25 -29 Temmuz Arası Tiflis-batum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cagatay1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,527

cagatay1903

Yeni Üye
Herkese merhaba,

29 Temmuz 2014 tarihinde düğün sebebiyle Artvin'de olacağım, bayramı da fırsat bilerek bu yolculuğu renklendirmek istedir.

Aklımdaki düşünce şu şekilde

25 Temmuz : İst- Tiflis Uçak, Varış sabahtan ve gece Tiflis'te otel
26 Temmuz : Tiflis Gezmesine devam, gece tren le Batum
27 Temmuz : Batum Sabah varış, gece otel
28 Temmuz : Batum devam, gece otel
29 Temmuz : Batum 'dan artvin e geçiş
30 Temmuz : Hopa-İstanbul dönüş ki bugün bayramın son günü oluyor.

1-Tiflis'i işe karıştırarak sizce programı zora mı sokuyorum ?
2- Yoksa sadece Batum mu yapmalıyım, Tiflis i unutmalı mıyım ?
3- Şehirlere ayırdığım günler yeterli midir ?
4- Şehirler arası ulaşım da sorun yaşar mıyım ?

Konuyla ilgili genel görüş, tecrübe ve bilgilerinizi rica ederim.

Etiketler
Ynt: 25 -29 Temmuz Arası Tiflis-batum

Tiflis Batum tren ulaşım saatlerine dikkatlice bakmakta fayda var. Otobüs de alternatif. Ücretleri hemen hemen aynı.
Gürcistan gezi bloglarına bakarak seyahat rotanızı çizebilirsiniz.

Tren saatlerine baktım, akşam 22:00 dolaylarında var ve bu sayede sabah erkenden Batum da olunuyor.

Son düşünceme göre
25-26-27 günlerinde Tiflis te durup 27 gecesi Batuma geçmeyi planlıyorum.

Batumda 28 sabahı olmakla beraber gecesinde de kalarak ertesi gün Hopa ya dönme fikri oluştu bende.

Batum için küçük diyorlar ve 1 gün fazlasıyla yeterli gibi

batumu birgünde gezersin, küçük bir yer, tiflis için ise 2 ya da 3 gün idealdir. tiflis-batum arası tren ideal. gündüz hızlı trenler var, 5.5 saatte gidiyor, wi-fi mevcut, 25 TL'ye denk geliyor, akiam 18de kalıp 11bucukta batuma varıyorsun. gece gidecek olursan yataklı vagonlar rahat oluyor, 22:45te kalkıyor sabah 7:00da batuma varıyorsun. bir odada 2 yatak oluyor, ücret de 50 TL civarı. bu sadece ulaşım bilgisi, gezecek yerleri soracak olursan fikirlerimi belirtirim.

Budakca;

Evet 3 gün uygun görünüyor, acele etmeden rahat bir zaman imkanı tanıyacaktır.

Kojege;

Hızlı tren olduğunu bilmiyordum, bu bilgi için teşekkür ederim.

hızlı trenden kasıt türkiyedeki YHT gibi değilde, durak sayısı az, normal trene göre biraz hızlı, ama YHT gibi 240 km/h yapan trenlerden değil.

Tekrar merhaba,

atlasjet ten biletimi aldım.

Gidiş 24 Temmuz 2014 kalkış 23.30 ve varış 02.40

Sanırım bu gece içinde otelde yer ayırtmama gerek yok. Çünkü vardığımda yerel saat 04.40 olacak diye düşünüyorum.

Otel rezervasyonu
25-27 Temmuz Tiflis
27-28 Temmuz Batum olarak yaptım.

Batumda olacağım gün maalesef kalamayacağım çünkü düğün için Hopa ya geçmem gerekecek.
Ancak gece varacağım için 27-28 Temmuz gecesine otel ayırttım aslında sabah da çıkış yapıp gideceğim.

Bu noktada rezervasyonu iptal edip gece yataklı trene de binebilirim.
Rezervasyonu alırken gündüz YHT tipi trene binerim diye düşünmüştüm.

Belki bu biraz gereksiz Batum'a uyumaya gidecekmişim gibi gözüküyor

Merhaba Çağatay bey, iyi gezmeler diliyorum.Gezi dönüşünde paylaşımlarınızı bekliyoruz.Saygılar, Ergun

Ben de o zaman dilimlerinde Tiflis'de olabilirim. Yanımda aracım da olacak. Eğer ben olmasam bile; bence araç ayarlayabilirseniz 1 günlüğüne (gidiş-dönüş ve gezi dahil) Sighnaghi Kasabası var. Bence Gürcistan'ın en güzel yeri. Kasaba büyük bölümü tahrip olmuş olsa da Çin Seddi gibi surlarla çevrili bir tepede kurulu. Cephe olarak da Dağıstan'a bakıyor ve önce ova ile Dağıstan tarafındaki Kafkas Dağlarının uzantıları görülmeye değer. Kafanıza takılan konularda yardımcı olmaya çalışırım.

Vladinka' Alıntı:
Merhaba Çağatay bey, iyi gezmeler diliyorum.Gezi dönüşünde paylaşımlarınızı bekliyoruz.Saygılar, Ergun

Birçok Tiflis yorumu okudum. Beğendiklerim de oldu yetersiz bulduklarımda... Bu yüzden gezi esnasında sürekli not alarak döndüğümde güzel bir paylaşımda bulunacağıma inanıyorum.

Kas07' Alıntı:
Ben de o zaman dilimlerinde Tiflis'de olabilirim. Yanımda aracım da olacak. Eğer ben olmasam bile; bence araç ayarlayabilirseniz 1 günlüğüne (gidiş-dönüş ve gezi dahil) Sighnaghi Kasabası var. Bence Gürcistan'ın en güzel yeri. Kasaba büyük bölümü tahrip olmuş olsa da Çin Seddi gibi surlarla çevrili bir tepede kurulu. Cephe olarak da Dağıstan'a bakıyor ve önce ova ile Dağıstan tarafındaki Kafkas Dağlarının uzantıları görülmeye değer. Kafanıza takılan konularda yardımcı olmaya çalışırım.
Sighnaghi Kasabasını ilk defa sizden duydum. Vaktim ya da imkanım olacak mı bilemiyorum ama anlattıklarınız kulağa çok güzel geliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR