4*2 110 dci yakıt

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirksk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,782

bekirksk

Yeni Üye
aracım 1 aylık aranıza yeni katıldım ama uzun süredir sessiz sedasız takipteydim. çok güzel paylaşımlar var herkese teşekkürler. ancak yakıtım çok yüksek şu ana rodaj aşamasındayım biliyorum ama yoğun olmayan traffikte kullanıyorum aracı iztanbul tuzladayım buna rağmen yakıyın 7,3 ün altına hiç düşmüyor. şu an aracım 1500 de 5000 den sonra düşecek dedi servis ama benim beklentim 5,5 civarıydı oralara kadar düşer mi?

Etiketler
Ynt: 4*2 110 dci yakıt

birşeyler daha soracağım kokpiti kapı içlerini komple yenilemek istiyorum böyle birşey deneyen var mı? araç içi plastik parçaların tümünü deri kaplatmayı düşünüyorum internet araştırmaları yaptım 2000tl civarı nasıl olur değer mi sizce?

bekirksk' Alıntı:
aracım 1 aylık aranıza yeni katıldım ama uzun süredir sessiz sedasız takipteydim. çok güzel paylaşımlar var herkese teşekkürler. ancak yakıtım çok yüksek şu ana rodaj aşamasındayım biliyorum ama yoğun olmayan traffikte kullanıyorum aracı iztanbul tuzladayım buna rağmen yakıyın 7,3 ün altına hiç düşmüyor. şu an aracım 1500 de 5000 den sonra düşecek dedi servis ama benim beklentim 5,5 civarıydı oralara kadar düşer mi?
öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
bende 90bg olan model var şehir içi 5.5 yakıyor şehir dışı 5 e düşüyor.110 bg olanların bir miktar daha fazla yaktığını biliyorum ama bu 0.5 kadar öyle yediler falan değil.illaki düşücektir ilk günkü gibi olmaz.bide araca alışma konusu var tabi , hergün kullanıyor bile olsanız 1 ay kullanmakla 6 ay arasında yakıtı etkileyen bir fark oluyor. kesinlikle 6 belki kullanış biçimine göre altını görürsünüz.

(bu arada bende ksk liyim yani değerlerim ksk trafiği içindir. )

yazmışsınız ama ben istanbul tuzlaya dikkat etmemişim isimdeki ksk ye bakınca izmir sanmıştım ??? ??? karışmış orası biraz ;D

evet ksk li hemşerim önceki arabam otomatikti vw boraydı bu araç ise hem düz hem yüksek henüz alışamadım onunda etkisi var kalkışlarda olsun vites geçişlerinde olsun otomatik araba gibi gaz veriyorum araba şaha kalkıyor aracı alırken düşüncem 5,5 lar olduğundan 7,3 çok yüksek geliyor daha dikkatli kullanım ve rodajı tamamlayınca umarım düşer cevap için teşekkürler saygılar...

bekirksk' Alıntı:
tuzlada yaşıyorum ama iş icabı aslen ksk liyim doğma büyüme:smiley:

o zaman Hemşerim önce saygı ve sevgilierimi sunarım , valla baltayı taşa vurdum sandım ;D ;D ;D
ben lpg li logandan bu araca geçtiğimde yakıt hep 6 nın üstünde seyrederdi ama şimdi ne kadar seri atak kullanırsam kullanayım 6 lt yi hiç görmüyorum.turbo dizel aracı kullanmak ayrı bir alışkanlık ben bunu sovunuyorum (hele ki dediğiniz gibi otamatikten ''kemikli geçiş yapan'' manual şanzımana geçmek başka bi olay)o yakıt kesin düşecektir.etrafımda 110 beygir kullananlardanda bunu biliyorum

Adrianotom' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
bende 90bg olan model var şehir içi 5.5 yakıyor şehir dışı 5 e düşüyor.110 bg olanların bir miktar daha fazla yaktığını biliyorum ama bu 0.5 kadar öyle yediler falan değil.illaki düşücektir ilk günkü gibi olmaz.bide araca alışma konusu var tabi , hergün kullanıyor bile olsanız 1 ay kullanmakla 6 ay arasında yakıtı etkileyen bir fark oluyor. kesinlikle 6 belki kullanış biçimine göre altını görürsünüz.

(bu arada bende ksk liyim yani değerlerim ksk trafiği içindir. )
of offfff 4x4 110 bg ist şehiriçi 9 lt km 1300.
bekliyoruz düşsün diye ama mazot 4.23 tl araba ne yapsın..

Arkadaşlar siz bu 5,5 - 6'lı tüketimleri söyledikçe ben kötü olmaya ve aracımdan şüphe etmeye başladım. Ben bu ortalamaları sadece yaz aylarında uzun yolda gördüm :'( :'( Kışa girmeden önce çok yoğun olmayan ş.içi trafikte (Ankara) 7-7,5 ortalamdaydı. Fakat havalar soğuduktan sonra bu 8-8,5'a çıktı. :( Araç 4*2 13.500 km.de. Yani rodajı falan tamamladık. Dacia'ya dava mı açsam acaba :-\ Söylenen değerlerin çok üzerinde tüketiyor çünkü. Duster'ı bu kadar sevmesem çoktan satardım herhalde :p

Bugun Ankara-İstanbul seyahatimde 4 yetiskin 1 cocuk full bagaj 100-120 km hiz ortalamam 4.5

Ekli dosyalar

• DSC_0126-1.jpg
    DSC_0126-1.jpg
    57.3 KB · Görüntüleme: 114

yasinblgc' Alıntı:
Arkadaşlar siz bu 5,5 - 6'lı tüketimleri söyledikçe ben kötü olmaya ve aracımdan şüphe etmeye başladım. Ben bu ortalamaları sadece yaz aylarında uzun yolda gördüm :'( :'( Kışa girmeden önce çok yoğun olmayan ş.içi trafikte (Ankara) 7-7,5 ortalamdaydı. Fakat havalar soğuduktan sonra bu 8-8,5'a çıktı. :( Araç 4*2 13.500 km.de. Yani rodajı falan tamamladık. Dacia'ya dava mı açsam acaba :-\ Söylenen değerlerin çok üzerinde tüketiyor çünkü. Duster'ı bu kadar sevmesem çoktan satardım herhalde :p

Aynı sıkıntı bendede var arkadaşım aracım 10000 kilometri geçti ve yaz aylarında gösterge 7.7 ye kadar düştü ve soğuklar başladığı anda bir garip oldu göster 8.2 litre gösteriyor diğer arkdaşları 5.5 yazdıklarını görünce bizim dusterdan şüphe etmeye başladım farklı model arabamı kullanıyorum diye .. Bu saaten sonrada düşeceğini hiç sanmıyorum göstergenin böyle sıkıntısı olan arkdaşlar lütfen belirtsin ..

Gösterge bazen şaşırabiliyor, en güzeli alınan litre ile hesaplamak.

Bende 4x4 90BG var, %80 Şehir içi Auto Mod, %10 şehirler arası Auto Mod, %10 arazide 4x4 Lock

sürekli ortalamam 6.5LT

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR