3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 785
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,744
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

cc286nc03' Alıntı:
Bolu Abant göletinde de alabalık tutmuşluğum vardır. Çok fazla olmasada alabalık için tecrübem vardır. Aladağ göletinde hollanda sarısı veya kadife diye bilinen balıklardan varmış. Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...

Merhaba Yunus Bey,
Bende bu konuda yardım talep etmiştim... eğer sizce de sakıncası yoksa msn den görüşebilir miyiz...:smiley:

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

freegraf' Alıntı:
nasıl bir tedbir almamız lazım? kamp ta kişisel olarak.her kes istediği yere cadır kurabilirmi? bir hiyyerarşi varmı ? vs. vs.

Hiyerarşi derken? Esmerler sağa sarışınlar sola falan gibi mi :D

Yok fm bir hiyerarşi. Belki bir organizasyondan sorumlu olanlar birbirimize yakın konuşlanabiliriz, ki zaten erken gideceğimizden kelli sorun olmayacaktır.
Bize ayrılmış neredeyse sınırsız ağaçlık alan içerisinde dilediğiniz yere çadırınızı kurabilirsiniz :smiley:

Esra hanıma katılmamak elde değil, aslında bizim başımıza ne geliyorsa vurdum duymazlığımızdan geliyor, halbuki kendimizi ve yakın çevremizi otokontrolünü sağlayabilirsek bir çok şeyin üstesinden (tabi burda uslup çok önemli, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demişler) geliriz buna doğaya çıktığımız zaman yaptıklarımızla çevredekilere örnek olacak davranışlarla başlamamız yeterli diye düşünüyorum. kişi bir çöp atar siz alırsınız iki çöp atar siz alırsınız sizin birşey demenize gerek kalmaz üçüncü için zaten utancından sizinle göz göze gelmek bile istemez.

Festival alanında oluşacak çöplerimiz adına yanımızda çöp poşeti getirmeyi unutmayalım arkadaşlar...

bacarmobil' Alıntı:
tabi burda uslup çok önemli, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demişler

Aynen öyle Burak bey.. "Çöplerini toplasana kardeşim!" diye çıkışmak yerine "Haydi arkadaşlar mıntıka temizliği" diyerek önce kendimiz giriştiğinde "bana ne kardeşim" diyeni görmedim ben arkadaşlarımız içinde..

Geçen sene Topuk yaylasında festivalden sonra biz arda kaldık. Ki kalmış çöp vs varsa toplayalım diye..

10 kişiden fazla idik. Koca yayladan 10 poşet çöp toplayamadık :D

Gezenbilir insanı arabalarına doldurup götürmüştü yada çöp konteynırlarına taşımıştı çöplerini :smiley:

Buda bizim farkımız sanırım :D Süperiz ;D

sn.zeyno size katılmamak elde değil.fakat piknik, kamp,dağ taş,gezen insanları birbirine karıştırmamak gerek.Piknik kavramı da değişti.Eskiden Anadoluda aşağı fırat tan bahsedersek.Kıra gidilirdi.ve etrafa zarar yerine fayda sağlanırdı.kuru dallar toplanır.el yordamı ile cevreye bir ceki düzen verilirdi.Ateş yakmadan tutun abdest alınan suyu dahi bir ağaca faydalı olsun diye kullanırlardı.Bu insanları bu günün gencliğine mukayese edecek olursak kör cahil.gömleğini giydirmemiz gerek.Çünkü onların okuması yazması yoktu.Gelelim bu güne hepsi okumayı bırak master dr. seviyesinde hatta avrupa amerika çiğnemiş.tayfası.(Hepsi için gecerli değil.Yanlış anlaşilmasın) ne yazıkki bazı niyet ve söylemleri lafta muhabet masasında kalıyor.garson da cöpe atıyor.gercek bir cevreci hele dağa gercek manada sevdalı biri ora da AYAK İZİNDEN başka birşey bırakmaz.gerisi eksoz gazından başka bir şey değildir.pinikleri bırakın bazıkampcıların arkasından çok pisliklerini toplamadık değil.Umarım bu manzaralarla bir daha karşılaşmam.Tabiata kendimizi sevdirelim.

Gideceğimiz göl bana yabancı değil-ki zaten olta balıkçıları ve piknikçiler(bizim bolulular genelde) kamp kurarak o alanı berbat etmişlerdir çoktan; çöpleri ile :-[
Oralar;tekrar festival sonrası elden geçtiği zaman belki bir süre temiz kalma şansına erişir ..

eftaLYa' Alıntı:
Aynen öyle Burak bey.. "Çöplerini toplasana kardeşim!" diye çıkışmak yerine "Haydi arkadaşlar mıntıka temizliği" diyerek önce kendimiz giriştiğinde "bana ne kardeşim" diyeni görmedim ben arkadaşlarımız içinde..

Geçen sene Topuk yaylasında festivalden sonra biz arda kaldık. Ki kalmış çöp vs varsa toplayalım diye..

10 kişiden fazla idik. Koca yayladan 10 poşet çöp toplayamadık :D

Gezenbilir insanı arabalarına doldurup götürmüştü yada çöp konteynırlarına taşımıştı çöplerini :smiley:

Buda bizim farkımız sanırım :D Süperiz ;D

Katılıyorum...

eftelya sarışın esmer zaten ayrılmış.şöylekiparselleme gibi yokkardeşim burası A ya ait burası B ye vs.ama anlaşildı yok öyle bir şey ilk obaya gelen yerini secer. ve ahaliye katılır.gibi anlaşılıyor.

Cevdet bey merhaba;
Esra hanımın da( EftalYa) dediği gibi hep beraber sağlam bir mıntıka temizliği ile gerçekten Bolu nun doğasına katkıda bulunabiliriz..
Ve hatta açıklanacak etkinlik programının içerisine sevgili Gezenbilir yönetiminden ' Mıntıka Temizliği ' adı altında bir etkinliği de festival programına dahil etmesini rica ediyorum..

PajeroCat' Alıntı:
Ve hatta açıklanacak etkinlik programının içerisine sevgili Gezenbilir yönetiminden ' Mıntıka Temizliği ' adı altında bir etkinliği de festival programına dahil etmesini rica ediyorum..

Hemen açılacak detaylı başlığa eklenmesi adına yönetime iletiyorum. Ve varım diyorum efendim :smiley:

---------

freegraf ; anlamadım :D

haha süper fikir, kep çıkar mıntıka temizliği.. :D :D

sevindim

cumhurkose@msn.com' Alıntı:
Merhaba Yunus Bey,
Bende bu konuda yardım talep etmiştim... eğer sizce de sakıncası yoksa msn den görüşebilir miyiz...:smiley:

Elimden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırım hiç sorun olmaz :D

Msn adresi vermek sanırım yasak size özelden mesaj atmak isterdim ama mesaj sınırlaması var mesaj sayım 20' yi geçtiği anda size özelden msn adresimi gönderirim...

Birde şu çöp meselesine deyinmek istiyorum. Çokmu zor 1-2 poşete çöpleri toplayıp bi çöp kutusuna yada konteynırına atmak. Ben sürekli balığa gittiğimde muhakkak çöplerimiz oluşuyo ve bunları çöp poşetine doldurup arabamın bagajında eve geri getiriyorum ve gece olduğunda çöplerin toplandığı saatte evimin önüne koyuyorum ve temizlik işçileri alıp gidiyor. 1-2 poşet çöpünüz arabamı kokutur o kadar yol boyunca arabamda taşıyamam derseniz ben seve seve arabama alırım ve taşırım hiç sorun değil....

yani...şu hiyerarşi yoktur..

Ben de balık tutmayı seviyorum.Tabi tutabildiğim zamanlar çok olmuyor ama ;D Offroad zaten çok ilgimi çekmiyor.Gelirsem ben vaktimi yürüyüş,seyir ve balık avlamaya çalışmakla geçiricem.Basit bişiyle olur mu bu iş o gölde acaba?Şu misinalardan alsam diyorum.Ucuna nasılbir iğne taktırsam uygun olur.Misina uygun olur mu acaba göl tabanına?Ben bu işi sürekli yapmıyacağım için makina almam gereksiz olur.Daha önce de hep misina kullanmıştım.Geçen yaz memlekette bir teyze gördüm 70 yaşlarında.Oturduğu yerden hiç kalkmadan balıkları denizden çekip duruyodu,imrendim :smiley: :smiley: Bir de hamağa uzanıp keyif yapmak var.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR