3.5 V8 Defender Restorasyon Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suattug Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,621
Bugün ön konsol için teyp yeri ve alt karter koruma , vites alt kısmı , arka sisler , ön sisler , hijack , kapı fitilleri siparişleri verildi . İç yer döşemeleri ve kapı kaplamaları anlaşıldı . Kaput üstü alüminyumlarımız ve dodikler takıldı . Yarın tekrar karbüratör ayarı ve sonrası tüpçüye gidecek . Beyin vs yeniymiş , tüpün yeri değişecek ve karbüratöre bağlantıları yapılacak. Arka uydurma tampon söküldü ve tampon köşeleri de alındı orjinali takılacak .Snorkel söküldü takmayacağım.

IMG_7791.JPG

IMG_7793.JPG

IMG_7790.JPG

Etiketler

Şnorkel in boru ve kıvrımlar uzadıkça performansta düşüme neden olduğu varsayımları mevcut . 10 beygirde olsa Defender için kayıp büyük. Zaten oraya kadar suda gezeceğimid e düşünmüyorum. Yerine yan havalandırma parçası ile kapatacağım ileride ihtiyaç duyarsam tekrar takarız. Yanlardaki stilkerların hepsini sökeceğım . Boya veya kaplama bu sene için düşümnüyorum. Bütün paramızı aracın yürüyenine harcadık ve sağlam bir araç yaptık. Bu benim beşinci arazi aracım, birer sene binip satmışım hep . bir sene memnun kalırsam boya vs öyle yapacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar merhaba bir süredir yazamadım . Bu süre zarfında arabanın tüm mekanik işleri bitti .
Döşemeci ile anlaşıp taban kısım döşemeleri komple siyah renk olarak değişti
Aracın altı astar , boya ve ziftlendi .
Arka silecek motoru arızalı biliyorduk tesisattanmış , düzeltilip çalıştırıldı bu arada su bidonu ve motorlarıda
değiştirildi.
Teyp ve hoparlör montajları yapılıp ses sistemi devreye alındı
Karter koruma sipariş edilmişti geldi siyaha boyandı ve takıldı
Kaput altı keçesi sipariş edildi
Orjinal otokar plastik paspaslar alındı ve konuldu.
Kaput kaldırma demiri ve onu tutan karşı malzemesi alınıp takıldı
Bütün bunlardan sonra arabayı boyacıya rütuş vs için çekerken ve bagajı kilitleyim derken anahtarı kırdık :smiley:
Neyse cımbızla çekip 2 parçayı anahtarcıya götürdü arkadaşımız ve yeni anahtar yaptı ve işe yaradı yoksa
göğüs sökülecekti tekrar :smiley:
Boyacımız aracı yıkadı ve tüm hatalar çatlak-patlaklar iyice ortaya çıktı. Bütçeyi yemiş olmamıza rağmen
aynı rengin koyusuna ( g4 rengi) boyanacak araç , diğer sıkıntılı yerlerde tamir edilecek . Aracın üstünü de
parlak siyaha boyayım istedim yani tavanını . Ruhsatta çift renk işleticez öyle görünüyor .Sene sonu ruhsat değişecekti zaten bu da aradan çıkmış olur .
Şu an boyada beklemedeyiz ....

Konuyu baştan okudum vallahi buraya en azından geçici bir boya atın gözünüze güzel gözüksün demeye gelmiştim ki siz boyaya vermişsiniz :smiley: Elinize sağlık güzel bir planlama izliyorsunuz. Aşamaları fotoğraf ve videolarla bekliyoruz.

Defender'ınız hayırlı uğurlu olsun sizlere :smiley:

Konuyu baştan okudum vallahi buraya en azından geçici bir boya atın gözünüze güzel gözüksün demeye gelmiştim ki siz boyaya vermişsiniz :smiley: Elinize sağlık güzel bir planlama izliyorsunuz. Aşamaları fotoğraf ve videolarla bekliyoruz.

Defender'ınız hayırlı uğurlu olsun sizlere :smiley:
Teşekkür ederim, güzel ilerliyor ve mutlu sona yaklaştık . Dediğiniz gibi geçici bir boya olacak artık. Darısı tüm defender isteyenlere :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,605
Kaydolan Son Üyemiz
by sarsılmaz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR