2007 Suzuki Jimny

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,970

Alps

Kamp I
Bu da benim arabamın hikayesi :
Galeriden yeni çıktık (Ağustos 2007);
DSCN3421.jpg

Boyumuz ve ayakkabılarımız büyüdü, diff kilit ve alt korumalarımız tamam (Ağustos 2007);
NutkeyJimny1.jpg

Vincimiz, ön ve yan korumaların sırası geldi (bu arada doğal seleksiyon, arazide sürten yerler kesildi, düzeltildi) (Aralık 2007) ;
DSCN3827.jpg

Son olarak yüzme öğrendi (snorkel), kabuğu kalınlaştırıldı (roll cage ve bar)
Ve nihai yapısına kavuştu (Eylül 2008);
P1030330.jpg

Tamamlamak çok güzel, artık gelsin geziler,
Git gidebildiğin yere kadar...
Selamlar,
Alper

Etiketler
Ynt: 2007 Suzuki Jimny

Çok Güzel olmuş, Artık tadını çıkarma zamanı, yağmurlarda başladı.

discovery-V8' Alıntı:
Çok Güzel olmuş, Artık tadını çıkarma zamanı, yağmurlarda başladı.

Teşekkürler, :D
Gerçekten sezon geldi kanımız kaynamaya başladı.
Hep birlikte güzel aktivitelerde görüşmek dileğiyle,

Selamlar,

Alper

Selam Alper,

Bu aracın hastasıyım :smiley:
İçinde bulunduğum borç batağından kurtulunca ben de bir Jimny sahibi olmak istiyorum, Jimny ne nasıl bir araba diye soran cahillere senin aracın fotolarını gösteriyorum forumdan ;)

Belki daha sonra biraz da ışıklandırma eklersin??

Elinize sağlık şirin duruyor. Ama ben daha fazla detayı merak ediyorum. Mesela rollcage nasıl yapıldı, nereye bağlandı. Vinç ne marka? Yükseltirken neler yaptınız. Sonuçları ne oldu .. Gibi. Biraz daha detay verebilirseniz eminim merak eden arkaşlarada yardımcı olursunuz. Tekrar hayırlı olsun.

NoRiskNoFun' Alıntı:
Selam Alper,

Bu aracın hastasıyım :smiley:
İçinde bulunduğum borç batağından kurtulunca ben de bir Jimny sahibi olmak istiyorum, Jimny ne nasıl bir araba diye soran cahillere senin aracın fotolarını gösteriyorum forumdan ;)

Belki daha sonra biraz da ışıklandırma eklersin??

Teşekkürler Sibel,

Ben de senin nickinin üstüne tanımıyorum:smiley:
Alacağın zaman yardıma ihtiyacın olursa etmeye çalışırım.
Işıklandırma konusunda diğer konularda olduğu gibi arabanın konturlarını genişletmeyecek bir çözüm arıyorum.
Zira araç üzerindeki her türlü çıkıntı arazide telef oluyor.
Güçlü ama minyatür motosiklet farları kullanmayı düşünüyorum.

Selamlar,

Alper

Teşekkürler Göktuğ, teşekkürler Önder,

Biraz detaya girecek olursak:

- Araç off road, gezi ve kamp amaçlı ikinci araç olarak sıfır alındı,
- 2,5 inch amortisör ve yay yükseltme kiti takıldı,
- Arka diferansiyele lock rite %100 kilt takıldı,
- Orjinal lastikleri 205/ 70 R15, BF Goodrich AT 30/9,5 'lerle değiştirildi,
- Ön tampon lastiklerin sığması için kesildi, arkalarda davlumbazın çıkarılması yetti,
- Arazi şanzımanın elektrik motoruna alt koruma yapıldı (düğmeli arazi vitesli Jimny'lerdeki tek zayıf nokta; achyll'in topuğu gibi),
- Bu işlemlerden sonra arazi gezileri başladı, pardon daha önce Jimny'yi kullanmanın keyfini tadınca kullandığım araca hiç binmediğim için sattım ve Jimny'yi sürekli kullanmaya başladım.
- Sıra vince gelmişti, kısa bir Tabor mu Warn mu? kararsızlığından sonra Warn XD 9000 alındı ve ön tampon altına şaseye bağlantılı platforma bağlandı.
- Arkaya çeki noktası güçlendirilerek takıldı,
- Yanlara rock slider (marşpiyel koruyucu) barlar takıldı, (buralar çok hasar alıyor, iyi ki taktırmışım),
- Roll cage'i çözmek için çok düşündük zira şehirde de kullanıyorum ve biliyorum ki roll cage kasksız kullanımda güvenliği değil aksine tehlikeyi sağlıyor. Mehmet Becce'nin tecrübesi ve birikimleri ile dış kupa konturlarından borularla hassas bir çalışma ile cage yapıldı ve içeriden oldukça sağlam bir roll bar yapıldı. Roll bar ve cage bağımsız çalışıyor ama tehlike anında (inşallah olmaz) beraber çalışacaklar.
- Snorkeli de rollcage üzerinde çözdük, ekonomik, pratik ve estetik bir çözüm oldu,
- Son olarak çelik vinç halatı sentetik ile yenilendi, bütçe ayırabilene çok büyük rahatlık.

Çok fazla yazdım gibi, unuttuklarım varsa affola,

Selamlar,

Alper

merhaba

elinize sağlık çok güzel olmuş, güle güle kazasız belasız binin.

anladığımı söyleyemeyeceğim bu konuda da izmir'de yardım alabileceğim yer bulamadım
dolayısı ile şnorkeli nasıl yaptınız, anlatırsanız sevinirim.

teşekkürler
Nejat

Teşekkürler Nejat,

Araç tiplerine göre farklı hazır şnorkeller var.
Üzerine rollcage yaptğımız için kullkanılan boruyu sabitleyebildik.
Tüm snorkellerin mantığı araç filtresinden (hava girişi) yalıtımlı bir şekilde alınan boru sisteminin yukarıda tutulması,
Ben fotoğraf çekmedim ama aşağıdaki linkte çok iyi hazırlanmış bir jimny projesinin detayları veriliyor. Step 6'da şnorkel yapımı var.

http://www.project-tinfoil.co.nz/photogallery.htm

Selamlar,

Alper

Ayrıntılar için teşekkürler. Ayrıca yeni bir aracın avantajı olarak offroad un ilk yıllarında sorun açmadan kullanacağınız için şanslısınız.

jeep' Alıntı:
Ayrıntılar için teşekkürler. Ayrıca yeni bir aracın avantajı olarak offroad un ilk yıllarında sorun açmadan kullanacağınız için şanslısınız.
Çok haklısınız bunun avantajını çok gördüm ve görüyorum.
1977 model bir Cj 5'in sorunları ile mücadele ettikten sonra insan 2. el bile almaya cesaret edemiyor, bu yüzden 5 yıl offroad'dan ve doğadan uzaklaştım.
Umarım tüm gezipbilenler daha yeni, daha konforlu, daha keyifli arabalarla gezerler,

Selamlar,

Alper

Cj nin şekli ayrıdır ama uğraşmasını sevenler için bulunmaz bir nimet. Ne yapsanız size karşılığını verir. Adını kötüye çıkaranlar ise kötü ustalar ve kalitesiz yedek parça. Yine de yeni yenidir.

detay bilgiler için teşekkürler...

aklıma takılan tek şey arazi şanzımanın elektrik kumandalı olması...

sıfır araç dert az.;)

güle güle kullanın...

26 ekimde aracı yakından görmek isterim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR