2005 2,8 crd Renegade yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serve Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,861

serve

Ana Kamp
Yer
İstanbul
2005 model jeep Renegade aracımın yakıt tüketimi oldukça yuksek olduğunu düşünüyorum.Daha önce jeep marka araç kullanmadığım için belkide ben yanılıyorumdur, ama pajero ile kıyasladığımda yakıt tüketimi bence çok fazla..yani 2,8 crd motor 12-13 lt/100 km. gibi bir yakıt tüketime sahip.Araç tutulmuyor, asfaltta bile patinaj çekiyor,bu motor ve tork bu kasaya oldukça fazla bence. Öğrenmek istediğim bu normalmidir?Lütfen liberti dizel aracı olan arkadaşlar konuyla ilgili izlenimlerini paylaşırlarsa memnun olacağım..

Etiketler
Ynt: 2005 2,8 crd Renegade yakıt tüketimi

merhaba bence normal

bende 2010 3.7 v6 benzinli var normal kullanımda 18 lıtre şehir içi hatta ramazan girdiğinden beri trafikte çok bekleme yaptığımdan 21 litre şehir içi tüketimi var.

siz aracınızdan sadece uzun yolda 90 km hız ile giderken tasarruf bekleyin. şehirde bence ekonomi aramayın.

[attachment=1][attachment=2]

ya buna ne demeli 1 km de 20 litre.

120820101773.jpg

130820101780 (1).jpg

:smiley:)Bu anlık veya kısa hesaplama olabilirmi?Ortalama tüketim önemli..Benimde her dolumdan sonra resetleme yaptığımda 99 lt den başlıyor ve kullanıma bağlı olarak 10 lt./100 km kadar düşüyor, fakat genel olarak dediğim gibi pajero 3,2 ve hayvan gibi kasaya sahip araçla aynı yakıyor..havalar 35 C üzerine çıkınca soğutma fanı ve klima sistemi ve fanı neredeyse sürekli çalışıyorlar, buda ilave yük ve sarfiyat demektir, ama yinede bu kadar yuksek olmaması gereklidir diye yorum yapıyorum..bakımınıda yeni yaptırdım HAS otoda..

daha önce sizin aracın yakıt tuketimi forumda tartışılmış ve 12 litrenin normal tüketim olduğu sonucuna varılmıştı.

yani sizin aracın şu anki tüketimi normal bir sorun yok.

e kardeşim aslan besliyorsun evinde yeminden korkma.

güle güle kazasız belasız kullan aracını.

ilğili link
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=printpage;topic=48349.0

resimde ki tüketim ortalama tüketim yaklaşık 1 saat kilima açık bir şekilde sıcağın alnında trafikde bekleyince aracın göstergeside çoşdu tabii.

isuzu dmax 3,0 aracım şehir içinde klima kullanımı ile 12 Litre. Normal kullanırsam 10,5-11 litre şehirler arası 100 km hız civarı 8,5 litre mazot.

ARABAM.COM DA TEST SURUSUNDE DE ORTALAMA YAKIT 11 LITRE YAKMIS AYNI MOTOR YENI KASA DA

Anlaşılan bizim tüketim normal sınırlarda.Ne yapalım, katlanacağız bu duruma..:smiley:)

aracın standart ağırlığı 1900kg civarı ve renegadeler sanırım sürekli 4 çeker bence bu yakıt gayet normal

anormallik yok yakıt tüketiminizde. ben de 2006 modelini kullanıyorum hemen hemen aynı 1 depo ile 500 km zor gidiyorum hele yükseltme kiti ve biraz daha büyük lastiklerden sonra

Yakıt düşmüyor ve anladığım kadari ile tüketim normal sınırlarda..yapacak birşey yok gibi..belki pompa ayarları ile oynayarak düşürülebilir, ama aynı zamanda güç kaybı olacaktır..ikisinin arasında tercih yapmak lazım..gerçi bu kasaya bu motor dediğim gibi gerçekten fazla geliyor.

ben şu an 3ç7 benzinlide 14.5 sakin kullanım 18-19 sert kullanım sehirler arası yolda 120 ile en son gördüğüm sakin de 10.5 idi.
önümüzdeki ay ir daha uzun yol deneyeceğim bakalım düşermi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR