Bu konunun sigorta şirketlerinin baskısıyla böyle geliştiğini düşünüyorum. Özel amaçlı diğer taşıtlar olan itfaiye, ambulans gibi yüksek riskli araçlarla aynı statüye konmamız, deyim yerindeyse tıngır mıngır tatil yapmaya giden bizlere büyük haksızlık. Bugünlerde benim de karavanım bitmek üzere, hafta içinde ruhsat dönüşümü için müracaat ederken bu hususta israrlı olacağım, umarım sonuç alırım. Engin Bey bu arada hangi trafik büro amirliğine girişimde bulundunuz ? Ben Karşıyaka Emniyet Md. ne gideceğim Bostanlı'da oturduğumuz için.Merhaba, siz projeden bahsedince ve özel amaçlı taşıt motorkaravan deyince başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim. Araçlarımız Trafik kanununda kamp taşıtı yönetmelikte ise özel amaçlı taşıt olarak geçiyor. Buna istinaden trafik tescile bir dilekçe yazarak yönetmeliklerin kanunlardan üstün olamayacağını ve aracımın ruhsatında yazan özel amaçlı taşıt ibaresinin kanunda geçtiği gibi kamp taşıtı olarak değiştirilmesini talep ettim. Büro amiri dilekçemi okuduktan sonra mevzuata baktı ve haklı olduğumu söyledi. Aracımın dosyasını çıkardılar. Projeye baktıktan sonra projenin motorkaravan olarak düzenlendiğini ve bu yüzden değişiklik yapılamayacağını, eğer değişiklik konusunda ısrar edersem yeniden proje çizdirmem gerektiğini söylediler. Siz aracınız için proje çizdirirken kamp taşıtı olarak yazdırabilirseniz ruhsatınızında öyle çıkacağını ve aracınızın özel amaçlı taşıt statüsünde olmayacağı için fahiş sigorta primlerine maruz kalmayacağınızı düşünüyorum. Ben ilk fırsatta projemi çizen mühendis ile irtibata geçip projeyi değiştirmeyi düşünüyorum.
Bu arada aracınız çok güzel gidiyor. Tebrik ediyorum.
Engin ÇAMCI
0 532 363 16 77
Bülent Yarkın