2006 Xl7 Lastik

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Robroy72 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,227

Robroy72

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Selamlar;
2006 XL7 TD 2.0 (Standart) da 245.70.16 lastik kullanan yada bilgisi olan varmıdır?
Bir AT lastik almak istiyorum önerilerinizi alabilirmiyim.
Şimdiden teşekkürler
Sağlıcakla kalınız

Ynt: 2006 Xl7 Lastik

Ben standart araçta 225-75 kullanıyorum, yani çap sizin bahsettiğiniz ebattan daha küçük, ancak benim ebat kanaatimce hem çamurluk içlerinde sürtme riski, hem de çekiş açısından sınırda. Denemediğimden kesin konuşmayayım ama büyük ihtimal 245-70 hem sürter, hem de araç çevirmekte zorlanır.

Merhaba, aracınıza uygun ebat konusunda bir şey söyleyemeyeceğim ama marka olarak Michelin Latitude Cross’u tavsiye ederim. Bu arada, lastik konusu tam bir muammadır. Her kafadan ayrı bir ses çıkar herkes ayrı bir marka tavsiye eder :smiley:

Hafta sonunda aldığım lastikleri hem kuru asfaltta hem de ıslak zeminde kullanma fırsatım oldu. Kuru zeminde gürültü ve darbe emişi ve yakıt tüketimi değerleri H/T seviyesinde. Önümdeki aracın ani fren yapması sebebiyle bu sabah test etmek zorunda kaldım :eek: ıslak zeminde frenajı çok başarılı. Lastik değerlendirme sitelerinde karlı zemindeki performansının da çok iyi olduğu söyleniyor.
Fiyat olarak rakiplerinin biraz üstünde ancak bu parayı hak ediyor.

Selamlar;
Yanıtınız için teşekkürler
Standart ölçü 235.60.16 ben 245.70.16 yapmak istiyorum.
BF,Brigstone AT 694,Michelin Latitude Cross arasında kaldım karar veremiyorum.
Sağlıcakla KAlın

dış cap olarak 7,5 cm fazlası var orjinale oranla..

7,5 cm yükseltip kullanabilisiniz..

ben şu an dediniz lastiği kullanıyorum cekişte fark yok..chip + büyük turbo var.. ;) belkide ondan bende fark yok..

oguz1134' Alıntı:
dış cap olarak 7,5 cm fazlası var orjinale oranla..

7,5 cm yükseltip kullanabilisiniz..

ben şu an dediniz lastiği kullanıyorum cekişte fark yok..chip + büyük turbo var.. ;) belkide ondan bende fark yok..
Belki değil kesinlikle Oğuz Abi. Benim araç lastik dışında standart, benim gibi sakin kullanan biri için araç yürüdükten sonra lastik çap büyümesinin farkını hissettirmiyor, ama özellikle dik rampalarda ilk kalkışta fark bariz hissediliyor, bazen aracı stop ettiriyorum. 245-70 araca uysa da kullanımda tat vermez, debriyajın ömründen ömür yer.

:smiley: Oguz abi yükseltme yapmadan kullanmak istiyorum.(Benimki tam piknik kar)
Ama bu yaz Ayder den kavrun a gittim.On numaraydı üzmedi zıplaya zıplaya gittim.
Yükseklikte sıkıntı çıkmaz değse değse kenarlarda değer bakalım bir lastikçi bulup deniycem.
Hangi marka lastik kullanıyorsunuz reklam yasak değilse yazabilirmisiniz :smiley:
İyi Çalışmalar

Selamlar;
Lastik olayı tamam Satandart XL7 BF 235.70.16
Sis olayı tamam çifti 50 TL :smiley:
Sağlıcakla Kalın

IMG-20131225-00494.jpg

Hayırlı olsun.
245-70 denediniz mi, sorun çıkardı mı?
235-70 de durum nasıl, mesela kasislerden hızlı geçme -ani fren gibi süspansiyonun kapandığı durumlarda veya tam sağ-sol direksiyon kırmalarda sürtme var mı?
Selamlar.

Selamlar;
245.70.16 denemedim.
235.70.16 sınırda tam sağ tam sol da 1 parmak yaklaşık 1 cm boşluk kalıyor.
Şimdilik bir sürtme olmadı.Bence 235.70 i aşmamak lazım.
Teşekkürler

Robroy72' Alıntı:
Selamlar;
245.70.16 denemedim.
235.70.16 sınırda tam sağ tam sol da 1 parmak yaklaşık 1 cm boşluk kalıyor.
Şimdilik bir sürtme olmadı.Bence 235.70 i aşmamak lazım.
Teşekkürler

Merhaba Ersel Bey,
Konuyu hortlatıyorum ama bu lastik konusunda ben de şüphedeyim uzun zamandır :smiley: Benim araç sizinkiyle ikiz diyebilirm. Renk cam filmleri yan basamaklar birebir aynı. Resimdeki lastiklerden memnun musunuz? Konu üzerinden uzun zaman geçmiş baya tecrübe etmişsinizdir. Ben Rize yaylalarında kullanacağım. İyi bir lastik gerek. Sürtmeye mahal vermeden performansı da düşürmeden yükseklikten azami olarak yararlanmak istiyorum. Tecrübelerinizi öğrenmek isterim...

Selamlar;
Lastikler 10 Numara çok memnunum.Bu sene kardada denedim sıkıntı çıkmadı.
Tam sağ tam sol da hafif sürtme oluyor bazen davlumbazın ön kısımlarında.Oda sorun değil bence.
BF kalitesi kanıtlanmış bir lastiktir.Kullanabilirsiniz.
Sağlıcakla Kalın

mossin nagant' Alıntı:
bende bugun 235 70 16 yokohama geolandar a-t aldım.
tavsiye ederim.
eski aracımda bf kullanmıştım. çok ötüyo yolda bf ler :D

Ben 225 70 16 bf aldım. Çok memnunum, asfaltta da arazide de çok iyi... Ses durumu da hiç rahatsız edici değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
psikanak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR