2011 ağustos -eylül doğu karadeniz yaylaları gezi arkadaşı arıyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan incvz67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,773
Ynt: 2011 ağustos -eylül doğu karadeniz yaylaları gezi arkadaşı arıyorum...

Şimdi Trabzon'dan çat'a gidene kadar 1 gün vakit kaybediyoruz. Ben aracımla gelmeyi planlıyorum. Netleşmedi ama sanırım L200 ü olan bir arkadaş da gelmeyi planlıyordu. Yolculuğumuzu araçla yapıp sonrada araçları Çat köyünde bırakıp yürüyüş kısımına geçsek nasıl olur. Bu arada yürünecek mesafe de baya varmış yani, hele de sırt çantaları ile gözümde büyüdü birden ;D

Etiketler

Açıklamanız yeterince açıklayıcı olmuş, ama bence pansiyon fiyatları yüksek ve pansiyonda biraz sık kalıyoruz, birde ta bursadan geleceğimi hesaba katarsak maliyet zorlayabilir.
Marmara bölgesinden geziye katılacak biri varsa eğer, bana eşlik edebilir, veyahutta arabası varsa ben ona eşlik edebilirim. :D
Mükemmel bir etkinlik olacağa benziyor.

geziye kesin katılmayı düşünen arkadaşlar için uyarı
gezi başlamadan 10 gün önce 1 gün ara ile antreman yapsanız çok iyi olur..en azından 30-40 dakika yüksek performans ta yürüyüş..
bunu koşu bandında yaparsanız hafif yükselti ayarına getirip bu şeklide yürüyün...hatta kendinizi çok yormadan birazcık koşabilirsiniz...
şahsen ben son hafta 3- 4 kez bu programı yapıcam yeterli olur diyorum çünkü zirve tırmanışı öncesi en azından 3 gün vucut o yüksekliğe, dağlara ,oksijene alışacaktır..

ayrıca bu turda 3 gün pansiyon düşündüğümden..ben pansiyonda kalmak istemiyorum diyenler olursa..pokutta ve ayderde çadır kurabilir sanırım...ayderde çadırcıları her yıl görürüm..
ama ilk gün kesin pansiyo olur..

incvz67' Alıntı:
geziye kesin katılmayı düşünen arkadaşlar için uyarı
gezi başlamadan 10 gün önce 1 gün ara ile antreman yapsanız çok iyi olur..en azından 30-40 dakika yüksek performans ta yürüyüş..
bunu koşu bandında yaparsanız hafif yükselti ayarına getirip bu şeklide yürüyün...hatta kendinizi çok yormadan birazcık koşabilirsiniz...
şahsen ben son hafta 3- 4 kez bu programı yapıcam yeterli olur diyorum çünkü zirve tırmanışı öncesi en azından 3 gün vucut o yüksekliğe, dağlara ,oksijene alışacaktır..

ayrıca bu turda 3 gün pansiyon düşündüğümden..ben pansiyonda kalmak istemiyorum diyenler olursa..pokutta ve ayderde çadır kurabilir sanırım...ayderde çadırcıları her yıl görürüm..
ama ilk gün kesin pansiyo olur..

Konuyla ilgili olmanız çok sevindirici, bende öyle düşünüyordum. İlk gün kesin kalırız, diğer günler çadırımızı atıp doğanın kucağında uyumayı düşünürüm :smiley: Daha sonra haberleşip buluşuruz. Gibi düşüncelerim var, hayırlısı bakalım, bakıcaz :smiley:

Dediğim gibi Bursa ve çevresinden geziye katılacak olursa yol arkadaşı olabilirim.

thingol' Alıntı:
herkese merhaba,

ben de en son 2007 yılında gitmiştim doğu karadeniz yaylalarına, çok özledim... bayram haftası ve sonraki hafta için bir program hazırlarken kendimi bu forumda buldum. Ayın 14-15i gibi net bir cevap verebileceğim ancak (iş-güç durumları)

fotoğraf gezilerimin ana amaçlarından birisi, yanımda + olarak 4-5 kg fotoğraf ekipmanı da taşıyorum mecburen (gövde, lensler, tripot vb)

80lt sırt çantam, -15C uyku tulumum ve trekking botlarım ana ekipmanım. Sadece eksiğim çadır, bu gezi için çadır almayı düşünüyordum fakat çadırında yer olan arkadaş olursa beni bir masraftan kurtarmış olursunuz :smiley:

forumu takip ediyorum, büyük bir aksilik olmaz ise katılmayı isterim..

evet ayın 15-16 gibi haber verirseniz iyi olur bazı şeyler kesinleşirse hepimiz için iyi olur...
artık tek isteğimiz havanım açık olması ve geziye kadar bir aksilik çıkmaması ...

incvz67' Alıntı:
evet ayın 15-16 gibi haber verirseniz iyi olur bazı şeyler kesinleşirse hepimiz için iyi olur...
artık tek isteğimiz havanım açık olması ve geziye kadar bir aksilik çıkmaması ...
Aynen öyle, birde dediğiniz gibi ayın 15'i gibi kesin bir liste çıkarmak gerek.

Ahmet hocam program güzel olmuş, inşallah hava sıkıntı yaratmaz ve güzel vakit geçirirsiniz. Telefonda dediğim gibi 15 gün önce kaçkara gitmemiş olsaydım bende size eşlik etmek isterdim:smiley:

Bütün dağlarda çadır konusunda özellikle dikkat etmek gerektiğini belirtmek isterim, yazlık çadıra güvenip oralara gitmek herkes için sıkıntı yaratır!!!

Bursadan katılacak arkadaşların eksikleri varsa, bende bursada olduğum için halledebilirim.

Sizi allah gönderdi yahu. Benim bikaç parça eksiğim var, bursada oturup burdan katılacağım etkinliğe. Yardım edebilirmisiniz bana, özelden gelirseniz sevinirim.

mut' Alıntı:
Ahmet hocam program güzel olmuş, inşallah hava sıkıntı yaratmaz ve güzel vakit geçirirsiniz. Telefonda dediğim gibi 15 gün önce kaçkara gitmemiş olsaydım bende size eşlik etmek isterdim:smiley:

Bütün dağlarda çadır konusunda özellikle dikkat etmek gerektiğini belirtmek isterim, yazlık çadıra güvenip oralara gitmek herkes için sıkıntı yaratır!!!

Bursadan katılacak arkadaşların eksikleri varsa, bende bursada olduğum için halledebilirim.

ActionMan*' Alıntı:
Sizi allah gönderdi yahu. Benim bikaç parça eksiğim var, bursada oturup burdan katılacağım etkinliğe. Yardım edebilirmisiniz bana, özelden gelirseniz sevinirim.

vedat arkadaşım....bursadan yazan mut (uğur bey) size özelden mesaj atamaz daha 20 mesaj sınırını geçmemiş bence siz atın telefonunuzu verin sonrasını halledersiniz)

Haklısınız bu ayrıntı gözümden kaçmış :-\
Mut bey bana ulaşabileceğiniz bir numarayı özelinize bıraktım. Ulaşabilirseniz bikaç şey hakkında konuşşup hemde tanışmış oluruz.
Sizden telefon bekliyorum.
Saygılar.
incvz67' Alıntı:
vedat arkadaşım....bursadan yazan mut (uğur bey) size özelden mesaj atamaz daha 20 mesaj sınırını geçmemiş bence siz atın telefonunuzu verin sonrasını halledersiniz)

arkadaşlar eğer hava şartları iyi olursa yukarıdada açıkladığım gibi bu rotayı kullanacağız...
ama yağmurlu sisli hatta dolu yağışlı bir zamana denk gelirsek..
alternatif yürüyüş rotasınıda hazırladım ama içinde zirve yok....(en azından kaçkarların sisleri içinde kaybolma ihtimalide yok...b planı olarak elimde durması lazım )

rota hazırlıgı 2011 samistal.jpg

plan süper gözüküyor.. katılmayı çok isterdim. inşallah seneye :smiley:..
zirve dönüşü trans geçiş sırttan olacak galiba.. manzara süper olucak anlaşılan..
takipteyiz..

hocam eyvallah öncellikle, eline sağlık... inan rota üzerinde çalışmalarını gördükçe ben işin o tarafı ile ilgilenmiyorum, daha iyi çalışamazdım herhalde :smiley:

benim katılım durumum %90 diyelim, sadece şirkete izin kağıdını imzalatmak kaldı..

durumum şöyle;

bayramın ilk günü (30 Ağustos) kütahya'dan saat 13:00de trabzon otobüsüne biniyorum, bayramın 2. günü saat 05:00-06:00 gibi trabzon otogarındayım, buluşma saatine kadar bekleyeceğim. (bu arada biletin ödemesini yapmadım ama 1-2 gün içerisinde alımı gerçekleştirmem lazım (şimdiden yer sıkıntısı olmaya başlamış), eğer özel taşıtı ile gitmeyi planlayan varsa eşlik edip, bilet masrafımla yakıta destek olabilirim, yanısıra yedek şöförlük de yapılır... Ama tekrar söylemek istiyorum böyle bir durumun hemen netleşmesi gerekiyor..

getireceğim ekipman;
80lt çanta, -15 uyku tulumu, trekking botları, mat, 1 lt termos, baton, polar üst giyim, yağmurluk, havlu, yeteri kadar diğer giyecekler, çatal-kaşık-tabak-bardak-bıçak, kafa lambası, fotoğraf ekipmanı

ihtiyacım olanlar;
-çadırım ve mutfak ocağım yok malesef,
-yağmurluğum panço değil (sadece üst gövde), kesin lazım dersek trabzonda bahsettiğiniz yerden alırız.

atladığım birşey veya önerileriniz varsa seve seve dinliyorum...

inşallah kazasız belasız, güzel bir gezi olur, iple çekiyorum..

Sayın thingol,

Çadır açığınızın kapatılmasında çok zorlanılmaz diye düşünüyorum. Panço almazsanızda çok çok sıkıntı olmaz gibi geliyor bana, ama alırsanız sizin için iyi olur çokta pahalı birşey değil zaten.

Bu arada hangi ilden katılacaksınız yol arkadaşı olma ihtimalimiz olabilir mi :D ?

actionman, kütahyadan katılıyorum, buradan zaten tek firma var trabzona giden, seçenek şansımız yok, önceden söylediğim gibi bileti ayırttım en geç çarşamba günü almak zorundayım,

bu arada 2 günlük bir iş seyahatim var, forumu bu sürede takip edemem muhtemelen, salı gecesi tekrar foruma bakarım. görüşmek üzere

yaa aslında ben de katılmak istiyorum ama hiçbir malzemem yok ve o kadar yürüyebilir miyim bilmiyorum:( hiç böyle bir şey y :papmamıştım.Ne kadara mal olur bana bu ekipmanlar?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri