2010 Kaçkarlar'da Translar - Kavrun Derebaşı Soğanlıgöl - Zirve - Dilberdüzü - Ogunlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan incvz67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,291

incvz67

Kamp II
Yer
kdz ereğli-alaplı
kaçkarlara bu yıl 3.gidişim. önceki raporlarımda zaten burada var. ilk tanışmam bukla tur sayesinde oldu..2.ye iki arkadaş çıktık kuzeyden zirve yaptık,
veeee bu yıl 05-11 ağustos 2010 yine kaçkarladayım. siteden gezi planlarım bölümünden tanıştığım aybars arkadaşımla planladığımız gezimiz muhteşem geçti....
tabi geziye çıkmadan rotamı iyice belirlemiştim google earth den en ince ayrıntıya kadar baktım heryere bu arada gps alarak ve gideceğim rotaları yükleyerek (acemide olsa başardım ilk kez gps kullandım bu arada)
rotamızı biraz zor olsada şu şekilde çizdim.
1.gün yukarı kavrunda kamp...ve göller bölgesine yürüyüs 2700m kamp2300m
2.gün kavrundan hareketle derabaşı gölüne,mola derabaşı aşıtından geçiş 3150m..mola kavrun aşıtından güneye trans3270m.ardından davalıya doğru alçalış2200. dinlenme sonra davalıdan soğanlı göle çıkan rotadan soğanlı göle çıkış için yürüme ve kamp
3.gün denizgölüne yürüyüş ve bugün dinlenme 3400m.
4.gün kaçkar zirve günü...ardından dillberdünden olgunlara deniz pansiyona 1870m
5.gün olgunlardan lanetlemeye geçiş ve tekrar kavruna dönüş
6.gün kavrundan aydere iniş ve kaplıca akşama trabzon ve son.

CIMG2209.jpg

CIMG2210.jpg

CIMG2212.jpg

CIMG2221.jpg

CIMG2224.jpg

Etiketler
Ynt: 2010 Kaçkarlar'da Translar - Kavrun Derebaşı Soğanlıgöl - Zirve - Dilberdüzü - Ogunlar

yukarıdaki resimde derabaşı gölü kenarında dinlenme molasındayız ...iyi durumdayız sırtımızdaki yüklerle bu arada çek dağcılarla karşılaştık zirve için neletlemeden dilberdüzüne ineceklermiş onlarda bize katıldılar ama lakin çok hızlılar ...ve tırmanışımız dikleşiyor en zorlu yer diyeyim buna derebaşı aşını aşmak burayı aşarsak tarihi ipek yolunun güzergahına gireceğiz.

CIMG2225.jpg

CIMG2227.jpg

CIMG2234.jpg

Ynt: 2010 Kaçkarlar'da Translar - Kavrun Derebaşı Soğanlıgöl - Zirve - Dilberdüzü - Ogunlar

3150 m ye çıktık ama ben resmen bittim ikinci günde bu kadar yükle bu kadar dik bir rota beni yordu ama arkadaşım aybars çok iyi durumda bana hep fark atıyor ve bekliyor ...ama nafile hatta arada birde geriye dönüp bakıyor yol arkadaşım ne durumda diye ...iyi bir yol arkadaşım varmış ilk kez tanışmamıza rağmen.ve bakın tarihi ipek yoluna çıktık hala kayaların düzenli yoları bozulmamış bazı yerlerde.

CIMG2238.jpg

CIMG2241.jpg

CIMG2244.jpg

evet ardımızda derebaşı aşıtından geldiğimiz resim var. ve kavrun aşıtını aşıyoroz 3276m tabiki mala veriyoruz ama bir sorun var ben çok yoruldum ayaklarmı hissetmiyorum sürekli su içiyoruz...ya bu arada sudan bahsedeyim kesinlikle 1 litreden fazla su taşımayın heryerde su var inanılmaz....ama yine sorum çünkü suda mineral yok ve susuzluğumuz gitmiyor sürekli içiyoruz. ve artık davalıya doğru alçalıyoruz 2200. ye hatta bana kalsa orada biyerde kamp kuralım diyorum ama çekler bize fark attılar yol alıp gittiler arkadaşım aybars durmuyor bende dinlenerek ona uyum sağlamak zorunda kalıyorum.. ah üsrtteki sırt rotasını kaçırmasaydık soğanlı göle ne güzel 3 saatte varacaktık ama yanlışlıkla aşağığa indik 2200m .

CIMG2246.jpg

CIMG2251.jpg

CIMG2255.jpg

3276m lik sırtta dinlendik ve kısmen kendime geldim yukarıda resimde görüyorsanız eğer tam arkamda kayalık bir sırt var işte onu kaçırdık aşağıya indik ya tabi bende gps e bakmıyorum ya havada güzel manzara seyretmekten .şimdi indik 2200m ye hadi bakalım davalı rotasına doğru birleş ( bu arada yanlış anlaşılmasın biz davalıya inmiyoruz oradan gelen roto iel birleşim yerine gidiyoruz ahh ahhhh akılsız başın cezasını bu yüksekte bu yükle ayaklar çekiyor işte tam 9 saat oldu ya sürekli yürüyoruz ve 3 sırt aşınca rotayla birleştik şimd,i yine 3000 m. lere çıkış başladı ama soğanlı göle kadar gücümüz yetekmi hayır yetmiyor ben 12 saatlik yürüyüşle ve akşam olmaya başlayınca hemen çadır kuralım diyorum ve arkadaşım aybars onay vererek hemen çadırımızı kuruyoruz .
üstelik yokuş ta sürekli rahatsız uyuma riskine rağmen ,,hemen fındık fıstık yiyerek uyuyoruz ...yemek yapacak halimiz yokkiiii nutella pekmez atıştırıyoruz ve hemen uyku...

CIMG2259.jpg

CIMG2261.jpg

CIMG2262.jpg

evet yeni bir gün bugün yürüyüşümüz 3-4 saat sürecek çünkü dün 12-13 saatlik yürüyüş bu yükseltide beni mahvettei ama dinlenince değiyor.evet bakın çadırın üst sırtında gördüğünüz tepeyi aşabilseydik soğanlı göl kamp alanına varacaktık ama canımız sağolsun bugün dinleneceğiz ve deniz gölüne 3 saatlik kıs abir yürüyüşle varıyoruz. aman allahım bu ne güzelliklik başımız dönüyor karşımızda deniz gölü kaçkar zirve duruyor.ve soğanlı gölden vazgeçip aşağıya iniyoruz ..gölün kenarlarında 7-8 çadırlık yerler yapmışlar kayaları taşları temizleyip ya süper ...ve makarna yapıyoruz ...çok güzel bir gün geçiriyoruz bir çadır vardı burasadan gelen uğur bey saolsun bize çay veriyor.. akşama doğru dağdan inenler geliyor 60- yaşları civarında izmirden gelen bir grup bu dileberdüüzndeymiş kampları ve daha oraya inecekler sohbet ve ...herkes yoluna...ama çok şeker ve tatlı insanlardı hepsi bu bölgenin kurdu olmuşlar bilmedikleri yer yok..kaçıncı gelişleri eskileri anlattılar bizde dinledik tabi hayat dolular...

CIMG2264.jpg

CIMG2272.jpg

CIMG2268.jpg

CIMG2279.jpg

CIMG2273.jpg

şimdiki moladan sonra birazcık yukrı çıkıp deniz gölüne seyre dalıyoruz muhteşeeeeeemmmmmmmmmmmm....... ve ha süper sis yok
çok ilginç yağmur ve sis yok 3 yıldır geliyorum farklı rotalardan ilk kez böyle güzel hava durumuyla karşılaşıyorum gezi sürermiz boyunca.

CIMG2282.jpg

CIMG2283.jpg

CIMG2286.jpg

CIMG2298.jpg

CIMG2302.jpg

Oralara gitmiş gibi oldum, çok güzel fotoğraflar paylaşmışsınız, ellerinize sağlık, havanın en iyi olduğu dönemde Kaçkar'lar da olmak şansınızmış, zirveleriniz daim olsun diyorum..

Görmeyi en çok istediğim bölgelerden birini bize gezdirmiş gibi oldunuz..Ellerinize , ayaklarınıza sağlık..Umarım daha da fotoğraf vardır :smiley:

Saygılar

Cenk

Ynt: 2010 Kaçkarlar'da Translar - Kavrun Derebaşı Soğanlıgöl - Zirve - Dilberdüz

Paylaşım için teşekkürler. Biz de Murat'la bu transı yapmak istiyorduk. Seneye belki yaparız.

Tebrikler...Çok istediğim bir faaliyet...Paylaşım için teşekkürler...

paylaşım için teşekkür eden arkadaşlarım......hepinize bende teşekkür ederim bizlerde sizlerin raporlarına bakıp gitmiş gibi oluyoruz....bu arada resimlere devam edeyim.

evet.nerde kalmıştık deniz gölünde kamp çadırımızda kaldık.bir çok kişiyle tanıştık.akşam saat 19:eek:o gibi alman,polanyalı dağcılar geldiler ve 3 çadırda onlar kurdular böylece deniz gölü kenarında tek olmaktan kurtulmuş olduk....ama o saatte o bayan dağcılar deniz gölünün buz gibi suyuna atlamazlarmı ağzım açık seyrettim resmen...ben ayaklarımı sokamıyorum suya hanımlar yüzüyor ya.neyse güzel bir akşam geçirdik ve sahabah 6 gibi polarlarımızla tırmanışa başladık bu rotayı 2008 de de çıktığımdan çok rahattım..
bakın sabahın kızıllığında deniz gölü ne muhteşem duruyor hava muhteşem ...ya bu yıl kaçkarlar zaten muhteşem....

CIMG2304.jpg

CIMG2306.jpg

CIMG2308.jpg

CIMG2312.jpg

CIMG2315.jpg

artık kaçkara çok yaklaştık diyoruz ve tempomuz o kadar iyiki ben bile kendime şaşırıyorum 2. gün yaptımız o trans 13 saatlik bizi çok açmış ama...ve kaçkar zi,rveye çıkıyoruz herhalde orada 4- 5 grup olduk biz,polanyalılar,almanlar ve rizeden bir grup daha muhteşem ya ....hava manzara mükemmel görüş açışı o kadar yüksekkki ..1 saat kadar zirvenin keyfini çıkarıyoruz ve sonra tekrar kampımıza iniyoruz.

CIMG2327.jpg

CIMG2329.jpg

CIMG2336.jpg

CIMG2344.jpg

CIMG2347.jpg

evet zirve keyfi bitti ve kampa döndük ..deniz gölünde kamp kurmanın avantajı bu olsa gerek sabah 06 da başladığımız tırmanış ve dönüş---14:00 da bitti ve bizde kafa kafaya verip yarına bıraktımız dilberdüzüne inişi şimdi papmaya karar verdik ve çadırı hemen topladık kendimizi yokuş aşağı yolda bulduk 15:30 da dilberdüzüne indik.
özlemişim ya buraları hemde çok heryerden sular geliyor etraf dağcıların çadırları ile dolu herhalde 20 civarı çadır vardı...hemen buklanın ana kamp çadırına gittim ve bir fanta aldım kaç gündür öldüm ya .ve dinlendik çimenlerde..

CIMG2354.jpg

CIMG2357.jpg

CIMG2359.jpg

bu arada dilberdüzüne inerken tırmanışa çıkan 2 arkadaşla sohbet ettim yolda bayan londra oturuyormuş ve yükü ağır çadır kampı için deniz gölüne çıkıyorlar o yükle ve bana demezmi şu kamerayı olgunlarda deniz pansiyona bırakabilirmisiniz diye olur dedim ..çünkü bende aybarsa söylemedim ama dilberdüzünde kalmayı hiç istemiyorum güzel bir yatak hayal ediyorum artım 3 saatlik o yürüyüşüde yapıp bu yükle deniz pansiyonda hayal ediyordum kendimi... ve dinlenmemizi yaptıktan sonra aybarsa dedim arkadaşım hadi olgunlara ineli,m bir duş alalım yatak görsün sırtımız dedim ama dinlemedi beni hayır dedi..bende tek başıma ineceğimi yarın sabah 8 gibi gelirsin ve ve olgunlardan
dobe yaylasından çıkılan lanetleme geçidini aşarak tekrar ( of ya 1800m den 3200m ye tekrar) geçeriz kavruna dedim. o da kabul etti ve akşam 19:00 gibi ayaklarımı hisssetmeyen bir şeklide olgunlarda buldum
burayıda özlemişim su sesi çok fazla barhal çayının başlangıç kolları çünkü.ve kendimi pansiyona teslim ettim.. ya dün dağda karşıştığımız o neşeli izmirli doktorlar grubu da bu pansiyondaymış...aman allahım akşam yemeği o da ne ya 5 yıldızlı otelden bile güzel be...müthiş güzel bir akşam geçirdim ve sabah tam 8 de aybars arkadaşım geldi. ve transa başladık.

CIMG2363.jpg

CIMG2364.jpg

bu gün olgunlardan dobe ye oradan lanetlemeye çıkacağız ve kavruna gideceğiz.hava çok güzel ama bir turda iki tarns ve zirve yapmak zorda olsa yaptık ya o beni çok mutlu etti bazen ayaklarımı hiisetmedim ama yine değdi ya. unutulmaz şeyler yaşadık....manzaralar süperdi...yavaş empoda o yükle sırtımızda lanetlemeye ulaştık heryerden sular aktığı için yine su sıkıntısı çekmedik...orada öğle yemeği yedik ve muhteşem kuzey manzarası eşliğinde karadeniz gölüne indik ya bilmiyoduk aslında yandan kavruna inen göller bölgesine inişte soldan yatay patika varmış şahin pansiyonda öğrendik in çık zornadık ama olsun ee napalım ve son kuvvetimizle göller bölgesinden kavruna indik

şahin pansiyonda doğru düzgün yemek yedik ve son çadır gecemizi yaşadık,,,, akşam kavrunun şiçini gezdim kavrunun kahvehanesine giitim beşiktaşın maçını seyrettim insanların konuşmaları çok doğal bayılıyorum bu yöreye derken aşagıdaki cafede tulum sesi duyuldu ve herkes orada toplandı birden çok güzel bir akşam yaşadım... ve diğer gün aydere indik kaplıca yaptık ayderde gezindik

gezindim gezindim...çünki buradan ayrılmak gelmek içimden benim resmen ağlayacağım ya....her yıl son durağı böyle yapıyorum ayderde nokta..ve kendimi trabzonda buldum.aybars ankaraya hemen otobüs buldu ve canım arkadaşımdan ayrıldım.hüzünlüde olsa...bende zonguldak ereğliye gideceğim için önceden borajet adlı firmadan uçak bileti aldım ilk kez benecektim pervaneli uçağa ama muhteşem ya deniz sahilinden karadenizi seyrederek hele sinop ne muhteşemmiş havadan ya...ve çaycuma havaalanına geldim .2 saat içinde alaplıda evinde oldum. üstelik bugün ramazanın ilk günü ve ben iftarı evde açıyorum..canım kaçkarlarım seneye görüşmek üzere diyorum..

CIMG2368.jpg

CIMG2375.jpg

CIMG2402.jpg

CIMG2403.jpg

CIMG2389.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

SON KONULAR

Geri