300 TDI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,373

dron

Kamp II
Yer
ANTAKYA
beyler aklınızda olsun düz dizel motorumu ponpası radyötörü yani herşeyi ile satmayı düşünüyorum birde sormak isrtedigim birşey var 300 tdi motor takacağım araca şanzımanı değiştirmem gerekmi arada ne fark var

Etiketler
Ynt: 300 TDI

Selamlar,
300Tdi'a gecerken LT77 oldugunu dusundugum sanzimaninizi degistirmeniz gerekmez.. Normal de 300Tdi ile kullanilan sanziman R380'dir ve daha konforlu bir sanzimandir.. Yani oranlari daha uzun ve sessiz.. Bu arada, 1.6 oldugunu sandigim (eger daha once benzinli idiyse) yada 1.41 olabilecek (orjinal dizel ise) arazi oraninizi degistirmeyi dusunebilirsiniz, zira 300Tdi taktiginiz da guc artacak ama son hiziniz dusuk kalacaktir bu durumda.. iyi gunler dilerim, reha

yani arazi dişlilerinimi değiştirecegiz birde ben motoru buldum yalnız başka yerlerde varmıdır bu motor fiyat karşılaştırması yapmak isterimde

benim aracım benzinden 300tdi a dönme..şanzımanım LT77 ve çok memnunum...ancak arazi kutusu içindeki grup dişlisini 1.41 ile değiştirmem gerekti, çünkü araç 80-90 ı geçmiyordu ve 3.viteste kalkabiliyordunuz eski oranla....şimdi 1.41 ile gayet memnunum, zaten 300tdi orjinal oranı da 1.41...ama devasa lastik takacaksanız hiç oranı değiştirmeyedebilirsiniz:smiley:)) sanıyorum motorun hurdacı fiyatı şu anda 8000 ytl civarlarında (malesef)

motor fiyatları baya baya düşmüş2-3 yerden fiyat aldım [ 5.5 (tdi300)], [4bin de tdi200 ]diyorlar fort combolarada 5 bin ama neye karar veririm bilmiyorum tdi 200 ü hiç düşünmedim bunların içinde radyatör ve hortumlar dahil degil

Selamlar,
eger cesaret edebiliyorsaniz, ustaniza guveniyorsaniz, macera ariyorsaniz ve de "iyi/modern" bir motor ariyorsaniz Ford Puma motoruna bakmanizi onermek isterim.. iyi gunler, reha

dron' Alıntı:
motor fiyatları baya baya düşmüş2-3 yerden fiyat aldım [ 5.5 (tdi300)], [4bin de tdi200 ]diyorlar fort combolarada 5 bin ama neye karar veririm bilmiyorum tdi 200 ü hiç düşünmedim bunların içinde radyatör ve hortumlar dahil degil
zaten 8000 dediğim radyatör, intercooler vs ile tam takım...ki illa ki masraf yapacaksınız..direk temiz bir 10 bini gözden çıkarın...200tdi çok bilinen bir motor değil, aslında forumlarda fanatiği çok ama burada tanınmıyor...bence ya ford ya 300 tdi a gidin...

fort combo nedense bilmiyorum ama biraz soguk geliyor aslında tecih edilmesinde bircok yarar olan bir motor yani her tarafta fort sevisi var yedek parca sıkıntısı olmaz cıkma
parca cok kolay buluna bilir . bana yinede orginalliğini bozar gibi geliyor. motor yeni teknologi az yakar sessiz calışır bana destek olun kedi kendimi kandıramıyorum

birde sormak istedigim birşeydaha var bunların(combo )hidrolik direksiyon ponpası üzerinde varmıdır

Selamlar
aslında Ford Puma motoru ile (Combo motoru aynı mı bilmiyorum) orjinalligini bozmuyorsunuz.. Neden derseniz, LR 300Tdi'dan sonra bir sure Td5 motor kullandi ama 2007 yilindan itibaren Puma motorunun Common Rail olanini kullanmaya basladi.. Ayrica, Discovery 3'de kullanilan kullanilan motor da PUMA motorunun 6 silindirli versiyonudur.. Artik secim sizin.. iyi gunler dilerim, reha

yalnız Puma motor ile daha az yakmış olmayacaksınız bildiğim kadarıyla, iki motorun da tüketim değerleri birbirine yakın yalnız Puma eurodizel kullandığı için daha çok yakabilir, ayrıca 300TDI gibi alternatif yakıtlara pek uygun değil, mazot fiyatlarının kestirilemediği bir ortamda biodizeli de katkıyı da yağı da seçmeden yakması 300TDI için tercih sebebi olabilir, benim 300TDI 22 krş yakıyor katkı ile
oran olarak ta hesabıma göre 35" e kadar 1.41 ideal, ben 1.41 oran 33" lastik kullanıyorum gayet iyi bu haliyle

Mert,
yaptigi ise "tutku" ile bagli olup fanatik bir arac sahibi resmi cizmek istemem ama ben acikcasi LR Defender'da yaptigim en dogru secimin motor oldugunu "saniyorum".. Ben bir sure deneme disinda 300Tdi da yakit tespiti yapmadim ama Puma icin olcumlerim (ki, birkac kere tekrarladim):
- Ank-İst gibi otoyol da 120-130km. "asagi-yukari" sabit bir hizda gittigim de 12.5-13lt yakiyorum
- İst-Goynuk gibi hizli gidilmeyen sehirlerarasi yollarda 90-100 ile 10-11Lt. yakiyorum
- Sehiricinde (Levent/Levent- Levent-Kartal karisik) 12.5--13.5lt
civarinda.. Bu arada arazi disli oranim 1.21, lastiklerim 235x85x16 .. Ama acikcasi parasal olarak neye denk geldigine bakmadim.. Ama karar kriterlerim:
- tabii ki yakit tuketimi
- arkadan artik kara duman atmamak
- turbo gecikmesi olmamasi
- Eger sehirdisina gideceksem "parca" korkusu olmamasi

ama en onemlisi, insanin icine sinen cozum olmasi.. yoksa gerisi daha az onemli.. reha

Onur Bey;

Yeni bir araç alıyor olsaydınız, tabii ki 300TDI'lı alın derdim. Bir önceki sahibinin ne yaptığını ve ne kadar başarıl bir motor işlemi geçirdiğini bilemezdiniz, dolayısı ile bilindik motorun daha iyi oturtulduğunu varsayacaktım. Olmadı beğenmezseniz, 300TDI'yı satar, Ford takardınız. Ama siz var olan aracınıza motor takmak istiyorsunuz. O nedenle, önerim doğrudan Ford Puma ZSD-424 kodlu 2.4lt 4 silindir TDCI motor takmanız olacaktır. Mert'in dediği gibi, kafanıza esen yakıtı veya sıvıyı motora atamayabilirsiniz. ama bu motor 300TDI'ya göre,

- daha kuvvetli (hem ilk kalkışta hem de turbo devreye girince),
- daha sessiz,
- Common Rail,
- yedek parçası daha ucuz.
- ilk alım parası daha az. (çıkma puma İstanbul'da 4000 ytl, 300TDI 8000 YTL. bi rivayet Ankara'da 6000 ytl... ama doğrulatamadım. Sivas'ta bir yer çıplak motoru 5500 YTL'ye satıyor, eski motorunuzu da 2000 YTL'ye alıyor.)

Her iki motor da, LR tarafından kullanılmış motorlar. Puma'ya geçerken dikkat edilecek en önemli konu, uzman usta bulmak. 300TDI'yı çoğu usta takabilir, lakin Puma'yı LR şanzımana uydurmak işçilik ve beceri isteyecektir.

Şanzımanınızı değiştirmenize gerek yok. Ama eğer durumunuz varsa, 1000-1500 YTL üste para vererek R380 almanızda fayda var. Hazır motor sökülmüşken, hem işçilik parasından hem de zamandan kurtarırsınız.

Sonuçta kafanız hangisi ile rahatsa onu yapın. motoru satın alıp takmaya başlayınca geri dönmesi zor ve maliyetli olur.

Şu ilandaki numaraları aramıştım: http://www.ilanvergitsin.com/ilan1651/land-rover-2-el-cikma-parcalari-bizde-cazip-fiyatlarla-hizmetinizdeyiz.html

gidip bakmadım, o nedenle motor durumlarını bilmiyorum.

Onur bey ford puma motoru taktırmayı düşünüyorsanız Alanya da Hasan usta var bu işleri tam olarak anlayarak yapan iyi bir sanatkar.Şu ana kadar 15 e yakın puma motoru takmış bulunuyor.Eğer Alanya ya yakınsanız bu arkadaşla bir irtibat sağlayın derim. tlf vereyim kendisine bir ulaşın bilgi edinmiş olursunuz. 0538 590 03 93 den ulaşabilirsiniz.İkinci el alacağınız hemen her motorda ufakta olsa risk vardır bakımı yapılması gerekebilir.300 TDİ taktırmayı düşünürseniz şanzımanınıza uzun muhafaza taktırmanızı öneririm, çünkü motor biraz daha ileri gidecek ses o denli düşecektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR