Hüseyin, Vınn’ı bırak Türkiye dışında, Türkcell harici bile kullanmak mümkün değil. Almanya’da Türkcell’le çalışan bir bayi bile kilidi kıramayız dedi.
Diğer bilgiler için sağol. Benim emekli modunda yani “Show Motion” gezmem yüzünden, kartları her ülkeden tek tek alacağımdan, pek kullanamayacağım sanırım ama aklımda olsun. Üstelik aklımda kaldığı kadarıyla ilkbahar hedefim İber yarımadası ve Fransa üçlüsünün ikisinde Vodafone’un beraberce geçen bir kartı vardı. Tekrar araştırmak lazım. AB de roaming de ucuzlayınca ufkumuz da açıldı zaten.
...
Şadan bey böyle dramatik fotoğrafları neden koyarsınız ki ?
Tam da başınıza gelenleri yavaş yavaş unutuyorduk...
Not
Yazın Tunç’un size de danıştığı sorunu ben, aracın “Luke”sinden girerek hallettim.
Sanırım anlatmıştır ?
.
Mesut, eğer Avrupa Birliğinde her ülkede sim kartı kayıt ve aktif kılma formaliteleri video ile oluyorsa, işin zor demektir.
Sanıyorum sen sim kartını telefonda kullanacaksın. Bu kartları Almanya’dan alarak Avrupa Birliğinde kullanmak mümkün. Ben Lidl’den böyle bir sim kartı aldım ve bana yeter. Fakat bilgisayarda da kulanılan yüksek GB‘ lı internet daten sim kartları Almanya’da ucuz değil. Bu nedenle ben yukarda reklamını yaptığım kartı faydalı buluyorum. Ayrıca bu sim kartının kayıt ve açılmasının çok kolay olmasını da göz önünde bulundurmak lazım.
Vınn konusunda haklı olabilirsin. Bence en iyisi modem wifi. Karavanda telefon, tablet ve pc için aynı evdeki gibi internet var. Bence en güzeli de bir ülkeden diğerine geçince hiç sim kartı aramaya gerek yok. Sadece modemin düğmesine basmak yeterli.