3. BEYOFF Oyunları - Mazhar Demiralp Anısına ( 19 - 20 Kasım 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cenkcc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,778
Ynt: 3. BEYOFF Oyunları - Mazhar Demiralp Anısına ( 19 - 20 Kasım 2011)

.

DSC06080.jpg

DSC06081.jpg

DSC06082.jpg

DSC06083.jpg

DSC06084.jpg

Etiketler

unal' Alıntı:
şimdi burda herşey iyi güzel gözüküyor herkes mutlu olmuş herşey güzel anlaşılıyor .... bense fotoraflara bakınca şunu düşünüyorum normal araba ile yarış yapmak ne kadar sağlıklı oyun ismi ama resimlere bakınca sonuna kadar gaza basan limitleri zorlayan insanlar görüyorum allah göstermesin ama bir araç olaki yandı ne olacak ? yada takla atan bir araçda birisi s akatlandı veya rotu kopan bir araç seyircilere daldı ? tüm bunlarda ne olacak ? bişe olmayacaksa bu işlerle profosyenel uğraşan insanlar hiç zaman ve para harcamasın bence alsın bir araç dalsın yollara :smiley:) bu tip etkinliklerde yaşanabileçekleri düşünmek bile istemiyorum normal yolda olan kazaları herkes bilir ama normal araç ile böylesine yarışmak enteresan düzenleyenleri cesaretlerinden dolayıda takdir etmemek elde değil bir abimin cok s evdiği bir laf vardır aracı tamir eder yedek parca ile onarırız ama insana bişe olursa telafi etmek imkansızdır kalın sağlıcakla

bunun bir orta noktasını bulmak lazım, çok katı olunca bu konularda o zaman da geçmiş yıllarda yapılan hatalar gibi, sadece belli ufak bir kitlenin yaptığı bir eğlence olarka kalıyor off-road. Off-road u yaygınlaştırmak , sevdirmek istiyorsakda herkesin profesyonel yarış araçlarına sahip olmasını bekleyemeyiz. İnsanlar standart arabaları ilede gidip rally pistlerinde zaman zaman gazlıyorlar yada standart arabalarla drag yarışlarına katılıyorlar.

Riskleri minimuma indirmek her zaman olması gereken ama sıfır risk olucak diyede hiçbir taşın altına elini sokmamakda kimseye bişey kazandırmıyor. Birazda kişilerin kendi insiyatiflerinde canlarını tehlikeye atmayacak şekilde kullanma becersinide kazanmaları lazım. Ben hergün şehir içinde burda bizim off-road oyunlarında kullandığımızdan çok daha tehlikeli araç kullanan onlarca araba görüyorum.

Ne yapabilirlerki? gelecek sene kask zorunluluğu getirseler, kask taktın eee, yangına karşı dayanıklı tutumda lazım, boyunluk, yarış için özel emniyet kemeri, e roll cage de yapalım o zaman derken amatör oyunlar profesyonel yarışa döner ve sonuçdada 3-5 kişi katılır bir dahada yapılmaz.

hızı düşürmek yeterli kurşat en basit alınacak önlem olarak seyirciyi daha mesafeli yerlere cekmek ikinci alternatif olabilir yangın söndürü için beldiye yardımcı olabilir gibi önlemler coğaltılabilir

şehiriçi konusuna gelince bende görüyorum ve artık araç kullanmak bana gercek anlamda bıkkınlık veriyor işde o trafikde daha tehlikeli hareket var diye bizimde yapacağımız anlamına gelmez off road sevdirmeye gelincede daha bilinçli sevmek gerektiğini düşünüyorum ve bu tip organizasyonlarda olmasınd emiyorum ama saydığım birkaç basit önlemle bile eminimki olabilecek bircok istenmeyen kaza veya konular önlenebilir adı oyunsa oyun gibi olmalı yarış gibi değil ve birisi ölmeden yada sakatlanmadan en son söylenecek bence en başta söylenmeli

unal' Alıntı:
şimdi burda herşey iyi güzel gözüküyor herkes mutlu olmuş herşey güzel anlaşılıyor .... bense fotoraflara bakınca şunu düşünüyorum normal araba ile yarış yapmak ne kadar sağlıklı oyun ismi ama resimlere bakınca sonuna kadar gaza basan limitleri zorlayan insanlar görüyorum allah göstermesin ama bir araç olaki yandı ne olacak ? yada takla atan bir araçda birisi s akatlandı veya rotu kopan bir araç seyircilere daldı ? tüm bunlarda ne olacak ? bişe olmayacaksa bu işlerle profosyenel uğraşan insanlar hiç zaman ve para harcamasın bence alsın bir araç dalsın yollara :smiley:) bu tip etkinliklerde yaşanabileçekleri düşünmek bile istemiyorum normal yolda olan kazaları herkes bilir ama normal araç ile böylesine yarışmak enteresan düzenleyenleri cesaretlerinden dolayıda takdir etmemek elde değil bir abimin cok s evdiği bir laf vardır aracı tamir eder yedek parca ile onarırız ama insana bişe olursa telafi etmek imkansızdır kalın sağlıcakla

Emniyet açısından haklısınız. Her motor sporrunda tehlike vardır hatta her aracın üzerinde olduğumuz sürece tehlikedeyiz.
Gördüğüm kadarıyla parkur çok iyi hazırlanmış. görevli arkadaşların bulunduğu noktalar hariç seyircilere bir zarar gelmesi oldukça zor. Sürücüler kadar seyircilerinde bilinçli olması gerekiyor. Araçların ivme kazandığı ve virajların dışında olmamaları gerekiyor.
Bence sizin yaptığınız gibi yorum ve eleştirilerede ihtiyaç var . Eleştiri olduğu sürece daha uyguna yaklaşmak kolaylaşacaktır.

her sene daha iyiye gidiyor gelecek sene de orda ambulans ve itfaiye olmasını sağlarlar belki :smiley: bencede olması lazım bunların.

Seyirciler kısmına gelince ben her seferinde uyarıyorum diyorumki basın mensuplarına yelek verin , onlar dışında kimsede piste giremesin. Hep eş dost tanıdık göz yumulup giriliyor. Aslında o pistin heryerinde tehlike var, daha önce rally lerde ölen basın mensuplarıda oldu. Ama en azından ne kadar az insan girerse ve ne kadar bilinçli olursa risk o kadar azalır.

Ama işte organizasyon kadar insanlarımızında onlara yardımcı olması lazım.

Kendi gözümle gördüm isoff yarışlarında pistte gezen birisine görevli çocuk görevli değilseniz dışarı çıkarmısınız dedi, cevap olarak ben senin yaşın kadar off road yaptım kime diyorsun diyip arkasını dönüp pistte yürümeye devam etti. Bunu diyen adamıda biliyorum off-road yapan oysa ben hiçbişey bilmiyorum yada başka bişey yapıyorum.

İşte bu durumdada napıcaksınyaka paça döverkemi atıcaksın, oyunlarımı durdurucaksın. Yada resmi güçlermi bu işi denetleyecek jandarma gibi.

Bu tip bir organizasyon yaptınmı bir sürü şeyle uğraşmak zorundasın bu yüzden de kimse uğraşmak istemiyor. Uğraş verenlerede hepimizin destek olması lazım

Tempus' Alıntı:
dergime koydum fotograflarınızı :smiley:

Bu arada uzun süre discovery 2 kullanmış, bu ülkede ilk modifiye edip araziye sokan 2-3 kişiden biriyim. Sizin aracınız o etabı çok rahat geçerdi sadece arka tamponu kesin kırar diyorduk. Zira araziye standart arka tamponla çıkan 3-4 discovery 2 gözümün önünde kırdı :smiley:

Eğer o aracı modifiye edip off road yapıcaksanız www.4x4dergi.com daki discovery 2 td5 garaj yazısı ve teknik destek yazısını mutlaka okumanızı tavsiye ederim :smiley:

bizde ilk başta yarışıcaz zihniyetiyle girdik ama parkura girdikten sonra kuzenimle konuşup yarışmak yerine evimize gidip yattığımızda 'evet bugün çok güzel bi gün geçirdik' demek için bizde oynamaya başladık o yüzden arka tamponu kırmadık sanırım :smiley: ayrıca öneriniz için teşekkür ederim incelicem yaazınızı

29 Adet HD kalitesinde video çekmişim..

convert edip mümkün olan iyi kalitede video yüklemeye çalışacagım..

video çekimindeki çevrede konuşulan dogal seslerdir. ;D ;D. dikkate almayınız..

http://www.dailymotion.com/video/xmhsat_vytara-67-guh_sport

http://www.dailymotion.com/video/xmhryr_vytara-67tk_sport

başta volkan bey,zafer bey,nurullah bey olmak üzere emeği emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.oyun formatı,parkur,orrganizasyon 4x4 lüktü.misafir perveliğiniz ve sohbetiniz için ayrıca teşekkürler.iddada kaybetiğim ufagı en kısa sürede haletmek dileğiyle sayglar.

ismail bey ve kürşat beye resimler için ayrıca teşekkürler.piste devam edip daha çok resim vermeyi isterdim :smiley:) kısmet değilmiş.

Hüsnü bey merhaba,

canın sagolsun..seninkide büyük talihsizlik..direksiyon okuyucunun çıkması..

başka yarışlarda o güzel pajeroyla sizi izleriz..

Herşey Çok Güzeldi .Etkinliği düzenleyen arkadaşlara ve fotorafları çeken paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.

..

http://www.dailymotion.com/video/xmhvfh_cheroke-08-kapi-no-0_sport

http://www.dailymotion.com/video/xmht1o_vytara-34-uy_sport

..

http://www.dailymotion.com/video/xmhw2g_vytara-18-kapino_sport

http://www.dailymotion.com/video/xmhwg5_vytara-06-kapi-no_sport

..

http://www.dailymotion.com/video/xmht99_4-runner-34-hf_sport

http://www.dailymotion.com/video/xmht9n_34-zp_sport

http://www.dailymotion.com/video/xmhvh4_cheroke-34-mvj-2_sport

ismail abi resimler mükemmel makinan sana yetişememiş yineve birde bircan hanımın bayanlarda yarışması pek olmadı etap onun içinde çok basit olmuş bu arada bizim videoyu da paylaşırmısın saygılarımla

Sefer OKTAY

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri