2011 ağustos -eylül doğu karadeniz yaylaları gezi arkadaşı arıyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan incvz67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,785
Ynt: 2011 ağustos -eylül doğu karadeniz yaylaları gezi arkadaşı arıyorum...

Güzel ve zevkli bir gezi olacak diye düşünüyorum. Şimdi bir kaç eksik malzememi tamamlamaya çalışıyorum.
http://www.adrenalinoutdoor.com/Zajo-Zajo-Montana-3-uc-Mevsim-cadir_5364.html#1
http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=3171#.
Bu çadırlardan birisini almayı düşünüyorum.
http://www.avpazarim.net/_A3-1390-savage-ys509-uyku-tulumu--15-derece.htm ve bu uyku tulumunu.
biraz kullanıcı tecrübesi lazım. Özellikle pinguim çadır hk.Saygılar.

Etiketler

Çadır konusu bu mevsimde çok sorun olmaz, hafif olan çadırları tercih edin. Hatta festival çadırlarından bile alabilirisiniz, yalnız uyku tulumunuzu iyi seçmeye özen gösterin.
Gezide görüşmek üzere :smiley:

Konudan biraz uzak kalmıştım ama şöyle bir okudum, sanırım bizim düşündüğümüz tarihlere yakın ama biz bayramın 2. günü (31 ağustos) İstanbul'dan hareketle 9 eylül İstanbul dönüşlü Artvin'e kadar uzayan bir rota planlıyoruz... Belki oralarda karşılaşmak oturup çay içmek nasip olur...

Çadır konusunda bu havalarda haklısınız. Fakat Ahmet Bey Kaçkar'larda ağustosta kar yağdını, çadır ve uyku tulumu ile üşüdüğünü yazmıştı. Birde çadırı sadece yaz için düşünmüyorum. Ailemle birlikte serin bahar aylarında da kullanmayı düşünüyorum. Diğer taraftan 4 mevsim çadırın yaz kullanımı nasıl olur sorun yaratır mı bilmiyorum.

Selim Bey dünya küçüktür :smiley: Bir yerde karşılaşıp bir yorgunluk çayı içmek güzel olur.

çamlıbel' Alıntı:
Çadır konusunda bu havalarda haklısınız. Fakat Ahmet Bey Kaçkar'larda ağustosta kar yağdını, çadır ve uyku tulumu ile üşüdüğünü yazmıştı. Birde çadırı sadece yaz için düşünmüyorum. Ailemle birlikte serin bahar aylarında da kullanmayı düşünüyorum. Diğer taraftan 4 mevsim çadırın yaz kullanımı nasıl olur sorun yaratır mı bilmiyorum.

Doğru haklısınız kaçkarların yaylaları insanı her havada üşütür. Hatta kabaca tabiriyle eşşek donduran soğukları var denir. :D

Selim bey,
Bi çayınızı içeriz vallahi :smiley:

Arabada su ısıtıcımız mevcut sallama çay içerseniz ben ısmarlarım, ama şöyle karadenize gidip sallama çay içmek komik olabilir, kamp yapan arkadaşların mutlaka çaydanlığın olur, e ben sizin çayınızı içebilirim bu durumda ;D İşin şakası, inşallah yola çıkarken haberleşirsek buluşuruz inşallah bir yerde...

bizim grup şu an için

1-incvz67 kdz ereğli
2.çamlıbel sivas su şehri
3.actionman 1 bursa
4.actionman 2 bursa

şeklinde oluştu...dolayısı ile 2 çadırlık bir durumdayız...bundan sonra gruba eklenmek isteyenler olabilir takipte yarar var...ama son anda eklenmeler işleri zora sokar..hazırlık vs gibi

tekrar açıklamak gerekiyor...doğu karadeniz turu rotamız 9 günlük bir gezi planı

31 ağustos sabah 9 trabzon terminalinde başlayacak ....08 eylül perşembe trabzona dönüşle son bulacaktır(isteyenler tabiki kalabilir) son ekisklerimizi tarabzondan giderebileceğimiz odak outdor var....başka biyerde böyle bir mağaza yok..
gıda alışverişimizi de trabzondan yapmayı düşünüyoruz...boşuna oraya kadar taşımaya gerek yok..
saat 11 de terminalden otobüse binerek rotanıza yelken açağız

ayrıca buradan 8 ağustosta 2 farklı rota altarnatifi sunacağım geziye katılan arkadaşların isteğine göre..

selimsani' Alıntı:
Arabada su ısıtıcımız mevcut sallama çay içerseniz ben ısmarlarım, ama şöyle karadenize gidip sallama çay içmek komik olabilir, kamp yapan arkadaşların mutlaka çaydanlığın olur, e ben sizin çayınızı içebilirim bu durumda ;D İşin şakası, inşallah yola çıkarken haberleşirsek buluşuruz inşallah bir yerde...

Selim bey,
Dediğiniz gibi şaka maka haberleşip görüşelim. En azından etkinlik öncesi moral olur :smiley:

incvz67' Alıntı:
bizim grup şu an için

1-incvz67 kdz ereğli
2.çamlıbel sivas su şehri
3.actionman 1 bursa
4.actionman 2 bursa

şeklinde oluştu...dolayısı ile 2 çadırlık bir durumdayız...bundan sonra gruba eklenmek isteyenler olabilir takipte yarar var...ama son anda eklenmeler işleri zora sokar..hazırlık vs gibi

tekrar açıklamak gerekiyor...doğu karadeniz turu rotamız 9 günlük bir gezi planı

31 ağustos sabah 9 trabzon terminalinde başlayacak ....08 eylül perşembe trabzona dönüşle son bulacaktır(isteyenler tabiki kalabilir) son ekisklerimizi tarabzondan giderebileceğimiz odak outdor var....başka biyerde böyle bir mağaza yok..
gıda alışverişimizi de trabzondan yapmayı düşünüyoruz...boşuna oraya kadar taşımaya gerek yok..
saat 11 de terminalden otobüse binerek rotanıza yelken açağız

ayrıca buradan 8 ağustosta 2 farklı rota altarnatifi sunacağım geziye katılan arkadaşların isteğine göre..

Sayın incvz67,
O zaman şimdilik herşey tamam gibi. 8 Ağustosta vereceğiniz rotayla beraber tekrar konuşulur konu üzerine.

Etkinliğe katılımın bu kadar az olması üzücü, zamanla artacağını umuyorum.

Saygılar, sevgiler. Bursadan kucak dolusu sevgiler. :D

8 ağustostaki rota seçeneklerinizi bekliyoruz.
Gezinin etkinlikler kısmına taşınması için neler yapmamız gerekiyor.

merakla geziyi bekliyoruz..hele de fotografları..

herkese merhaba,

ben de en son 2007 yılında gitmiştim doğu karadeniz yaylalarına, çok özledim... bayram haftası ve sonraki hafta için bir program hazırlarken kendimi bu forumda buldum. Ayın 14-15i gibi net bir cevap verebileceğim ancak (iş-güç durumları)

fotoğraf gezilerimin ana amaçlarından birisi, yanımda + olarak 4-5 kg fotoğraf ekipmanı da taşıyorum mecburen (gövde, lensler, tripot vb)

80lt sırt çantam, -15C uyku tulumum ve trekking botlarım ana ekipmanım. Sadece eksiğim çadır, bu gezi için çadır almayı düşünüyordum fakat çadırında yer olan arkadaş olursa beni bir masraftan kurtarmış olursunuz :smiley:

forumu takip ediyorum, büyük bir aksilik olmaz ise katılmayı isterim..

Sanırım Kadro netleşince malzemeler de netleşecektir. Kişi sayısına göre malzeme paylaşımı yapacağız diye düşünüyorum. Bende 3 kişilik bir çadır var. Ama muhtemelen mutfak malzemesi olarak sadece bardak ve çatal kaşık getireceğim. Çünki incvz67 mutfak malzmelerini getirecek. Dediğim gibi paylaşım olacaktır. Umarım bir aksilik olmaz ve geziye katılırsınız.Selamlar.

doğu karadeniz gezimizi....iki farklı alternatif olarak düşünmüştüm...
ama birincisi olmayacak gibi çünkü süre olarak 9 gün yetmiyor en az 11 gün gerekli oda bende yok....ayrıca bu turda bir günümüz macahelden yusufeline minibüslerle transferle geçiyor vaktim olsa hala isterdim ama neyse...
öyleyse işimize bakalım

gezi rotamıza trabzondan başlıyoruz saat 09 terminalde buluşma...saat 11'e kadar market alışverişlerimiz yapıyoruz eksiği olanlar odak outdordan eksiklerini tamamlasın .trabzondan sonra outdor kampçılık malzemeleri satan bir yer yok ona göre....

terminalden her yarım saatte bir kalkan prenskale veya ulusoy otobüsleri ile pazar ilçesine 3 saatlik bir yolculuk.
pazar ilçesinden çamlıhemşim çat köyüne sadece sabah 8 de minibüs var...onu kaçırdığımız için şöyle yapacağız..
çamlıhemşine kadar minibüs sürekli var orada inip yerleşeceğimiz çat toşi pansiyona araba tutacağız kango bir taksi işimizi görür ortalama 50-60 tl ücret alıyorlar..(kişi başı paylaşacağız tabiki) bunu pazar ilçesinden de uygun olursa yapabiliriz..

1.gün 31 ağustos (bayramın 2 günü çarşamba) akşam çat köyü toşi pansiyonda kalacağız 1260m yükselti yeşillikler içinde bir vadi fırtına deresinin kenarında pansiyon akşam yemeği ve sabah kahvaltısı pansiyondan .
2. gün1eylül perşembe sabah yürüyüşe başlama ortalama13 km lik bir yürüyüş patikadan elevit yaylası ve hacivanak yaylasına ulaşım ve kamp kuruyoruz ilk çadır gecemiz..yükselti 2500m.8- saat tahmini
3.gün2 eylül cuma turumuzun ısınma gününden sonraki ilk yükselti tırmanışı ve aşıt geçişleri yapılacak grup içindeki yürüyemeyecek olanlar bugün belli olacak ki(bu kişilerin zirve tırmanışına katılması hem kendisi sağlığı için hemde gruptaki arkadaşlarını yavaşlatma'ması için daha sağlıklıdır...bugün 2500m den 3200m ye çıkıyoruz yavaş bir yürüyüş molalarla karmik yaylasına iniyoruz inerken muhteşem fota çekimleri göllerin yanından geçeceğiz..karmik yaylasında mola sonra tekrar yürüyüş bir sırt geçişi daha ama bu daha küçük ve apivanak yaylasına geliyoruz kamp kuruyoruz.ortalama 9 km yürüyeceğiz..8saat tahminen

4.gün 3 eylül cumartesiapivanak yaylasında sabah 4 te kalkıyoruz çünkü bugün turumuzun en yorucu günü molalar gerekecek..kuzeykaçkardan güney kaçkarlara trans yapacağız kavrun aşıtından geçip denizgölü tarafına geçeceğiz hep3000 m lerdeyiz göl kenarında kamp kuracağız 3360m de kamp. muhteşem bişey helede hava güzel olursa.10km yürüyeceğiz.ortalama 10-11 saat sürecek(tahminen)

5.gün 4 eylül pazar zirve günü (hava güzel olursa kesin sisli olursa yapılmayacak)sabah 4te kalkıyoruz 5 te yümeye başlıyoruz ortalama 4-5 saatte zirvedeyiz zirvede 45 dk mola 3932 m den bol foto çekimi ,muhteşem kaçkarların seyri(doyum olmaz) ve kampa dönüş.saat 3 gibi çadırımızda olacağız tahmini 8 saat
duruma göre kampımızı arka taraftaki soğanlı göle taşıyabilirz yarın sabah için 40 dk lık yürüyüş kazanmış oluruz..

6 gün 5 eylül pazartesi..geldiğimiz yolun kavrun aşıtına kadar olan kısmını kullanıyoruz buradan sonra samistale sırttan yürüyüş (grubun kondisyonuna göre çünkü 11 saat sürecek ama manzara muhteşem olur bir yanımız kavrun vadisi bir yanımız palovit vadisi )14 km lik bir yürüyüşistersek bu yürüyüşü palovit vadisinden amlakite yapabilirz orada kaç gündür yiyemediğimiz bir akşam yemeği(pazsiyonda)yapabilirz ama konaklama çadırda olacak..

7. gün. 6 eylül salı muhteşem bir yolculuk turun en keyifli yollarından biri hazindak pokut arasını yürüyeceğiz üstelik iniş çıkış cok az hep aynı yükseltilerde olacağız 2000-2100 m lerde yiz...ve dillere destan güzellği ile pokut bizleri bekliyor..burada kesinlikle pansiyonda kalacağız..PLATODA MOLA adlı bir yer inanılmaz bend aha önce hiç kalmadım demircioğlu pansiyonda kalmıştım ama platoda molanın manzarsı süper bulutlar camınızdan içeri girecekmiş gibi .üstelik sahibesi yasemin şişman hanım. amerikadan gelmiş memleketinde pansiyon işletiyor..bugün 12 km yürüyoruz ..rahat rahat hiç yorulmadan dinlene dinlene 8-9 sat

8. gün 7 eylül çarşamba..sabah güzel bir kahvaltı sonrası ya hazindaktan aydere ineceğiz...yada çamlıhemşine inip aydere minibüsle çıkacağız ortalama 7 saatimiz yollarada
ayderde pansiyonda kalacağız son akşam olduğu için çok güzel oluyor. her yıl girdiğim ayder kaplıcalarında yorgunluk atacağız..akşama pansiyonda kesin horon olacak özellikle bukla oberj olursa birazcık pahalı ama olsun.
olmazsada biz horon oynanan bir tarafı buluruz.

9.gün 8 eylül perşembe sabah güzel bir kahvaltı isteyenler trabzondan ulaşım saatine göre ayderden ayrılabilir..ama benim saat 09--10 gibi çıkmam lazım trabzondaki otobusümü kaçırmamam için.çünkü saat 15:00 da kalkıyor malum kdz ereğliye uçak yok.
ayrılık günü çok kötü oluyor benden söylemesi heryıl dönerken hele ayderden inerken kalbimin bir yarsısı oralarda kalır fotolara baka baka bir yılı geçiririm.
bu arada arkadaşlıklar gerçekten çok güzel oluyor bu tür gezilerde.

şimdi sonuç olarak 3 gün pansiyonda konaklıyoruz gördüğünüz gibi
yani 5 sabah kahvaltısı kampta çadırda 7 öğle kumanyası elimizde...5 akşam yemeği kampta çadırda yiyeceğiz ve bunları sırtımızda taşıyacağız..

3 akşam yemeği ve 3 sabah kahvaltısı ise pansiyonda olacak ee olsun okadar değilmi..bu kadar kalori yakacağız nede olsa..

arkadaşlar gördüğünüz gibi durum bu..pansiyon ücretleri ortalama 70 80 tlx3 akşam 200-220 tl yapar..
60-80 tl arası tabzondan transferler için gerekli para..

birde yukarıda yazdığım gibi kampta ki gıda ihtiyacı ..tl olarak ne eder ortalama bir hesap çıkarabilirsiniz..
birde tarbzona ulaşımı eklerseniz ..gezinin maliyeti çıkmış olur..
geziye kesin katılacaklar bana özelden mesaj yazarlarsa sevinirim.ben pansiyonlarada kesin listeyi vereceğim.bunu 15 ağustosa kadar netleştirelim.mesajlarınız bekliyorum.

çok güzel planlanmış keşke okul olmasaydı da katılabilseydik :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR