@janberkaydemir ,
Gezinizin bence yola çıkmadan önce açıklığa kavuşması gereken en önemli bölümüne tekrar dönmeme müsaade ederseniz:
* Otoyol park, yakıte istasyonu, autohof gibi yerlerde araç dışı çadır kurmanız asla mümkün değil ! Üstelik ben araç üstü çadırlı bir konaklamaya bile buralarda rastladığımı hatırlamıyorum. Özellikle Almanya’nın güneyinde rastlanan autohoflar için ise tecrübem yok. Fakat tahminim ayni yönde. Diğer önemli bir nokta ise araç içi konaklamalarda bile buraların gürültülü yapısı. Asla yabana atmayın. Güvenlik açısından yaptıkları nam ise ülke ve konumuna göre değişiklik gösteriyor. Yüzdesinin ise diğer yerlere göre oldukça daha fazla olduğu baştan kabul edilmeli !
* Kampingler için birkaç gün bile evvelden rezervasyon yapılması gereken mevsimde yola çıkıyorsunuz galiba. Ciddi yer sorunu ile karşılaşacağınızı sanıyorum.
* Karavan park yerlerinin gösterdiği çeşitlilik yüzünden, toptan bir tahminde bulunmak yanlış. Fakat
sadece araç üstü gecelemenin mümkün olabileceği düşünülmeli. Ancak aramak zaman isteyebilir. Buraların yazılı verilerine güvenmek ıse zor. Resimlerden uygunluğunu (?) sizin tahmin etmeniz lazım. Açık olduğu ülkeler için Google Street Map’e bakmanın da faydalı. İndirdiğiniz resimlerine offline bakabileceğiniz CamperContact applikasyonu da yardımcınız olabilir. Cebinizde yeriniz az ise tablete de indirebilirsiniz.
Kısaca sizin için önemli olan böyle yerlerin yer çadırı için yapılandırılmış olmaması !
Karavan park yerleri için sadece bir spekülasyon;
Yerleşim yerlerinden uzak ve kuytu konumlu bitişiğinde çimli alanları olan karavan park yerlerinde, mesai bitimi dolayısı ile azalabileceği düşünülen polis kontrollerinden belki sıyırmış, gün batımı sonrası kurulan ufak bir çadır, çözüm sunabilir mi acaba ?
Eğer cümlemi bir okuyuşta çözebildiyseniz, bunu da başaracağınıza eminim. Hergün böyle bir yeri bulmak ise bence asla mümkün değil.
* Yaşları itibari ile boy sorunu olan çocuklarınızla araç içi gecelemeyi başarabilirseniz (?) kamping dışı gecelemeler için toplamda çözüme en yakın durumda sayılırsınız. Yine de hissedilen güvenlik sorunu piyasada olacak.
Sabahları zinde uyanmanız zor olabilir. Temizlik ve diğer ihtiyaçları da düşündüğünüzü sanıyorum.
* Olası hedeflerin, alternatifleriyle baştan planlanması, internete bağlılık ve yolda ekstra stresten kurtulmak açısından akla en yakını. Öznel bir POI listesini şimdiden hazırlamak zevk, onları yollarda aramak ise gereksiz cendereye girmek olmalı ?
Lütfen seneler içinde kazanılan bu bilgileri kayda alın derim.
Cevabınızı biliyorum, ama yine de sorayım.
Türkiye’de gençler için yazları izci kampı açılıyor mu acaba ?
NOT
Planınız oldukça yüklü.
Kilometreler biliyorsunuz bazen haritada durduğu gibi durmuyor.
Aceleyle onun bunun tadına bakmak istiyorsunuz duygusuna kapıldım.
Abur cubur etkisi yapmasın sakın ?
Yani sonunda aldığınızın bir işe yaramaması ve üstelik bitkin düşme ihtimalniz de var.
.