2011 ağustos -eylül doğu karadeniz yaylaları gezi arkadaşı arıyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan incvz67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,785
Ynt: 2011 ağustos -eylül doğu karadeniz yaylaları gezi arkadaşı arıyorum...

thingol' Alıntı:
hocam eyvallah öncellikle, eline sağlık... inan rota üzerinde çalışmalarını gördükçe ben işin o tarafı ile ilgilenmiyorum, daha iyi çalışamazdım herhalde :smiley:

benim katılım durumum %90 diyelim, sadece şirkete izin kağıdını imzalatmak kaldı..

durumum şöyle;

bayramın ilk günü (30 Ağustos) kütahya'dan saat 13:00de trabzon otobüsüne biniyorum, bayramın 2. günü saat 05:00-06:00 gibi trabzon otogarındayım, buluşma saatine kadar bekleyeceğim. (bu arada biletin ödemesini yapmadım ama 1-2 gün içerisinde alımı gerçekleştirmem lazım (şimdiden yer sıkıntısı olmaya başlamış), eğer özel taşıtı ile gitmeyi planlayan varsa eşlik edip, bilet masrafımla yakıta destek olabilirim, yanısıra yedek şöförlük de yapılır... Ama tekrar söylemek istiyorum böyle bir durumun hemen netleşmesi gerekiyor..

getireceğim ekipman;
80lt çanta, -15 uyku tulumu, trekking botları, mat, 1 lt termos, baton, polar üst giyim, yağmurluk, havlu, yeteri kadar diğer giyecekler, çatal-kaşık-tabak-bardak-bıçak, kafa lambası, fotoğraf ekipmanı

ihtiyacım olanlar;
-çadırım ve mutfak ocağım yok malesef,
-yağmurluğum panço değil (sadece üst gövde), kesin lazım dersek trabzonda bahsettiğiniz yerden alırız.

atladığım birşey veya önerileriniz varsa seve seve dinliyorum...

inşallah kazasız belasız, güzel bir gezi olur, iple çekiyorum..
arkadaşım umarım bir aksilik çıkmadan gezimize başlayayacağız.. bu arada bu yıl kaçkarlar bölgesi bayağı bi yağmurluymuş..
panço kesin almanız lazım..pak da pahalı bişey değil zaten bursadan yazan arkadaşın dediği gibi..

ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA: ŞİMDİ TARBZON ODAK OUTDOR MAĞAZSI İLE KONUŞTUM MALESEF MAĞAZAYI KAPAMIŞLAR(ortaklık sorunu herhalde)
eylül sonrası tekrardan açılacakmış ama bize faydası yok ..
bende ufak tefek eksiklerimi tarabzondan temin ederim diyodum ...ama bu durumda eksiklerimi istanbuldan temin edeceğim..
herkes ona göre tedariğini yapar inşallah.

Etiketler

okyt' Alıntı:
plan süper gözüküyor.. katılmayı çok isterdim. inşallah seneye :smiley:..
zirve dönüşü trans geçiş sırttan olacak galiba.. manzara süper olucak anlaşılan..
takipteyiz..
oktay arkadaşım seninle bir kaçkar faaliyetinde olamadık ya....alacağın olsun...hemen kestirip atma belkide katılırsın daha zaman var...

bilal47' Alıntı:
yaa aslında ben de katılmak istiyorum ama hiçbir malzemem yok ve o kadar yürüyebilir miyim bilmiyorum:( hiç böyle bir şey y :papmamıştım.Ne kadara mal olur bana bu ekipmanlar?
bilal arkadaşım sitemize ve gezi planımıza hoş geldiniz ....
daha önce böyle bir faaliyete katılmadıysanız bizim rotamız size zor gelebilir..üstelik sırt çantalarımız ile yükseleceğiz sürekli ...gerçi ben bunu kendizimi çok zorlamadan planladım ama ...sizin için zor olabilir..keşke uludağ tırmanışlarına falan katılma imkanınız olsaydı .çok iyi olurdu...
ama yinede bu spora başlayın süper bişey bağımlılık yapıyor....

ekipmanlarınızın en pahalıları ise botlar (ortalama 250-400 TL) arasında ve sırt çantası 100 tlden başlar 500 tl ye kadar çıkar gücüne göre alırsın ama en az 60-70 lt lik alda bidaha uğraşmazsın..diğerleri çok pahalı değil zaten..ilk yıl çadır aalmak zorunda değilsin ...kamp ocağınıda tabiki...

Ahmet abi,
Hemen hemen üstün körü bi katılımcı listesi ve malzeme listesi oluştursakta, eksiklerimizi ona göre tamamlasak ?

ActionMan*' Alıntı:
Ahmet abi,
Hemen hemen üstün körü bi katılımcı listesi ve malzeme listesi oluştursakta, eksiklerimizi ona göre tamamlasak ?

vedat haklısın...bu tür yürüyüş ve tırmanışlara katılanlar bilirler.yanımızda olması gereken malzeme listelerini ama yinede yazalım ki herkes eksiğini görsün...hazırlasın..bu arada çadır da önemli tabiki...
geziye katılan arkadaşlarbu sayfayı alıntı yapıp ekleyinki kimde ne var görelim....bu arada çadır gruplarıda şekillenir

A) GRUBU ...İncvz67 +çamlıbel1+çamlıbel2 (3kişiyiz) aynı çadırdayız..
1) incvz67 kdz ereğli ....ahmet hoca.....çadırım yok....
kamp malzemelerim
sırtçantam 70 lt....garmin gps..ve haritalarım...dağ botları....mat...uyku tulumu...polar...panço...çabuk kuruyan trek pantalonu...batonlarım....zirve tırmanışı için yedek küçük bir sırt çantası (öğle kumanyası ,su,ve polarınızı alacak büyüklükte olsa yeter)....3-4 kişilik kamp mutfağı,çaydanlık,tava,tencere ..bıçak..çakı...vb..kamp ocağı...yeteri kadar giysi (iç çamaşırı-tişört,çorap )...sandalet türü dayanıklı bişey...düdük..kafa feneri,(yedek pilleri ile)..ve el feneri..fotoğraf makinesi....hafif bir yağmurluk(poların üzerine giyince beni mont derdinden kurtarıyor çünkü polarım mont gibi kalın..).. şort mayo ve küçük bir havlu..en az 20 faktör güneş kremi..dudak çatlamamsı içim krem..şapka..ağrı kesici ve soğuk algınlığı için hap....güneş gözlüğü..sıvı deterjan el yıkama için küçük bişey olsa yetiyo...diş fırçası ve macunu...küçük bir şaampuan..orta boy bir kaç çöp poşeti (sırtçantamızın içinde kıyafetlerinizi bunun içine koyunki ıslanma durumunda zor durumda kalmayın)

bunlar zaten bayağı bi ağırlık yapacak..birde yiyeceklerimizi taşıyacağımızı düşünürsek. abartmamak lazım..ben ilk gidişimde yaylada pansiyon konaklaması yaprız diye farklı kıyafetler ve ayakkabı,almıştım..ve sırtımda taşıyıp durmuştum..şimdi bunlara hiç gerek olmadığını açıklayayım ..giderken üzerimizde olan kıyafetler temiz kıyafetlerimiz olacağı için ..herhangi biyerde yaylada pansiyonda kaldığımızdada sorun yok demektir....

arkadaşlar önemli bir eksiğim varsa sizde ekleyebilirsiniz..çadır arkadaşlarım listenizi yazarsanız sevinirim..

B GRUBU ..actionman+actionman arkadaşı+ eğer çadırınız 3 kişilik ise kütahyadan gelecek arkadaş(thingol) sizle olacak

arkadaşlar kamp ocağı ve tabak çanağı , olan varsa bir adet daha iyi olur..herkes kendi bardağını çatalını ve kaşığını getirirse çok iyi olur..

şu an için 6 kişilik bir ekip olduk....
ekibin son hali
1.incvz67 ..kdz ereğliden ahmet hoca
2.çamlıbel sivas su şehri
3.çamlıbel'in arkadaşı
4.actionman..vedat.bursadan
5. actionman 'ın arkadaşı
6. kütahyadan katılan arkadaşımız thingol.

takipteyim bende, 25 i gibi şekillenir katılıp katılmıyacağım , yukarda saydığınız malzemelerin hiçbiri yok ,
çadır, dağ botu , tulum ,sırt çantası ocak vb. bunları tamamlayabilirsem inşallah katılıcam bende ...

B GRUBU

Ben, arkadaşım, thingol.

Ben ve arkadaşım adına malzemelerimizi yazıyorum, bi tane 2 kişilik çadır. bende -28, arkadaşımdada -14 uyku tulumu. mat, kamp ocağı, kamp mutfağı, mataralarımız, bi adet termos, ve ahmet hocadaki gibi küçük küçük araç gereçler, hemen hemen bizde tamamız. Bizim eksiğimiz giyim kuşam konusunda ama onuda tamamlamaya çalışıyoruz. ( Malzemelerimizin biçoğunda bize yardımı olucak olan Uğur Abiye(mut)'a teşekkürler.)

Sayın Thingol,
Ekipmanlarını bize yazarsan, bizde sana eksiklerinde yardımcı olmaya çalışırız çünkü bi grup olduk.
Eksik birşeylerin varsa takviye yapmaya çalışırım.

incvz67' Alıntı:
vedat haklısın...bu tür yürüyüş ve tırmanışlara katılanlar bilirler.yanımızda olması gereken malzeme listelerini ama yinede yazalım ki herkes eksiğini görsün...hazırlasın..bu arada çadır da önemli tabiki...
geziye katılan arkadaşlarbu sayfayı alıntı yapıp ekleyinki kimde ne var görelim....bu arada çadır gruplarıda şekillenir

A) GRUBU ...İncvz67 +çamlıbel1+çamlıbel2 (3kişiyiz) aynı çadırdayız..
1) incvz67 kdz ereğli ....ahmet hoca.....çadırım yok....
kamp malzemelerim
sırtçantam 70 lt....garmin gps..ve haritalarım...dağ botları....mat...uyku tulumu...polar...panço...çabuk kuruyan trek pantalonu...batonlarım....zirve tırmanışı için yedek küçük bir sırt çantası (öğle kumanyası ,su,ve polarınızı alacak büyüklükte olsa yeter)....3-4 kişilik kamp mutfağı,çaydanlık,tava,tencere ..bıçak..çakı...vb..kamp ocağı...yeteri kadar giysi (iç çamaşırı-tişört,çorap )...sandalet türü dayanıklı bişey...düdük..kafa feneri,(yedek pilleri ile)..ve el feneri..fotoğraf makinesi....hafif bir yağmurluk(poların üzerine giyince beni mont derdinden kurtarıyor çünkü polarım mont gibi kalın..).. şort mayo ve küçük bir havlu..en az 20 faktör güneş kremi..dudak çatlamamsı içim krem..şapka..ağrı kesici ve soğuk algınlığı için hap....güneş gözlüğü..sıvı deterjan el yıkama için küçük bişey olsa yetiyo...diş fırçası ve macunu...küçük bir şaampuan..orta boy bir kaç çöp poşeti (sırtçantamızın içinde kıyafetlerinizi bunun içine koyunki ıslanma durumunda zor durumda kalmayın)

bunlar zaten bayağı bi ağırlık yapacak..birde yiyeceklerimizi taşıyacağımızı düşünürsek. abartmamak lazım..ben ilk gidişimde yaylada pansiyon konaklaması yaprız diye farklı kıyafetler ve ayakkabı,almıştım..ve sırtımda taşıyıp durmuştum..şimdi bunlara hiç gerek olmadığını açıklayayım ..giderken üzerimizde olan kıyafetler temiz kıyafetlerimiz olacağı için ..herhangi biyerde yaylada pansiyonda kaldığımızdada sorun yok demektir....

arkadaşlar önemli bir eksiğim varsa sizde ekleyebilirsiniz..çadır arkadaşlarım listenizi yazarsanız sevinirim..

B GRUBU ..actionman+actionman arkadaşı+ eğer çadırınız 3 kişilik ise kütahyadan gelecek arkadaş(thingol) sizle olacak

arkadaşlar kamp ocağı ve tabak çanağı , olan varsa bir adet daha iyi olur..herkes kendi bardağını çatalını ve kaşığını getirirse çok iyi olur..

şu an için 6 kişilik bir ekip olduk....
ekibin son hali
1.incvz67 ..kdz ereğliden ahmet hoca
2.çamlıbel sivas su şehri
3.çamlıbel'in arkadaşı
4.actionman..vedat.bursadan
5. actionman 'ın arkadaşı
6. kütahyadan katılan arkadaşımız thingol.

Benim arkadaş, eşinin nöbetlerinden dolayı halen geziyi netleştiremedi. O yüzden şimdilik onu saymayalım isterseniz. Ama netleşirse katılacak bize.

action man ilgine teşekkürler, dediğim gibi panço, ocak ve çadır eksiğim devam ediyor. Pançoyu internetten sipariş verip hallediceğim. Çadır ve ocak konusunu çözemedim ama, etrafımda isteyebileceğim kimse yok, açıkcası bunları almak da madden zorlayacak beni, artık çadırların birine sıkışırım diye düşünüyorum :smiley: (yarın da otobüs biletimi alıyorum)

getireceğim ekipman;
80lt çanta, -15 uyku tulumu, trekking botları, sandalet, mat, 1 lt termos, baton, polar üst giyim, thermal üstlük, yağmurluk, havlu, yeteri kadar diğer giyecekler, çatal-kaşık-tabak-bardak-bıçak, kafa lambası, fotoğraf ekipmanı

- ağrı kesici, antibiyotik krem, yara bandı ve gazlı bezden oluşan küçük bir ilkyardım çantam olacak, harici ilacınız varsa alın, bunlar bende olacak nasıl olsa.
- her kampa götürdüğüm bir avcı bıçağım var, bu sefer de yanımda olacak. Bu yüzden mutfak malzemesi alırken büyük boy bıçak almanıza gerek yok, bu da benim çantamda olacak...

Sayın thingol,

Çadır ve kamp ocağı konusunu halletmeye çalışacağım. Daha doğrusu kamp ocağım var beraber kullanırız, çadır konusundada bişeyler yapacağım aklımda bişeyler var bikaç gün içinde netleştirip sizin adına en iyi olanı yapmayı çalışacağım.

Bu arada otobüs fiyatları ve yoğunluk nasıl ?

thingol' Alıntı:
action man ilgine teşekkürler, dediğim gibi panço, ocak ve çadır eksiğim devam ediyor. Pançoyu internetten sipariş verip hallediceğim. Çadır ve ocak konusunu çözemedim ama, etrafımda isteyebileceğim kimse yok, açıkcası bunları almak da madden zorlayacak beni, artık çadırların birine sıkışırım diye düşünüyorum :smiley: (yarın da otobüs biletimi alıyorum)

getireceğim ekipman;
80lt çanta, -15 uyku tulumu, trekking botları, sandalet, mat, 1 lt termos, baton, polar üst giyim, thermal üstlük, yağmurluk, havlu, yeteri kadar diğer giyecekler, çatal-kaşık-tabak-bardak-bıçak, kafa lambası, fotoğraf ekipmanı

- ağrı kesici, antibiyotik krem, yara bandı ve gazlı bezden oluşan küçük bir ilkyardım çantam olacak, harici ilacınız varsa alın, bunlar bende olacak nasıl olsa.
- her kampa götürdüğüm bir avcı bıçağım var, bu sefer de yanımda olacak. Bu yüzden mutfak malzemesi alırken büyük boy bıçak almanıza gerek yok, bu da benim çantamda olacak...

incvz67' Alıntı:
doğu karadeniz gezimizi....iki farklı alternatif olarak düşünmüştüm...
ama birincisi olmayacak gibi çünkü süre olarak 9 gün yetmiyor en az 11 gün gerekli oda bende yok....ayrıca bu turda bir günümüz macahelden yusufeline minibüslerle transferle geçiyor vaktim olsa hala isterdim ama neyse...
öyleyse işimize bakalım

gezi rotamıza trabzondan başlıyoruz saat 09 terminalde buluşma...saat 11'e kadar market alışverişlerimiz yapıyoruz eksiği olanlar odak outdordan eksiklerini tamamlasın .trabzondan sonra outdor kampçılık malzemeleri satan bir yer yok ona göre....

terminalden her yarım saatte bir kalkan prenskale veya ulusoy otobüsleri ile pazar ilçesine 3 saatlik bir yolculuk.
pazar ilçesinden çamlıhemşim çat köyüne sadece sabah 8 de minibüs var...onu kaçırdığımız için şöyle yapacağız..
çamlıhemşine kadar minibüs sürekli var orada inip yerleşeceğimiz çat toşi pansiyona araba tutacağız kango bir taksi işimizi görür ortalama 50-60 tl ücret alıyorlar..(kişi başı paylaşacağız tabiki) bunu pazar ilçesinden de uygun olursa yapabiliriz..

1.gün 31 ağustos (bayramın 2 günü çarşamba) akşam çat köyü toşi pansiyonda kalacağız 1260m yükselti yeşillikler içinde bir vadi fırtına deresinin kenarında pansiyon akşam yemeği ve sabah kahvaltısı pansiyondan .
2. gün1eylül perşembe sabah yürüyüşe başlama ortalama13 km lik bir yürüyüş patikadan elevit yaylası ve hacivanak yaylasına ulaşım ve kamp kuruyoruz ilk çadır gecemiz..yükselti 2500m.8- saat tahmini
3.gün2 eylül cuma turumuzun ısınma gününden sonraki ilk yükselti tırmanışı ve aşıt geçişleri yapılacak grup içindeki yürüyemeyecek olanlar bugün belli olacak ki(bu kişilerin zirve tırmanışına katılması hem kendisi sağlığı için hemde gruptaki arkadaşlarını yavaşlatma'ması için daha sağlıklıdır...bugün 2500m den 3200m ye çıkıyoruz yavaş bir yürüyüş molalarla karmik yaylasına iniyoruz inerken muhteşem fota çekimleri göllerin yanından geçeceğiz..karmik yaylasında mola sonra tekrar yürüyüş bir sırt geçişi daha ama bu daha küçük ve apivanak yaylasına geliyoruz kamp kuruyoruz.ortalama 9 km yürüyeceğiz..8saat tahminen

4.gün 3 eylül cumartesiapivanak yaylasında sabah 4 te kalkıyoruz çünkü bugün turumuzun en yorucu günü molalar gerekecek..kuzeykaçkardan güney kaçkarlara trans yapacağız kavrun aşıtından geçip denizgölü tarafına geçeceğiz hep3000 m lerdeyiz göl kenarında kamp kuracağız 3360m de kamp. muhteşem bişey helede hava güzel olursa.10km yürüyeceğiz.ortalama 10-11 saat sürecek(tahminen)

5.gün 4 eylül pazar zirve günü (hava güzel olursa kesin sisli olursa yapılmayacak)sabah 4te kalkıyoruz 5 te yümeye başlıyoruz ortalama 4-5 saatte zirvedeyiz zirvede 45 dk mola 3932 m den bol foto çekimi ,muhteşem kaçkarların seyri(doyum olmaz) ve kampa dönüş.saat 3 gibi çadırımızda olacağız tahmini 8 saat
duruma göre kampımızı arka taraftaki soğanlı göle taşıyabilirz yarın sabah için 40 dk lık yürüyüş kazanmış oluruz..

6 gün 5 eylül pazartesi..geldiğimiz yolun kavrun aşıtına kadar olan kısmını kullanıyoruz buradan sonra samistale sırttan yürüyüş (grubun kondisyonuna göre çünkü 11 saat sürecek ama manzara muhteşem olur bir yanımız kavrun vadisi bir yanımız palovit vadisi )14 km lik bir yürüyüşistersek bu yürüyüşü palovit vadisinden amlakite yapabilirz orada kaç gündür yiyemediğimiz bir akşam yemeği(pazsiyonda)yapabilirz ama konaklama çadırda olacak..

7. gün. 6 eylül salı muhteşem bir yolculuk turun en keyifli yollarından biri hazindak pokut arasını yürüyeceğiz üstelik iniş çıkış cok az hep aynı yükseltilerde olacağız 2000-2100 m lerde yiz...ve dillere destan güzellği ile pokut bizleri bekliyor..burada kesinlikle pansiyonda kalacağız..PLATODA MOLA adlı bir yer inanılmaz bend aha önce hiç kalmadım demircioğlu pansiyonda kalmıştım ama platoda molanın manzarsı süper bulutlar camınızdan içeri girecekmiş gibi .üstelik sahibesi yasemin şişman hanım. amerikadan gelmiş memleketinde pansiyon işletiyor..bugün 12 km yürüyoruz ..rahat rahat hiç yorulmadan dinlene dinlene 8-9 sat

8. gün 7 eylül çarşamba..sabah güzel bir kahvaltı sonrası ya hazindaktan aydere ineceğiz...yada çamlıhemşine inip aydere minibüsle çıkacağız ortalama 7 saatimiz yollarada
ayderde pansiyonda kalacağız son akşam olduğu için çok güzel oluyor. her yıl girdiğim ayder kaplıcalarında yorgunluk atacağız..akşama pansiyonda kesin horon olacak özellikle bukla oberj olursa birazcık pahalı ama olsun.
olmazsada biz horon oynanan bir tarafı buluruz.

9.gün 8 eylül perşembe sabah güzel bir kahvaltı isteyenler trabzondan ulaşım saatine göre ayderden ayrılabilir..ama benim saat 09--10 gibi çıkmam lazım trabzondaki otobusümü kaçırmamam için.çünkü saat 15:00 da kalkıyor malum kdz ereğliye uçak yok.
ayrılık günü çok kötü oluyor benden söylemesi heryıl dönerken hele ayderden inerken kalbimin bir yarsısı oralarda kalır fotolara baka baka bir yılı geçiririm.
bu arada arkadaşlıklar gerçekten çok güzel oluyor bu tür gezilerde.

şimdi sonuç olarak 3 gün pansiyonda konaklıyoruz gördüğünüz gibi
yani 5 sabah kahvaltısı kampta çadırda 7 öğle kumanyası elimizde...5 akşam yemeği kampta çadırda yiyeceğiz ve bunları sırtımızda taşıyacağız..

3 akşam yemeği ve 3 sabah kahvaltısı ise pansiyonda olacak ee olsun okadar değilmi..bu kadar kalori yakacağız nede olsa..

arkadaşlar gördüğünüz gibi durum bu..pansiyon ücretleri ortalama 70 80 tlx3 akşam 200-220 tl yapar..
60-80 tl arası tabzondan transferler için gerekli para..

birde yukarıda yazdığım gibi kampta ki gıda ihtiyacı ..tl olarak ne eder ortalama bir hesap çıkarabilirsiniz..
birde tarbzona ulaşımı eklerseniz ..gezinin maliyeti çıkmış olur..
geziye kesin katılacaklar bana özelden mesaj yazarlarsa sevinirim.ben pansiyonlarada kesin listeyi vereceğim.bunu 15 ağustosa kadar netleştirelim.mesajlarınız bekliyorum.
gezi planını kaçıranlar için tekrar..
arkadaşlar bu arada herkesim kamp mutfağı getirmesine gerek yok her çadır grubunun bir ocağı ve kap kacağı olsa yeter..herşeyi sıfırdan yapmayacağız sonuçta..
5 akşam yemeği 5 sabah kahvaltısı çadırda yapılacak.zaten bunların bazıları sadece ısıtılacak...öğle kumanyası zaten elimizde yürüyüş molasında yenecek..ama çay mutlaka yapılacak...bu arada tekrar ediyorum..TRABZONDAKİ OUTDOR MAĞAZASI KAPANMIŞ EYLÜL SONRASI AÇILACAKMIŞ SAHİBİ İLE KONUŞTUM..bilginize kimse trabzona önemli eksik malzeme ile gelmesin lütfen..bide onla uğraşmayalım oralarda...evet artık sadece geziyi bekliyoruz....

actionman: kütahya - trabzon arası 75tl, otobüslerin şimdiden yarısı dolmuş benim anladığım, yarın ben gidiş biletini alırken dönüşüde almayı düşünüyorum, yoksa dönüşte sıkıntı yaşayabiliriz. Eğer netleştirmediyseniz daha acele etmenizi öneririm, yolculuğun ilk şartı bilet almak :smiley:

ahmet hocam: son uyarı gibi olmuş mesaj ama haklısınız. Her ne kadar kaçkarlar, subtropikal ormanlar, alpin buzulları ve deniz gölleri arasında zaman geçiresek te :smiley: Olay ciddi bir aktivite. Ben geçen aralık ayında nepalde annapurna ana kampına kadar (4130m) 10 günlük bir aktivite yaptım. Ana çantamı taşıyan biri olduğu halde, ilk 3 gün inanın çok zor geçti arkadaşlar. Kondisyonlu olmak önemli, yoksa gerekli kondüsyonu yakalamak için günler geçebiliyor, tabi varsa :smiley: Ve bu genelde 2-3 gün oluyor, bu süreci kolaylaştıran ana ekipmanlar hakikaten önemli;

- botunuz sağlam olsun,
- bir baton edinmeye gayret edin, 8-9 saatlik bir yürüyüşte sizi 3-5ton yükten kurtardığını söylüyorlar, şahsen benim hayatımı bile kurtardığı olmuştur :smiley:
- benim gibi terleyen biriyseniz, terinizi dışarı veren bir termal içlik alırsanız onlarca tişörtten kurtulursunuz, yoksa yüksekte ıslak bir tişörtle dolaşmanın nasıl olduğunu anlarsınız :smiley:
- "ocağınız sağlam olsun, yoksa dağda ocağınız söner." derler. Bu konuda sizlere güveniyorum :smiley:

bu arada ben nepalden beri hiç spor yapmadım desem yeri :smiley: ilk günler bende bunları yaşayacağım, ama elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz :smiley:

(özelden mesajlara cevap yazamıyorum arkadaşlar)

thingol' Alıntı:
actionman: kütahya - trabzon arası 75tl, otobüslerin şimdiden yarısı dolmuş benim anladığım, yarın ben gidiş biletini alırken dönüşüde almayı düşünüyorum, yoksa dönüşte sıkıntı yaşayabiliriz. Eğer netleştirmediyseniz daha acele etmenizi öneririm, yolculuğun ilk şartı bilet almak :smiley:

ahmet hocam: son uyarı gibi olmuş mesaj ama haklısınız. Her ne kadar kaçkarlar, subtropikal ormanlar, alpin buzulları ve deniz gölleri arasında zaman geçiresek te :smiley: Olay ciddi bir aktivite. Ben geçen aralık ayında nepalde annapurna ana kampına kadar (4130m) 10 günlük bir aktivite yaptım. Ana çantamı taşıyan biri olduğu halde, ilk 3 gün inanın çok zor geçti arkadaşlar. Kondisyonlu olmak önemli, yoksa gerekli kondüsyonu yakalamak için günler geçebiliyor, tabi varsa :smiley: Ve bu genelde 2-3 gün oluyor, bu süreci kolaylaştıran ana ekipmanlar hakikaten önemli;

- botunuz sağlam olsun,
- bir baton edinmeye gayret edin, 8-9 saatlik bir yürüyüşte sizi 3-5ton yükten kurtardığını söylüyorlar, şahsen benim hayatımı bile kurtardığı olmuştur :smiley:
- benim gibi terleyen biriyseniz, terinizi dışarı veren bir termal içlik alırsanız onlarca tişörtten kurtulursunuz, yoksa yüksekte ıslak bir tişörtle dolaşmanın nasıl olduğunu anlarsınız :smiley:
- "ocağınız sağlam olsun, yoksa dağda ocağınız söner." derler. Bu konuda sizlere güveniyorum :smiley:

bu arada ben nepalden beri hiç spor yapmadım desem yeri :smiley: ilk günler bende bunları yaşayacağım, ama elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz :smiley:

(özelden mesajlara cevap yazamıyorum arkadaşlar)
ne güzel açıklamalar yapmışsınız...
ben daha önce eziyetini çektiğim için bu yıl özellikle zirve tırmanışını.4. güne koydum...herkes alışabilsin diye (tabi kendimide düşünerek bende iş yoğunluğundan fırsat bulamıyorum spor yapmaya....o yüzden ilk gün bizim için çok zor olmayan sadece patikalardan yürüyeceğimiz bir rota var ..2. gün bir kademe daha zoru.3.gün ise bir kademe daha zoru var.zirve tırmanışı çok zor değil arkadaşlar..çünkü biz kuzey rotasını değil güney rotasını kullanacağız..eğimi ve zorluğu gayet herkesin yürüyebileceği gibi..kaya tırmanışı yok desek yeridir.ama çarşak olayı var zirveye yaklaştıkça..benimle beraber bunu izmirden astım hastası bayan arkadaş bile yaptı..üstelik sürekli onu bekledik..ama yinde yaptı..birde bizim en yüksek kamp alanımız 3350m de olacak..zaten dağımızın zirvesi 3937m.
zorlananlar daha önce bu tür sırt çantalı 8 saatlik gezilere katılmayanlar........bizim gruplarımızda şu an için ilk kez katılan kimse yok..
thingol arkadaşım bi konuda çok haklısın termal üst kısa kollu bende de var, onun sayesinde bir sürü tişört getirmekten kurtuluyorum bende terliyorum dinlenirken bakıyorum kurumuş süper bişey ya..

arkadaşlar tekrar merhaba, ben otobüs biletlerimi aldım;

- 31 Ağustos sabahı 05:00 - 06:00 gibi Trabzon otogarında olacağım, buluşma saatine kadar orada bekliyorum.

- 08 Eylül akşam saat 17:30da Rize otogarından dönüş yolculuğum başlayacak.

Pançoyu da internetten sipariş verdim, ihtiyacı olan varsa everestoutdoors.com da hesaplı bir model var.

ekipmanımın son hali;

80lt çanta, -15 uyku tulumu, trekking botları, sandalet, mat, 1 lt termos, baton (1 adet), polar üst giyim, thermal üstlük,

panço, yağmurluk, havlu ve şort, yeteri kadar çorap ve tshirt, şapka ve güneş gözlüğü, çatal, kaşık, tabak, bardak,

büyükboy bıçak, kafa lambası, şampuan, diş fırçası/macun, mp3 player, fotoğraf ekipmanı..

ilkyardım çantası: ağrı kesici, antibiyotik krem, yara bandı, gazlı bez, su arıtma tabletleri.

Geziye çadırsız ve ocaksız katılıyorum. Önümüzde daha vakit var, zaman geçtikçe herşey daha da netleşecektir. Keyifli bir

aktivite olacağından eminim ben. Ahmet arkadaşımın da belirttiği gibi Trabzona sadece yiyecek ihtiyaçlarımızı bırakmamız

gerekecek, diğer herşey yola çıkarken hazır olmak zorunda..

Görüşmek üzere

(Katılımı kesin arkadaşlar mesaj olarak isim ve telefon numaralarını atarlarsa kayıt edeyim, mesaj yazamıyorum sitede henüz

ama cep telefonu ile ben de kendi numaramı sizlere iletirim.)

Sayın thingol,

Tamtakır hazır sayılırsınız. Bende size kıyasla daha biçok eksik var.
Yarın çadır konusu netleşicek. Size hemen bilgi vericem çadır konusunda, ama büyük ihtimalle çadır 3 kişiliktir, beraber kalırız.
Gelgelelim ocak konusuna, ocağım, gazlı ocaklardan, çok ağam şaham bi miktar ödeyerek aldığım bişey değil, ama şimdiye kadar hiç yarı yolda bırakmadı beni. Güveniyorum ocağıma :smiley:
Otobüs bileti konusuna daha el atamadım ama geç olmadan bugünlerde benimde almam gerekiyor.

Bende eksiklerimi yarın tamamlayıp size dönücem inşallah.

Cep telefonum 5378828028(Trkcell) bir mesaj atarsanız veyahutta çağrı bırakırsanız kaydedeyim. Birde isiminiz ? :D

thingol' Alıntı:
arkadaşlar tekrar merhaba, ben otobüs biletlerimi aldım;

- 31 Ağustos sabahı 05:00 - 06:00 gibi Trabzon otogarında olacağım, buluşma saatine kadar orada bekliyorum.

- 08 Eylül akşam saat 17:30da Rize otogarından dönüş yolculuğum başlayacak.

Pançoyu da internetten sipariş verdim, ihtiyacı olan varsa everestoutdoors.com da hesaplı bir model var.

ekipmanımın son hali;

80lt çanta, -15 uyku tulumu, trekking botları, sandalet, mat, 1 lt termos, baton (1 adet), polar üst giyim, thermal üstlük,

panço, yağmurluk, havlu ve şort, yeteri kadar çorap ve tshirt, şapka ve güneş gözlüğü, çatal, kaşık, tabak, bardak,

büyükboy bıçak, kafa lambası, şampuan, diş fırçası/macun, mp3 player, fotoğraf ekipmanı..

ilkyardım çantası: ağrı kesici, antibiyotik krem, yara bandı, gazlı bez, su arıtma tabletleri.

Geziye çadırsız ve ocaksız katılıyorum. Önümüzde daha vakit var, zaman geçtikçe herşey daha da netleşecektir. Keyifli bir

aktivite olacağından eminim ben. Ahmet arkadaşımın da belirttiği gibi Trabzona sadece yiyecek ihtiyaçlarımızı bırakmamız

gerekecek, diğer herşey yola çıkarken hazır olmak zorunda..

Görüşmek üzere

(Katılımı kesin arkadaşlar mesaj olarak isim ve telefon numaralarını atarlarsa kayıt edeyim, mesaj yazamıyorum sitede henüz

ama cep telefonu ile ben de kendi numaramı sizlere iletirim.)

Vedat arkadaşım mesaj atıyorum şimdi, ismim Haşim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR