2004 Model 2.0 Grand Vitara için Hangi Akü uygundur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aydogan07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,508

Etiketler
aku için
Ynt: 2004 Model 2.0 Grand Vitara için Hangi Akü uygundur?

Merhaba,

Ben de 1.9DDIS aracım için şu günlerde bir arayışa girdim ve uzun araştırmalardan sonra bir karara vardım ve bu bilgileri paylaşmak istedim;

Öncelikle bizim "son kasa" diesel ve benzinli araçlarda ,bildiğim kadarıyla da Jimny lerde de uzakdoğu araçlarına özgü (Asya Tipi denilen) değişik boyutlarda ,biraz daha yüksek, düz ve ters kutup başlı aküler kullanılmakta ,ben kendi aracımı baz alacak olursam akünün konduğu platforma istinaden 262(boy) x 175(en) x 220 mm(yükseklik) ölçülerinde 12 Volt 70 Amper,düz kutup başlı akü koymak zorundayız bu açıdan seçenek de fazla yok benim bulabildiğim markalar Mutlu,Delphi Freedom,Varta ve İnci oldu ve ben kararımı teknik özelliklere istinaden Vartanın Blue Dynamic E23 kodlu modelinde kıldım ,alternatifler içinde Marş Basma gücü en iyi olanı bu 630 A,soğuk iklimde yaşayanlar için bu konu çok önemli
Normal şartlarda akünün ülkelere göre kullanımı da çok farklı,yine Vartanın sitesinde araç sınıfını girdiğimde benim aracım için önerilen model farklı(95 Amper) ama bu boyuttaki akü 33 cm boyunda old için bahsettiğim platforma sığmıyor,ayrıca bu yüksek amper de bana çok gelmekte ,servislerin çoğu sanırım 70A civarı öneriyor.
(Siz de Kendi aracınız için en ideal kullanılması gereken Amperi kullanım kitabından bulabilirsiniz ,sonrasında da mevcut akünüzün ve platformun ölçülerini alarak en uygun akü alma kararını kendiniz daha iyi verebilirsiniz)

Varta.jpg

Öncelikle ilginiz ve yanıtınız için teşekkürler.

Bu mesajı yazdıktan sonra bir kaç gün bekledim, kullanan yada konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bir cevap gelebilir düşüncesiyle. Ancak cevap verilmedi ve geçenlerdeki şiddetli yağışlarda tam akşam mesai bitiminde akü bitti. Terslik üst üste gelecek ya işte, akünün bittiği yetmezmiş gibi bir de arka lastik patlamazmı :smiley:. Ama şurası da var, akü bitmemiş olsa lastiğin patladığını fark edemeyecektim ve direk araca binip gidecektim, lastiğin patladığını fark etmeme kadar lastik ezilecek ve bana en azından bir lastiğe mal olacaktı... Lastiği değiştirdim, takviye ile aracı çalıştırdık ve sonrasındaki şiddetli yağmurda tam kapanmak üzere olan İnci Akü bayiine denk geldim. Usta işin ehli olunca, Aküyü uzaktan görünce biliyor kaç Volt olduğunu. Aracın üzerinde ki 60 V idi ve 60 lık aldım. Marka olarak ise, İnci Akü Bayisi olmasına rağmen, Kalite olarak önce Varta sonra İnci gelir diyerek Varta önerdi ve aralarında ki çok düşük fiyat farkı ile Varta aldım. Ancak yanlış hatırlamıyorsam dizel araçlar benzinli araçlardan daha büyük aküye ihtiyaç duyuyorlarmış. Sizin aracın 70 V olması dizel oluşundan olabilir.

Gecmis olsun :smiley:
Her serde bir hayir vardir sozu bir kez daha dogrulanmis...
Bahsettigim Vartayi ben de 2 gun once taktirdim,psikolojik midir bilemiyorum ama arabanin cekisi cok bariz artti bir bir doping oldu gibi geldi bana..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR