3.7 Rolanti Ve Gaz Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep16 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,388

Jeep16

Yeni Üye
merhaba jeep severler.araniza yeni katilmis bulunmaktayim.ismim mehmet
Yeni almis oldugum aracim 3.7cc ccherooke liberty bazi problemlerim.var bu konuda yardimlariniz rica ediyorum.

Aracimda aralikli olarak;
kendiliginden gaz verme
Rolanti durumunda yuksek devirde çalışma ve bu arizalari belli ettiginde;
Vites düşürme ve vites yukseltmeme
Bazi durumlarda stop etme

Bu sekilde ariza ile karsilasan ve cozumunun ne oldugunu bilen arkadaşım varmidir.var ise bana yardimci olmasini istiyorum.

Herkeze iyi forumlar.iyi akşamlar

Etiketler

Bu parcayi en hesapli sekilde nereden temin edebilirim.cogu parcacinin elinde yok olanda fiyatini cok yuksek söylüyor

Ebay'dan alışveriş yapılırken sanırım 20$'dan 80$'a kadar kalite farklı olarak alınabiliyordu. Getirten arkadaşlar var. Konuyu görünce tecrübelerini yazacaklardır. Amazon.com'dan da bulunabilir sanırım alternatif olarak. Buradaki fiyatlarını bilmiyorum.

Gaz kelebegini temizlettim ancak ariza devam ediyor.

Tpsnin fisini çektim ancak bir değişiklik olmadı

Doğru yöntemin TPS değerlerini voltmetre ile ölçmek olduğunu düşünüyorum. Ayrıca fişi çektiğinizde arıza kodu verecektir yine ve arızalı olarak çalışmaya devam edecektir. Ne kadar sağlıklı bir sonuç alabilirsiniz bu yöntemle bilmem.

Bir yerde okumuştum. Fişi cikartinca sürekli yuksek devirdr çalışır fiye ancak oyle bir durum olmadi.

Voltmetre ile nasil olcum yapıp arizali olup olmadığını anlaroz peki

3.7 bizde de var. TPS bozulunca özellikle motor ısınmaya başladığında, düzensiz rölanti, alt hızlarda gaz basmadan giderken kendiliğinden hızlanma isteği, gaz yememe, tekleme gibi şeyler olur. rölanti step motoru bozulduğunda ise rölantiyi sabit olarak tutturamaz. araç ya üst devirde çalışır yada sürekli istop eder. rölanti motorunun bozulması zor. TPS çok problemli chrysler araçlarında. tam bozulmadan arıza kodu da vermez ayrıca. Elimde bir adet TPS var. sağlam olduğundan eminim. başka bir problemden ötürü bir eşini alıp yerine takmıştım. isterseniz göndereyim yerine takın, tamam olursa bana sokak köpeklerim için 2 adet 15kg lik mama alır gönderirsiniz. sorun o değilse kargosunu öder geri gönderirsiniz.

Son düzenleme:

bahsettiğiniz sorun bendede vardı.tps sensörünü değişince sorun çözüldu.gaz yemesi ve vites geçişleri mükemmel oldu.tps orjinali 370 tl abd malı yan sanayisi 280 tl .internet üzerinden alınacak çin mallarına güvenmeyın aracın model yılına göre farklı modelleri var.

Orjinal mopar aldım.370tl ve sorunlar çözüldü.bununla birlikte bujileride değiştirdim aracin ivmelenmesi,gaz yiyişi ve yakiti inanilmaz değişti

merhaba jeep severler.araniza yeni katilmis bulunmaktayim.ismim mehmet
Yeni almis oldugum aracim 3.7cc ccherooke liberty bazi problemlerim.var bu konuda yardimlariniz rica ediyorum.

Aracimda aralikli olarak;
kendiliginden gaz verme
Rolanti durumunda yuksek devirde çalışma ve bu arizalari belli ettiginde;
Vites düşürme ve vites yukseltmeme
Bazi durumlarda stop etme

Bu sekilde ariza ile karsilasan ve cozumunun ne oldugunu bilen arkadaşım varmidir.var ise bana yardimci olmasini istiyorum.

Herkeze iyi forumlar.iyi akşamlar
Bende liberty 2.4 benzinlisi var bendede aynı sorun vardı tps ve buji kablolarını ABD den getirip değiştim Wells marka sorun düzeldi
site
rockauto.com
aşağı yukarı bu araçların her parçası var ve her kullanıcıya göre her marka ve fiyatta olanı bi bakın derim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,627
Kaydolan Son Üyemiz
Küçük Ahmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR