ProntoBasso
L200 Bigfoot 185 Hp
Herkese merhaba,
Forumun bu bölümünde ilk defa paylaşım yapıyorum. Bundan önce 2 arac hazırladım biri L200 biri Grand Cherokee WJ. Başlıkları forumda var ilgilenenler için.
Şimdi de bir Transporter T6 aldım ve karavana çeviriyorum. tabi şu sıralar evlerdeyiz bolca vaktimiz var o yüzden de bu güne kadar hep isteyip de işe yoğunlaşmaktan/zamansızlıktan yapamadığım video çekimlerini de yapmaya karar verdim.
Bir yandan çekim yapıp bir yandan arabayı yapmaya çalışmak uzunca bir zaman alıyor ama şu sıralar dediğim gibi vaktimiz bol.
Ortaya çıkarmaya çalıştığım araç bir camper, kamp ve doğada hayatı idameye yardımcı olacağını düşündüğüm unsurları barındıracak. Amaç sürekli içinde yaşamak değil. Türkiyede örneğini çok görmediğimiz bir nevi mini expedition vehicle olarak tasarlıyorum.
Planladığım ve yapmaya başladığım eklentiler kabaca şu şekilde.
Cam montajı (Bitti)
Ses ve Isı yalıtımı (Bitti)
Komple iç halı kaplama (duvarlar için yere değil) (halı alındı)
395W Solar Panel
MPPT Şarj Kontrol Ünitesi (Alındı)
180A AGM Yaşam Aküsü
Araç içi çeşitli yerlerde 12v çıkışlar
1000w inverter
Mutfak Bölümü Ocak ve Lavabo
12V Kompresörlü Buzdolabı
20lt civarı tezgah altına bir su deposu
Sürücü koltuğunun arka bölümü bagaj kapağına kadar komple tezgah ve dolap (Sketchup da 3D çizimleri bitti)
Tabii ki uyumak için bir alan (değişik bir plan var kafamda)
Webasto (Muadili) Dizel Isıtıcı
Bagaj kapağının bulunduğu yere soğuk duş (Kumdan çamurdan tuzdan arınmak için)
Dönebilen ön koltuklar
Tepeye komple portbagaj (Siyah Sigma Profil'den kendim yapıcam)
Portbagaj üstüne LED aydınlatmalar Ön arka ve yanlar
Portbagaj üstüne Hava geçirmez ekipman sandıkları (mevcut)
5cm civarı bir suspension lift ve BF KO2 Lastikler
Ön tampona vinç
Şnorkel
All Band Dijital Analog APRS'li Telsiz sistemi (Evet amatörüm TA2KME) (mevcut)
Harici GPS Cihazı(mevcut)
Uydu Telefonu (mevcut)
Dahili Internet bağlantısı
Tabi amaç bunları (vinç montajı ve yükseltme harici) hiç sanayiye gitmeden kendim yapmak.
Kısaca eğlenceli bi araç olucak pek örneğini görmediğimiz türden. O yüzden heyecanlıyım
İlk olarak panelvan olan transporter'ı camlı van'a çevirdim.
Neden camlı van almadın da çevirdin diye soracak olursanız da bulduğumuz araç çok temizdi kaçırmak istemedik ayrıca teoride muadili temizlikteki (gibi görünen) bir camlıvandan 10.000 lira daha uygundu fiyatı.
Aşağıya cam açma kısmının videosunu ekliyorum.
Hem benzer işlemi yapmak isteyenlere bir rehber olsun hem uzunca süredir boşladığım foruma bir katkım olsun.
Buralardaki sohbeti özledim, yorum ve önerilerinizi, eleştirilerinizi beklerim.
Devamı gelecek.
Sağlıcakla kalın.
Mert.
Forumun bu bölümünde ilk defa paylaşım yapıyorum. Bundan önce 2 arac hazırladım biri L200 biri Grand Cherokee WJ. Başlıkları forumda var ilgilenenler için.
Şimdi de bir Transporter T6 aldım ve karavana çeviriyorum. tabi şu sıralar evlerdeyiz bolca vaktimiz var o yüzden de bu güne kadar hep isteyip de işe yoğunlaşmaktan/zamansızlıktan yapamadığım video çekimlerini de yapmaya karar verdim.
Bir yandan çekim yapıp bir yandan arabayı yapmaya çalışmak uzunca bir zaman alıyor ama şu sıralar dediğim gibi vaktimiz bol.
Ortaya çıkarmaya çalıştığım araç bir camper, kamp ve doğada hayatı idameye yardımcı olacağını düşündüğüm unsurları barındıracak. Amaç sürekli içinde yaşamak değil. Türkiyede örneğini çok görmediğimiz bir nevi mini expedition vehicle olarak tasarlıyorum.
Planladığım ve yapmaya başladığım eklentiler kabaca şu şekilde.
Cam montajı (Bitti)
Ses ve Isı yalıtımı (Bitti)
Komple iç halı kaplama (duvarlar için yere değil) (halı alındı)
395W Solar Panel
MPPT Şarj Kontrol Ünitesi (Alındı)
180A AGM Yaşam Aküsü
Araç içi çeşitli yerlerde 12v çıkışlar
1000w inverter
Mutfak Bölümü Ocak ve Lavabo
12V Kompresörlü Buzdolabı
20lt civarı tezgah altına bir su deposu
Sürücü koltuğunun arka bölümü bagaj kapağına kadar komple tezgah ve dolap (Sketchup da 3D çizimleri bitti)
Tabii ki uyumak için bir alan (değişik bir plan var kafamda)
Webasto (Muadili) Dizel Isıtıcı
Bagaj kapağının bulunduğu yere soğuk duş (Kumdan çamurdan tuzdan arınmak için)
Dönebilen ön koltuklar
Tepeye komple portbagaj (Siyah Sigma Profil'den kendim yapıcam)
Portbagaj üstüne LED aydınlatmalar Ön arka ve yanlar
Portbagaj üstüne Hava geçirmez ekipman sandıkları (mevcut)
5cm civarı bir suspension lift ve BF KO2 Lastikler
Ön tampona vinç
Şnorkel
All Band Dijital Analog APRS'li Telsiz sistemi (Evet amatörüm TA2KME) (mevcut)
Harici GPS Cihazı(mevcut)
Uydu Telefonu (mevcut)
Dahili Internet bağlantısı
Tabi amaç bunları (vinç montajı ve yükseltme harici) hiç sanayiye gitmeden kendim yapmak.
Kısaca eğlenceli bi araç olucak pek örneğini görmediğimiz türden. O yüzden heyecanlıyım
İlk olarak panelvan olan transporter'ı camlı van'a çevirdim.
Neden camlı van almadın da çevirdin diye soracak olursanız da bulduğumuz araç çok temizdi kaçırmak istemedik ayrıca teoride muadili temizlikteki (gibi görünen) bir camlıvandan 10.000 lira daha uygundu fiyatı.
Aşağıya cam açma kısmının videosunu ekliyorum.
Hem benzer işlemi yapmak isteyenlere bir rehber olsun hem uzunca süredir boşladığım foruma bir katkım olsun.
Buralardaki sohbeti özledim, yorum ve önerilerinizi, eleştirilerinizi beklerim.
Devamı gelecek.
Sağlıcakla kalın.
Mert.