2012 Actyon Sportsları Gördünüz Mü ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan otoselahattin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,235

Etiketler
Ynt: 2012 Actyon Sportsları Gördünüz Mü ??

Serdar_Caliskan' Alıntı:
Valla yaptiginiz zaman haber verin, hemen siraya gireyim...

Bu arada, sizin arac yukseltme kitinize de talibim...

Yukseltme kitlerini edit arkadasimiz yapiyor actyon sport nickli ..

4 ceker yapma isini de gerekli ask difransiyel arazi sanzimani vs vs temin edildikten sonra iyi Bir mekanikcide yaptirabilirsiniz ... Cok zor Bir islem degil ..

sabri yucel' Alıntı:
Yukseltme kitlerini edit arkadasimiz yapiyor actyon sport nickli ..

4 ceker yapma isini de gerekli ask difransiyel arazi sanzimani vs vs temin edildikten sonra iyi Bir mekanikcide yaptirabilirsiniz ... Cok zor Bir islem degil ..

Kapak muayenesinden daha bugun gecti... Ruhsati alir, almaz her turlu degisiklik icin ozgur olacagim... 4x4 yapmak bu arac icin zorunlu gibi... Cunku arkayi cok kotu atiyor... Islak / Kuru farketmiyor... O yuzden maalesef yerler kuru da olsa Winter konumunda kullaniyorum... Tabi yakit da 12 litreye cikti o yuzden...

Serdar_Caliskan' Alıntı:
Kapak muayenesinden daha bugun gecti... Ruhsati alir, almaz her turlu degisiklik icin ozgur olacagim... 4x4 yapmak bu arac icin zorunlu gibi... Cunku arkayi cok kotu atiyor... Islak / Kuru farketmiyor... O yuzden maalesef yerler kuru da olsa Winter konumunda kullaniyorum... Tabi yakit da 12 litreye cikti o yuzden...
Arkayı atmasıyla 4x4 olması farklı bir şey o aracın gücüyle alakalı ve arka tarafın hafif olmasından dolayı atıyor yada hızlı kalkışlarda patinaja düşüyor.Genellikle tüm kamyonetlerde bu böyledir,kimi arkaya yüz kilo yük atar,kimi arka şaseye ağırlık bağlar.Aracınız dört çeker olsa bile sürekli dört çeker konumunda kullanmayacağınız için arkasını savurmasında size bir fayda sağlamayacaktır.Ben üç seneyi aşan süredir 4x4 en dolu modelini kullanmaktayım.Arka kasada ağırlıkta taşıdım savrulmayı önlemek için ama yakıt artışı olduğundan sebep vazgeçtim.Tecrübelerime dayanarak size tavsiye edebileceğim en önemli değişiklik AT tipi lastik almanız olacaktır.Yüzde elli asfalt ve yüzde elli arazi performansına sahip AT lastikler hem savrulma açısından,hem karda kışta,hem arazide sizi üzmeyecektir.

Gaza fazla yuklenmeyin ilk kalkisda ... Zaman icinde alisirsiniz ..yuksek torkdan kaynaklanan Bir durum :smiley: ...

Serdar_Caliskan' Alıntı:

arka savurma problemi arkadan itişli araçların başlıca sorunudur.bunun üstesinden gelmenin başlıca yollarından biris de kasa ağırlığı kullanmaktır.ben bütün pick-up müşterilerimize tavsiye ettiğimiz gibi sizin aracınız için de 100-150 kilo arasında değisen döküm şase ağırlığı kullanmanızı tavsiye ederim.pick-up araçlarda güvenli bir seyahatin olmazsa olmazı şase ağırlığıdır.

--baha--' Alıntı:
yazdıklarınızı takip ediyorum çokta hoşuma gitti.hazır sizi bulmuşken aracımla alakalı bazı sıkıntılarım var yardımcı olursanız sevinirim.Benim aracım 2010 model action sports 4x4 otomatik . İlk sıkıntıyı 35000kmde şanzımanla alakalı yaşadım daha sonra garantiden komple şanzıman değişti. şu an için pek problem görünmüyor ama özellikle soğuk havalarda şanzımanın düzeni bozuluyor, özellikle 2.vitese geçerken arabayı hissedilir derecede kasıyor.çok defa servisde bilgisayarla güncelleme yaptılar ama yine belirli aralıklarla tekrarlıyor.sizden ricam ben artık bu basit ve halledemediğimiz problem yüzünden otomatik şanzımandan sogudum.Arabamıda çok seviyorum satmak içimden gelmiyor.... Sizden ögreneceğim şanzımndaki bu problemi çözemezsek benim aracı düz vitese çevirebilirmiyiz ,maliyeti ne olur , orjinali gibi sıkıntısız olurmu? Ayrıca şu an araç üzerideki şanzıman garantiden değişeli daha 2 ay oldu ama bi türlü düzen tutturamadık belkide çok basit bir ayar eksiği var ama atık iyice soğudum

işin aslına bakarsanız biz de kendi aracımız 4x2 tirptonic actyon sportumuzda aynı problemi yaşadık,25 bin kmde şanzıman bozuldu ve garantiden hemen değiştirdiler.
soğuk havalarda yaşadığınız problem vuruntu şeklinde baş gösteriyor sanırım bu hususta otomatik şanzımanların soğuk havalarda ilk ısınma süresinde vuruntu yapmasının genel bir sıkıntı olduğunu belirtmeliyim,şanzımanınızın tekrar bozulacağını ya da düzen tutmadığınızı düşünerek kaygılanmanıza gerek yok bu olay ısınmadan kaynaklı tüm otomatik şanzımanlarda görülür.
soğuk havalarda şanzıman yağı ısınana kadar arabaya fazla yüklenmeden kullanmak gerekir.

otomatiği manuele değiştirme hususu ise aslında teferruatlı gibi görünse de basittir.eski mekaniğizin yerine yeni manuel mekanik montajı gerekir
başlıca şanzıman,şaft,defransiyel,vites ve pedal aksamı ile motor tesisatı ve beyin tertibatı değiştirmek gerekir.
eski malzemeleriniz sağlam olduğu için bu kadar malzemeyi değiştirmek fazla bir külfet tutmaz,onları verir bunları alırsınız.
ama bence aracınız orjinal kalsın

selamlar. ya arkadaşlar aracımı gittikçe daha fazla seviyorum. 3 kuruşa 5 köfte değil sanki daha fazlasını almış gibiyiz. bence ssanyong sahibi olmak gerçekten bir ayrıcalık. Allah hiç birimize kaza keder vermesin inşaallah, çoluk çocuğumuzla mutlu günlerde kullanalım...

parozite' Alıntı:
selamlar. ya arkadaşlar aracımı gittikçe daha fazla seviyorum. 3 kuruşa 5 köfte değil sanki daha fazlasını almış gibiyiz. bence ssanyong sahibi olmak gerçekten bir ayrıcalık. Allah hiç birimize kaza keder vermesin inşaallah, çoluk çocuğumuzla mutlu günlerde kullanalım...
3 kuruşa bayağı bir köfte aldınız emin olun hem de kadınbudu köfte emin olun ki
Dün Sapanca,Taraklı vve çevre beldelerini gezdik geldik inanın o kadar rahat ki
140 km hızda araç sanki duruyor gibi hiç hissetmiyorum gittiğimi
Aracımızın değerini bilelim...

kediye yavrusu aslan parçası görünürmüş derler
ama bizim kediler harbi aslan yavrusu inanın binmeye doyamıyorum 2.5 senedir hele uzun yolda ayrı bir tat veriyor o da anlatılmaz yaşanır

Dun poleneze doğru kanalli Bir orman ici parkura girdim yanimda Suzukisi olan sevgili arkadasimiz hakanda vardi .... Yarim metre lik kanallardan altina surte surte gectik ...Asiri dik rampalardan hic bayilmadan hatta ralli yapar gibi gectik ... Aracin gucune tek kelimeyle hayran kaldi ... Kendi ifadesiyle Suzukiyi Boyle kullansam ne aks ne difransiyel kalirdi ... Her araziye ciktigimda mutlaka Bir yeri kirilir seklinde oldu ....
Muazzam guc ve tork ... Inanilmaz saglamlik ... Ikiz ejder .....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,755
Kayıtlı Üye Sayımız
166,567
Kaydolan Son Üyemiz
ozcandervis

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR