300 TDI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,373
Ynt: 300 TDI

herkese selamlar sayın abilerim şu motor değişikliği konusunu (benzinliden dizele geçiş) tam olarak yeni kanunlara göre yapan başaran varmı acaba. Kafamda okadar çok soru işareti oluştuki artık rüyalarımda görüyorum dizel motor sesini ben kedi çapımda yaptığım araştırmalar sonucu TSE ye gönderdiğim yazının sonucu olarak bana gelen cevap BENZİNLİDEN DİZELE GEÇİŞ TEK ŞARTLA OLUR DİYOR OLMAZ DEMİYOR KESİNLİLE ''MOTOR BİLOĞUNUN YENİ OLDUĞU FATURA VS.EVRAKLA ISPATLANDIĞI MÜDDETÇE PROJENİZ ONAYLANACAKTIR sizlerin yorumlarını okuyorum çok çelişkiler doğuyor.herkese saygılar...

Etiketler

askeriyeden çıkan arçlardada bu tip modifikasyonlara gerek varmı . 93 model bir defender 2,5 düzmü yoksa tdi midir ? bu tip araçlara sadece kaporta motor ve döşeme ile binilemezmi?motor ve şanjman değişikliği şartmıdır ? yakıt oranı diğer motor modellerine göre çokmu fazladır ?

otokar 93 model defenderlerde tek bir model motormu kullanılıyor yoksa değişik versiyonları varmıdır. bu tip bir araç alındığında şanjman değişikliği şartmıdır.araçlarda standart olan motorun markası nedir. düz motor ise turboya çevrilebilirmi ?bu konularda detaylı bilgi verirseniz askeriyeden araç alacak arkadaşlar yanılmamış olur şimdiden aydınlatmalarınız için teşekkürler.......

Selamlar,
93 model askeriden cikan araclari bilmiyorum ancak genel cevap vereyim size.. Defender'lar da bulunan sanziman ya LT77 yada R380 dir, ancak buyuk ihtimaldir ki LT77 cikar. En kotu ihtimal 2.5 Duz dizel cikar.
1) LT77 hic de fena bir sanziman degildir ve hatta oldukca uzun omurlu bir sanzimandir.. Sonuc: R380 de , LT77 de olsa degistirmenize hic gerek yoktur
2) Duz dizel olsa bile, eger motordan beklentileriniz yuksek degil ise, duuz dizel motor kullanan insan coktur.. Ama satinalmadan once mutlaka bu motora sahip bir araci kullanarak kendinizi (daha dogrusu sabrinizi) sinamanizi oneririm. Duz dizel'in performansiini bayagi bir tartismistik ..
3) Eger ne elde edeceginizi biliyorsaniz, beklentileriniz makul tutuyorsaniz.. kaporta/boya ve mekanik bakim ile kullanabilirsiniz.. ama tabii aracin durumuna da bagli..
4) Duz motor, normalde turboya cevrilemiyor billdigim.. Ama sanki biryerlerde gozume carpti bu modifikasyonu yapan birileri ama degecegini sanmiyorum, isterseniz bu konuyu biraz arastirin.
5) TSE'den gelen yazi oldukca umit verici. Zaten benim aracim, orjinal olarak benzinli imis ama ben alsidigimda Dizel donusumu yapilmis idi.. Yani, kosullar yerine geldiginde bu degisim yapilaibliyor.. Bu konu da baska bir baslik altinca bayagi tartisilmisti.. Bu sartlardan biri de, motorunuzun devletin belirttigi ozelliklere sahip olmasi (sanirim Euro3 ) idi, yani faturasi olsa bile gelisi guzel bir motor takamiyorsunuz.. Ama, motor yeni ise motor Euro3 standartlarına zatep sahiptir
umarım fikir verebilmisimdir, iyi gunler dilerim, reha

Cikma motor alacak arkadaslara bir hatirlatmada ben yapmak istiyorum .. araci alirken ilk yol denememde performansi oldukca iyi gorunen
1 kere Rektefiye yapilmis 300 Tdi motorlu aracimin Emis manifold ve Turbosunu manifolddaki cok buyuk bir catlak nedeniyle ( zaten manifold ve Turbo fabrikasyon akuple imis ve sonradan yapilan sokme takmalarin nerde yolda birakacagi belli olmaz demisti Servis ) degistirmek zorunda kaldim ... bu islem bana iscilik dahil yaklasik 1,300 TL e mal oldu .. Lutfen motorunuzu almadan (ister sonradan alirken ister arac ustunde olsun ) once iyi inceleyin..
Slm / Ertugrul

Onlar yeni nesil araçlar... İhale yoluyla satışa gittiklerini henüz görmedim. Askeriye şuan nadir kalan benzinli ama daha çok düz dizel araçlarından kurtulmaya uğraşıyor. Ercan beyin bir başka konuda resimlerini gönderdiği araçların içinde 300TDI motora sahip olan araç yok.

Bu demek değildir ki, hiç 300TDI motorlu araç tasviye edilmiyor... Birkaç tanesini görmüştüm. Ama onlar Ya Nasip gibi bazı LR satıcıları tarafından alınıyor. Nasıl ve ne şartlarla alındığı konusunda bilgim yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR