2004 2.0 OV AT Garand Vitara Yakıt Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan killerbee1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,303
Ynt: 2004 2.0 OV AT Garand Vitara Yakıt Sorunu

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.
bende bir 2.0cc otomatik suziki alma aşamasındayım.
şimdi bakıyorum yakıtı konusunda bayağı bir sıkıntı olduğunu gördüm fakat ben yıllardır bmw kullanıyorum şuan 2.0cc dizel bir aracım var ve şehir içinde
230tl yakıyor.Bunun yannda 2.0cc lpgli bir bmw inanın şehir için de 350tl den aşağı yakmaz.
şimdi vitaranın ağırlığını da yanın koyarsanız 320-330tl çok yakıt çok değil gibi geldi bana.
birde arkadaşlar lpg yeni takıldığı zaman motor adapte oluncaya kadar biraz fazla yakar bunu da hesaba katmak lazım.
selamlar.

Etiketler

.
Grand Vitara 2.0
Motor Hacmi (cc) 1995
Silindir Sayısı 4
Beygir Gücü (BG/d/d) 128/6000
Yakıt tüketimi (100 km'de) 90 km/s hızda (litre)8.7
Şehir İçinde (litre) 12.7
Ağırlık (kg) 1375

Arkadaşlar suzukinin fabrika verileri düz vites için bizmkiler otomatik +%20 ekleyin lpg li ise bunun üstüne +%20 ekleyin bu durumda 17-18lt gibi bir lpg tüketimi çıkıyor ortaya 18X2.100=37.8 kuruş çıkıyor.bunun altını beklemek bence mantıksızlık olur

sahin05' Alıntı:
.
Grand Vitara 2.0
Motor Hacmi (cc) 1995
Silindir Sayısı 4
Beygir Gücü (BG/d/d) 128/6000
Yakıt tüketimi (100 km'de) 90 km/s hızda (litre)8.7
Şehir İçinde (litre) 12.7
Ağırlık (kg) 1375

Arkadaşlar suzukinin fabrika verileri düz vites için bizmkiler otomatik +%20 ekleyin lpg li ise bunun üstüne +%20 ekleyin bu durumda 17-18lt gibi bir lpg tüketimi çıkıyor ortaya 18X2.100=37.8 kuruş çıkıyor.bunun altını beklemek bence mantıksızlık olur

suat hocama katılıyorum
daha aşşağısını yakmaz.... keşke yaksa ama yakmaz ;D ;D

Yabancı bir siteden şimdi çevirmeye çalıştığım grand vitara 2.0 16v fabrika test verilerinin altındaki kısa notu çevirmeye çalıştım yaklaşık olarak şöyle diyor;motor soğuk olarak çalıştırılıp 50km/s hızın altında 100km şehir içine eşdeğer şartlarda ölçüm yapılmıştır.yani tahminimce bunlar aracı bir defa çalıştırıp 100km sonunda ölçüm almışlar ben bilmiyorumda şehir içinde 100km yapana kadar belki 20 defa soğuk olarak marşa basıyorum yani genelde ev iş arası kısa mesafede kullanıyorum genelde bu şekilde kullanıldığı ve ek ağırlılarda hesaba katıldığında sanırım fabrika verilerine 1lt civarı ekleme yapmamız gerekiyor aracım 1.6 16v 5k at standart ağırlığı 1180kg fabrika düz vitesi için yukarıda belirttiğim şartlarda şehir içi 11.1lt benzin tüketir diyor otomatik için +%20=13.5lt yapar lpg için +%20=16.2lt yapıyor ben şuan şehir içi kısa ve genelde soğuk kullanımda 15lt civarı lpg tüketiyorum bence fabrika verileri gayet güvenilir hatta moralimi bile düzeltti aracım fabrika verilerinden daha az yakıyor 130.000km de demekki bu suzişler kullandıkça açılıyor ::smiley:

Arkadaşlar merhaba bende bu yakıt konusuda kendi araç degerlerini paylaşmak istiyorum.Çünkü hava şartlarına göre şaşılaçak müthiş değişiklikler oluyor.2 ay önce 2004 model 2000cc 5K otomatik grand vitara aldım.BRC marka lpg var.İlk aldığımda Antalya Yalova arası km ye 215krş yaktı.arabamla iki ayda yaklaşık 5000 km yol yaptım ve herdepoda değişik km yaptım.Depom max.55TL ye doluyor ve 160ila 217km arasında değişiyor.(343krş ila253krş arası).Her depoda km farklı o yüzden dün ilk defa benzini fulledim bakalım benzini ne yakıcak.Sanki lpg yi boşuna kullanıyoruz gibime geldi bu gün yalova içi ve köy yollarında 95 km yol yaptım benzin ibresi ancak kıpırdadı.tabiki bu ölçü değil depoyu bitirip fullediğimde değerleri tekrar paylaşacağım.Sitenin acemisi olduğumdan mesajlarınızı geç okudum yorumda geciktim.

Slm arakadşlar mekanik yada ayarlarından kaynaklanan bişey degil katalog verilerinden fazla yakıyor, tabi aracın durumuda önemli. suzuki kullanıcısıym swift 4*4 yakıt uymuyor forumdaki aracları ve konuları incelemeye calişiyorum yakıt ve servis sorunu olsada vitara la degiştirmeyi düşünüyorum aslında . gercekten yetkili servislerinde tam anlamıyla oturmuş bi servis hizmeti yok yada yok denecek kadar az .bölgedeki 4, 5 sevisi gezdim kaliperlaerden gelen ses için ensonuda ustaya göstererek anlatarak yaptırabilmiştim,

merhaba bendede 2004 2,0 otomatik var benimkinde lpg yok benzinde 13-15 litre yakıyor şehir icinde oda yaklasık 520 kurusa geliyor sehırler arasıda 10-11 litre yakıyor

double' Alıntı:
Yani şu durumda benim aracın şehir içi kullanımda 335 krş lpg yakması çok abartılı değil.Tahminen şehir dışı uzun yolda da 285-290 krş civarı olacaktır.Ben yinede biraz daha düşük olmalı diye düşünüyorum (kısa yol 300-310,uzun yol 250-275) lakin şimdilik zor görünüyor.Belki havaların ısınmasıyla birlikte biraz daha düşüş olacaktır.Gerçi yapılan lpg hesabına göre ele alırsak yakın değerler ortaya çıkıyor.Bu araç fabrika verilerine göre 11 lt benzin yakıyor,biz bunu 12 lt olarak düşünelim (km'si,yıpranması vb. gibi etkenlerden dolayı).Lpg olarak bu değerin %20 fazlasını yakarsa 12*20/100=2.4 lt 12+2.4=14.4 lt buda 14.4*2.1=302 krş eder.Bu hesaba göre benim araç yine biraz fazla yakıyor galiba.
100km de 11 lt benzin tüketimi suzuki grand vitara 2.0 manual vitesin tüketim değeri otomatik olanı kataloğa göre %15-20 civarı fazla yakıyor

aynı şeyden bahsediyoruz benimki otomatik 2000 motor ve 520 kuruş yakıyor siz manuel den bahsediyorsunuz sizinkide tahmini 400 kuruş yakar ayrıca fabrika verilerine çok inanmıyorum onlarınki uygun yol koşullarında test edilmiş köprü trafiğine girmemiş bozukyollarda ilerlemeyen istanbula hiç uğramamış veriler saygılarımla

Merhaba,
Ben 99 model 2 litre manuel grand vitaramla 100 km de şehir içinde 11 litre , şehir dışında 90-110 km/s ortalama ile 8.5 litre yaktım. İki ölçüm değerini de ayrı ayrı 1 tam depo kullanımı ile yaptım. Fabrika verilerini tutuyor sanırım.
Hava -yağ filtresini , yağları, bujileri yenilemek yakıtı yaklaşık %10-12 etkiliyor.
Grand Vitaralar için Ön Hubs kafalarini manuel Hubs ile değiştirmenin bir %5 daha ekileyeceğini tahmin ediyorum.
Selamlar,
Özaydın.

Manuel hub ile yakıt üketimi ilişkisini açıklar mısınız.? Sadece Grand'lara özel mi eski JLX için de yakıtı düşürür mü?
Ozaydin' Alıntı:
Merhaba,
Ben 99 model 2 litre manuel grand vitaramla 100 km de şehir içinde 11 litre , şehir dışında 90-110 km/s ortalama ile 8.5 litre yaktım. İki ölçüm değerini de ayrı ayrı 1 tam depo kullanımı ile yaptım. Fabrika verilerini tutuyor sanırım.
Hava -yağ filtresini , yağları, bujileri yenilemek yakıtı yaklaşık %10-12 etkiliyor.
Grand Vitaralar için Ön Hubs kafalarini manuel Hubs ile değiştirmenin bir %5 daha ekileyeceğini tahmin ediyorum.
Selamlar,
Özaydın.

Ozaydin' Alıntı:
Merhaba,
Selamlar,
Özaydın.

Özaydın bizim G.V.'lerde ki vakumlu sistem difransiyel içinden ayırıyor.

Akstan ayırırsa daha düşük yakar mantığını kurdun herhalde. Doğrumuyum?

Evet Onur aynen senin açıkladığı gibi. Ne kadar yuk,sürtünme, okadar yakıt...
JLX lerde zaten akslar (Auto Manuel) Hubs tan ayrıldığı icin onlarda farketmez.
Özaydın.

Yakıt sorununu yada takıntımı diyebilirim aştım.Bu aracın yakacağı ortalama değerler iyi kötü belli.Dahada düşük değerler için çabalamak pek akıllıca olmayacak kanımca.Aracımın bakım zamanı geliyor kullanacağım yağ konusunda tereddütte kaldım.mobil 1 tam sentetik 0w/40 mobilin yağ cetvelindeki yüksek koruma için tavsiye ettiği yağ ve mobil 1 esp formula 5w-30 buda arkadaşımın tavsiyesi sizce hangi yağ daha verimli olur bu araçlarda.

İyi gunler ben gv da 10/40 kullaniyorum bir sikinti yok ayrica tamircim ozellikle tavsiye etti 5/30 yag daha ince ve daha pahali bir yag ayrica yuksek performansli araclarda kullanildigini biliyorum cunku yanlis hatirlamiyorsom bmw bu yagi cok kullaniyor

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR