245/85/16 Lastik Bulmam İmkansız mıdır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adrenalin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,851

Adrenalin

Articulation Freak
Yer
istanbul
Selamlar,

Ben bu offroad işine yıllardır meraklı olup bütçe sınırları dolayısı ile sadece radyo kontrollüde keyfi yaşayan bir üyeyim.. :smiley: ama artık bir dodge power wagonum var.. kendisine tabanı çok geniş olmayan 33 inch civarı bir lastik almak istiyorum ama ülkemde ya 235/85/16 ya da 265/75/16 var. 245/85/16 (32,5 inch) veya 255/85/16 satılmaz mı? herhangi birinde çıkma bulunur mu? Aracımın üzerinde Michelin X 9.00R16 lastik var... askeri sınıf, 255/100/16, bir miktar küçültmek istiyorum, yardımlarınızı rica ederim. Umarım bu sonbaharda gezilere de gelebilirim, bakalım.

Saygılar

Etiketler
Ynt: 245/85/16 Lastik Bulmam İmkansız mıdır?

hayırlı plsun power wagonu bilirim babam yıllarca 79 model çift sıra v8 kullandı hala anlatır arazisini yeterki bi tekeri yere bassın der bide yakışını anlatır dehşet bir tüketimi olduğunu hatırlıyorum sizinki sanırım tek sıra kamu kurumu çıkışlımı acaba tekrar hayırlı olsun

benim ki tek ve üzerindeki V8 sökülüp yerine 225 yatık 6 takılmış (slant6). Fena halde sağır bir makina ama her amerikan motorunun olduğu gibi birçok modifiye parçası var. Tüm amerikancılar "bırak abi uuuraşma şu 6 silindirle bulalım sana bi V8" diyor ama ben en azından bir egzantrik takacağım görmek için. Fakat lastik bulamayacağım herhalde..

inşallah bulursunuz nette coopertires'in sitesi var bi bakın orada olabilir

arcınızın ayrıntılı resimleri varsa sitede paylaşırsanız sevinirim bencede amerikan olupta v8 olmayan ferrari olupta kırmızı olmaması gibi bişey tekrar güle güle kullanın

http://s622.photobucket.com/albums/tt309/adrenalin_photo/ sitesinden bakabilirsiniz
sitesinden bakabilrsiniz....

NEA? gerçekten mi? aman yarabbi... sağırlıktan dolayı gaza basma durumu mudur sebep? artık 318 V8 i çıkartıp yerine bunu takan zihniyeti hırpalamak lazım o zaman.. zira benim hayal aracım V8 manuel, sabit akslı bir kamyonetti... düz 6 sını bulunca bile çok şimarıklık etmeyeyim dedim.. üzerinden V8 söküldüğünü anladığımda ise çıkartan adamı bulup makineyi nereye koyduğunu bile bulmaya çalıştım ama.. nafile..

umutcelikel' Alıntı:
Slant 6 360 V8'den çok yakar...Tecrübe ile sabittir ;D

Bende 78 Plymouth Volare vardı 225-6...Çıkarıp o motoru 318-V8 takıp modifiye edip bi de kilit taktık. 727 Torqueflite otomatik şanzıman ve Transpak kit ile beraber tabi....1, 2 full çift teker pati gidiyordu ve 2. vites 130 km yapıyordu ;D (3 vites tabi) Eğer V8 takarsanız acayip yazılı ve yazılı olmayan tecrübeye sahibim:smiley:))

vallahi ileride olabilir ancak şu seviyede mevcut motorumla biraz zaman geçirmek istiyorum... yine de amerikadan bir egzantrik getireceğim. sonuçta 250$ a yayları ile birlikte kit alınabiliyor. o şekilde bir kullanayım biraz sonra bir V8 bulup önce yavaş yavaş sıfırlarım, sonra da bir ara kaputun altına.. :smiley:

umutcelikel' Alıntı:
Bende 78 Plymouth Volare vardı 225-6...Çıkarıp o motoru 318-V8 takıp modifiye edip bi de kilit taktık. 727 Torqueflite otomatik şanzıman ve Transpak kit ile beraber tabi....1, 2 full çift teker pati gidiyordu ve 2. vites 130 km yapıyordu ;D (3 vites tabi) Eğer V8 takarsanız acayip yazılı ve yazılı olmayan tecrübeye sahibim:smiley:))

Hmm... güzel bir haber ama nasıl? Lastik fuarı var galiba? oradan bize iş çıkmaz büyük ihtimal, yine de gideceğim. Ayrıca 255/85/16 almak istiyorum artık, başlık 245/85/16 ama... neyse. sonuçta 33"x 10.5 x 16 civarı bir lastik ister deli gönül.. nasıl bir çözüm bu ? ip ucu var mı?

CDM-SUBARU' Alıntı:
Biraz sabredin. :smiley:
10-12 gün içinde çözüm üretme olaslığı yüksek ;)

Adrenalin' Alıntı:
Hmm... güzel bir haber ama nasıl? Lastik fuarı var galiba? oradan bize iş çıkmaz büyük ihtimal, yine de gideceğim. Ayrıca 255/85/16 almak istiyorum artık, başlık 245/85/16 ama... neyse. sonuçta 33"x 10.5 x 16 civarı bir lastik ister deli gönül.. nasıl bir çözüm bu ? ip ucu var mı?

Şimdi,araç bu araç ve verdiğiniz lastik ebatları ile ilgili olarak ayrıntılı bakma fırsatım olmadı.
Zaten 15 inden öncede olmaz gibime geliyor.
Ama dediğim gibi,biraz sabredin.15 inden sonra sizin bu probleminizi çözmek bugünden daha kolay olucak.Umarım :D ( söz vermiyorum,söz verirsem taaaa Amerika'lara gidip kendim getirmek zorunda kalıcam :D )
Ebatsal kısmı kolay ;)

zaten gittiğim offroad lastik satan heryer mayıstan sonra bakmamı tavsiye ediyor. Zaten benim bütçe de ancak o zaman toparlanır. 265/75/16 heryerde olan bir lastik ve 32" e denk geliyor. Bir inch daha büyük olacak diye zor bulunan bir lastik de almak istemiyorum esasen ama.. taktım işte.. 255/85/16 dır hedefim.. Söz de istemiyoruz zaten :smiley: bu ülkede kim neye söz verebilir ki? yine de umut ışığı için teşekkürler.. takipteyim ona göre :smiley:

CDM-SUBARU' Alıntı:
Şimdi,araç bu araç ve verdiğiniz lastik ebatları ile ilgili olarak ayrıntılı bakma fırsatım olmadı.
Zaten 15 inden öncede olmaz gibime geliyor.
Ama dediğim gibi,biraz sabredin.15 inden sonra sizin bu probleminizi çözmek bugünden daha kolay olucak.Umarım :D ( söz vermiyorum,söz verirsem taaaa Amerika'lara gidip kendim getirmek zorunda kalıcam :D )
Ebatsal kısmı kolay ;)

Evet bugün ayın 17 si :smiley:
Sizin verdiğiniz ölçülere dayanarak,hemen bugün çözüm neredeyse imkansız.

33" lik ebatlar (yaklaşık ),şunlar görünüyor;

255/85 R 16... 33,07"
285/75 R 16...33,1"
305/70 R 16...32,81"
civarları...

Bu durumda,en mantıklı iki ebat 255 ve 285 tabanlı olanlar.
255 yada 285 tabanlı lastiklerinde,M/T olması gerekiyor yanılmıyorsam.

Gelelim sonuç kısmına :smiley:
Ne yazıkki dediğim gibi çok yakın bir zamanda çözüm neredeyse imkansız gibi.
Fakat,önümüzdeki sezona kadar vaktim var derseniz,çözüm çok kolay (ebatsal bir sıkıntı olmadan,yani 255/85 R 16 yada işte 285/75 R 16 )
Burda önemli olan zaman,zaman varmı yokmu,bütün mesele bu. :smiley:

ilginize çok teşekkür ederim... 15 inden sonra pek çözülemedi sanırım :smiley: neyse.. klasik türkiye koşulları, yapacak bişey yok. 285/75/16 MT heryerde var onun yerine 265/75/16 alıp ülke şartlarına göre daha mantıklı bi seçim yapmak lazım herhalde.. bilemiyorum.. sonuç olarak lastik işini biraz ertelemek en mantıklısı herhalde. Üzerinde bulunan Michelin XL9.00 R16 lar hem ağır hem de maksimum hız sınırı 100 km/h. Eh bu sene bu şekilde idare edeceğiz artık

CDM-SUBARU' Alıntı:
Evet bugün ayın 17 si :smiley:
Sizin verdiğiniz ölçülere dayanarak,hemen bugün çözüm neredeyse imkansız.

33" lik ebatlar (yaklaşık ),şunlar görünüyor;

255/85 R 16... 33,07"
285/75 R 16...33,1"
305/70 R 16...32,81"
civarları...

Bu durumda,en mantıklı iki ebat 255 ve 285 tabanlı olanlar.
255 yada 285 tabanlı lastiklerinde,M/T olması gerekiyor yanılmıyorsam.

Gelelim sonuç kısmına :smiley:
Ne yazıkki dediğim gibi çok yakın bir zamanda çözüm neredeyse imkansız gibi.
Fakat,önümüzdeki sezona kadar vaktim var derseniz,çözüm çok kolay (ebatsal bir sıkıntı olmadan,yani 255/85 R 16 yada işte 285/75 R 16 )
Burda önemli olan zaman,zaman varmı yokmu,bütün mesele bu. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR