2011 ağustos -eylül doğu karadeniz yaylaları gezi arkadaşı arıyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan incvz67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,781
Ynt: 2011 ağustos -eylül doğu karadeniz yaylaları gezi arkadaşı arıyorum...

arkadaşlar gezimizin başlama tarihi ramazan bayramın 2.günü31 ağustos çarşamba trabzonda başlayacaktır..bu geziyide geçen yıllarda yaptığım kaçkarlar gezilerim gibi çok istiyorum..hatta arkadaşımızın belirttiği suziki vitara olayı ile ilgilide ayrıntılı düşünmek lazım...
gezimizi ben daha çok doğada yürüyerek planlıyorum tabi sırt çantalarımız , uyku tulumumuz ve çadırımızla beraber.
vitara bu gezide bazı yerlerde çokta işimize yarayabilir...düşünmek lazım....

Etiketler

sayın İNCVZ bu etkinlik kaç gün sürecek peki

eğer 2. haftaya sarkmasa ve bütün bayramı değerlendirebilseydik gelmeyi çok isterdim

cidowsky' Alıntı:
eğer 2. haftaya sarkmasa ve bütün bayramı değerlendirebilseydik gelmeyi çok isterdim
ilerleyen zamanlarda gezinin ayrıntılarını ve buradan takip edebilirsiniz...ama ben mecburen bayramın ilk günü..kdz ereğlide olucam ama.bayramın 2. günü sabah trabzonda olmak zorundayım ki ve turuma başlıyabileyim....zaten şimdiden oralar burnumda tütmeye başladı....
.bu arada belkide turumuzu iki aşamadan değilde tek aşamadan yapmak zorunda kalabilirim....
yani beyazsu yaylası,karçal zirve,yıldız gölü,gorgit yaylası ve macahel .zannedersem bunlar 5 güne sığar ve pazar günü borçkadan trabzona hareket edebiliriz...tabi ben ardeşende inicem fırtına vadisine girip. kaçkar bölgesinde de bir kaç yerde olmak istiyorum...zamanımı ayarlayabilirsem bunuda planlıycam..
gitmek isteyen arkadaşlar oluşmaya başladı zaten.
bundan sonrası yanımızda olması gereken malzemeler...gibi konulara geçeceğiz herhalde...

Kaçkar olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi artık malzeme, ulaşım, gezi ve konaklama planları üzerine ayrıntıları konuşabiliriz. Bu geziyi önermeniz çok iyi oldu benim için. Çünki maalesef Ordu'dan doğusuna hiç gitmemiştim, hep merak ettiğim yerlerdi doğrusu. Umarım bir aksilik yaşamadan gezimize başlar ve bitiririz. Selamlar.

gezimizin: karçal-beyazsu-gorgit-macahel programı

beyazsu karçal.jpg

incvz67' Alıntı:
gezimizin: karçal-beyazsu-gorgit-macahel programı

1 Temmuz itibarı ile 4x2 aracımla en az 15 gün o bölgelere gitmeyi planlıyorum. Sizin yazılarınızdan da faydalanacağım 8)

off road runner' Alıntı:
1 Temmuz itibarı ile 4x2 aracımla en az 15 gün o bölgelere gitmeyi planlıyorum. Sizin yazılarınızdan da faydalanacağım 8)
siz bizden erken o bölgede olacaksınız paylaşımlarınızı bekleriz artık

İşim gereği karadeniz hariç hemen hemen türkiyenin her yerine gittim.Karadeniz içimde uhde kaldı.Bir türlü fırsat olmadı.

Selamlar, arkadaşlar ben de katılmak isterim...tarih ve süre benim için uygundur..öğretmen olduğum için izin gibi sıkıntım da yok...aslında likya yolunu planlıyordum ama gün geçtikçe sıcaktan çekincem arttı eğer böyle bir gezi yapılacaksa kesinlikle katılmak isterim... 506 242 4407

alikaytan' Alıntı:
Selamlar, arkadaşlar ben de katılmak isterim...tarih ve süre benim için uygundur..öğretmen olduğum için izin gibi sıkıntım da yok...aslında likya yolunu planlıyordum ama gün geçtikçe sıcaktan çekincem arttı eğer böyle bir gezi yapılacaksa kesinlikle katılmak isterim... 506 242 4407

arkadaşım aksilik çıkmazsa bekleriz....sayfayı takip edersiniz buradan haberleşip ağustos ayında son eksiklerimizi tamamlayacağız....

çadır olan arkadaşlar kaç kişilik olduğunu yazarlarsa sevinirim muhtemelen 4-5 kişi olacağız gibi şu an için.
.en az 4 mevsim olmalı çünkü daha önce 5 ağustosta kaçkarda çadırımıza kar yağmıştı

ben de iki kişilik bir çadır var, 4 yazlık bi çadır ama matın üzerinde kalın uyku tulumu ile çadırda üç kişi kalmışlığımızda var... diğer arkadaşaların durumuna göre 4 mevsimlik bi tane temin edilebilirim...

katılacak arkadaşlar için yanında bulundurulması gerekenler......

1-çadır ...olan arkadaşların çadırını kullnarak paylaşım yapılabilir..
2- dağ-trekking botu ...biraz kaliteli olmasında fayda var karçal zirve yaparken çarşak geçişi var.....ve bölge bol yağmur aldığından kendinizi düşünün.bu madde çok önemli.
3- bu tür geziler kıyafetleri tam düşünün ..çabuk kuruyan pantalon,tişört,polar soguk geceler için
4-uyku tulumu----benim çadır -5 lik olmasına rağmen geçen yıl ağustosta kaçkar deniz gölünde gece üşümüştüm ve içlik giyerek uyumuştum
5- kamp mutfağı (kap kacak) ..bende var ama 3 kişiye yeterli bir mutfak+ geçen yıl ocağım iyi değildi yenileyeceğim.
6-panço- mutlaka olmalı yağmur aniden gelebiliyor
7- tozluk-yağmurluk
8-kafa feneri- el feneri vs....
9-düdük
10-çakı boyutlarında veya kişiye göre değişir kesici alet
11-sinek-kene olaylarına karşı ....kenesavar vs.....
12- en başta yazmam gereken sırt çantası en az 60 lt lik olmalı
13- zirve yürüyüşü için yedek sırt çantası
14-yiyeceklerimizi trabzondan alıp çantalarımaza ortak dağıtacağız.

alikaytan' Alıntı:
ben de iki kişilik bir çadır var, 4 yazlık bi çadır ama matın üzerinde kalın uyku tulumu ile çadırda üç kişi kalmışlığımızda var... diğer arkadaşaların durumuna göre 4 mevsimlik bi tane temin edilebilirim...

ağustos ayı içinde çadır meselesini netleştirelim. 2 kişi olur isek....tek çadır.
4 kişi olur isek... 2 çadır..

bu arada bazı yerlerde el değmemiş yaylalarda pansiyonda yapılabilir...hem o bölgedeki kişilere az da olsa destek oluruz..
efelerde veya macahelde pansiyon yapmamız kesin gibi....

arkadaşlar gezi ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum....çamlıhemşim bölgesinde neler yapılabilir az da olsa orada da nerelere çıkılabilir...ben daha önce 3 kez gitttiğim için bi çok yaylaya çıkma fırsatım oldu ama hala gitmediğim çok yer var...
ha bide gittiğim yerler burnumda tütüyor tekrar görmek istiyorum o da ayrı bir konu.

BEN OARALARA SADECE SIRT CANTASI İLE DEĞİL MUTLAKA Bİ 4X4 İLE GİT DERİM O ZMN COK DAHA KEYİFLİ VE AZ YORUCU OLUCAKTIR , DAHA FAZLA YER DAHA FAZLA KEŞİF İMKANIN OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri