2004 2.0 OV AT Garand Vitara Yakıt Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan killerbee1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,321
Ynt: 2004 2.0 OV AT Garand Vitara Yakıt Sorunu

arkadaşlar. 2000 araç 1600 den (g.vitara)daha az yakıyor. bilmeden yorum yapmayın. bendede var ve uzun yolda 10/12 arası lpg tüketiyor. aracım 2004 3k g vitara.

Etiketler

bende 99 1.6 5k otomatik var lpg de ne kadar sakin kullansamda sehir dışı 9lt sehir içi 13lt'nin altına düşüremedim hatta arazide 4 çekerde çamur kar batış çıkış felan derken 18lt'yi bile gördüm (araç standart) motorun ufak olmasından sanırım aracı sert kullanmaya kalktığımda değerler ortalama 2lt-3lt civarı artıyor o yüzden gaza basmaya korkar oldum motor sağır olacak bu arada sıralı sistem malumunuz aylık 20 liralık da benzin koyuyorum Allahtan 5 altı ayda yarım depoya yakın benzinim oldu onu pek yakmıyor :smiley:

slm arkadaşlar
böyle komedi olmaz türkiyede ne kadar suzuki yetkili servisi varsa yüzde seksenini aradım
anlattım derdimi bu araba hiç 2000 motor gibi değil çekiş düşük yakıt fazla
tamamına yakını sübap ayarından dır diye hem fikir oldu
işte asıl sorun ondan sonra başladı biri sıcak olacak biri soğuk olacak yeminle diyorum biriside dedi ki ılık olacak
ben dayanamadım bastım kahkahayı
birisi emme 20 eksoz 25 diğeri 25 25 başka biri 20 30 olacak vs vs
ama diyeceğim aynı değerlerde 2 tane servis birleşemedi hiç
bende bıraktım araştırmayı artık yarın şaşmaza gideceğim siteden arkadaşların önerdiği ahmet usta yada ömer usta birisine gidecem
hayırlısı artık ama servis diye boşuna güvenmeyin onu iyi anladım

Arkadaşlar aranıza yeni katılan biri olarak hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.Ayrıca bu konu başlığı altındaki açıklamalarınızdan dolayıda hepinize teşekkür ederim.Formu okuyunca biraz olsun rahlatladım desem yeridir.Lakin yinede birşeyler sormak istedim,değerli fikirlerinizi ve tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.Benim aracım 2005 model 2.0 ov at Grand Vitara (eski kasa) şu an 68.000 km'de.Aracımı alınca TELEFLEX GFI marka lpg sistemi taktırdım.Ben krş yerine km hesabı yapmayı denedim.Bir depo lpg ile uzun yolda 275-280 km arası,şehir içide 250 km yapıyordum (tabi yaz ayları idi o zaman) ilk zamanlarda.Sonradan nedendir bilmem,şehir içi mesafede kullanımım 230 km'lere düştü.Lpg ayarı buji değişimi falan derken bir değişiklik elde edemedik.Şu anda hala 230 km mesafe yapıyor ve 335 krş civarı yakıyor.Buna ilk çalışmada yaktığı benzide eklersek 350 krş yakıyor diyelim.Gerek bu forumda gerekse başka yerlerde 200-275 krş civarı yakıt tüketiminden söz edilince moralim bozuluyor tabi.Gerçi bazı ayarlarla bu tüketimin düşürülebileceğini fakat bunun da motora zarar vereceğini söylemişti benim servisteki mühendis.Şimdi izninizle birkaç sorum olacak sizlere.

1-Bu araç km'de benzin olarak ne tüketmektedir?(fabrika verilerinden ziyade kullanıcı tecrübeleri daha gerçekçi olur diye düşünüyorum)
2-Lpg ile km'de 335 krş normalmidir bu araç için?(2000 cc,1935 kg ve otomatik vites)
3-Ayrıca bu araç için mobil 5.30 ESP yağ kullanmamı önerdiler uygunmudur?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder,kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim.

2006 model 2.0 A/T 100km'de 12 lt benzin tüketiyor (şehir içi kullanım)

slm tekrardan
aracı götürüdm şaşmazda ömer ustaya geçen hafta baktı dedi ki bunlara sübap ayarı olmaz bunlar şimlidir kendisi yapar ayarını
sonra bujilere baktı bunlar bir üst kasanın bujisi pahalısını takmışlar dedi ngk marka 4 adet buji taktı
hava filtresini de yanlış takmışlar dedi onu da değiştirdik
sonra tüp ayarı için bir atiker servisine gittik ben umutluydum bu sefer oldu artık diye
çıktık yola ver elini antalya 4 depo doldu boşaldı en küçük bir değişiklik yok yine 260 kr
antalya da gittiğim bir atiker servisi tüpün enjektörleri küçük geliyor daha iyisini takalım dedi
değiştirdi araç biraz rahatladı dönüşte yine 4 depo yaktım bu sefer 250 kr
1 aydır uğraşıyorum belki 1500 tl yi geçti ettiğim masraf şu yakıt işine hiçbir gelişme yok
artık uğraşmıyacam aracımı satlığa çıkardım ben bu şartlarda binemem gaz pedalına basmaya korkuyrum
gerçi o da çok sert bastık hemen turbo

killerbee1907' Alıntı:
Selam tekrardan
aracı götürüdm şaşmazda ömer ustaya geçen hafta baktı dedi ki bunlara sübap ayarı olmaz bunlar şimlidir kendisi yapar ayarını
sonra bujilere baktı bunlar bir üst kasanın bujisi pahalısını takmışlar dedi ngk marka 4 adet buji taktı
hava filtresini de yanlış takmışlar dedi onu da değiştirdik
sonra tüp ayarı için bir atiker servisine gittik ben umutluydum bu sefer oldu artık diye
çıktık yola ver elini antalya 4 depo doldu boşaldı en küçük bir değişiklik yok yine 260 kr
antalya da gittiğim bir atiker servisi tüpün enjektörleri küçük geliyor daha iyisini takalım dedi
değiştirdi araç biraz rahatladı dönüşte yine 4 depo yaktım bu sefer 250 kr
1 aydır uğraşıyorum belki 1500 tl yi geçti ettiğim masraf şu yakıt işine hiçbir gelişme yok
artık uğraşmıyacam aracımı satlığa çıkardım ben bu şartlarda binemem gaz pedalına basmaya korkuyrum
gerçi o da çok sert bastık hemen turbo

Eğer yanlış anlamadıysam uzun yolda 250 kr yakıt tüketiminiz olmuş. 2000 cc ve otomatik vites bir arazi aracına göre bu değer iyi bile sayılır.Bundan daha aşağı bir tüketim hedefliyorsanız bu hedefinize ancak aerodinamiği daha düzgün bir binek araçla ulaşırsınız.Daha fazla masraf etmenin hiç bir mantığı yok,gereken herşeyi yapmışsınız ve bundan sonrası boşa harcama olacak malesef..Sizin aracınız şu anda tüketebileceği minimum yakıtı tüketiyor..

Gerçi epey zamandır uzun yolda deneme şansım olmadı ama 250 krş banada iyi gibi geldi.Şehir içide 300 krş gibi yakacaktır herhalde.Benim araçta şehir içi 335 krş yakıyor (son 5 denememde bu sonuç ortaya çıktı.)Bana biraz yüksek geliyor,siz yine iyisiniz o zaman.1.6 düz vites otomobillerin yaklaşık 200 krş yaktığı düşünülürse;250 krş uzun yol için gayet iyi.Çok fazlada aracı kurcalatmayın bence.Ulaşabileceğiniz en iyi değerleri yaklamışsınız bence.Bakın benim depo 78 liraya doluyor ve şehir içi 23 km yapıyor.Buda 332 krş yakıyor demek km'de.Uzun yolda da 50 km fark etse (bence zor bir ihtimal) 275 krş en iyi ihtimal.Bu durumda sizin yakıt sarfiyatını baz alırsak benim isyanım haklı demektir.bu arada aracım 2005 model Grand Vitara 2.0 otomatik.

Arkadaşlar bence bu değerler gayet ama gayet normal bunun altında nerdeyse artık binekler bile yakmıyor malum lpg litresi 2.1tl 1.6 16v megane otomatik şehir içi lpg ile 15.5lt yakıyor km si 40.000de ve bakımsız veya ayarsızda değil havalar da soğuk özelliklede kısa mesafede araç kullanıyorsanız fabrika değerlerini unutun

Yani şu durumda benim aracın şehir içi kullanımda 335 krş lpg yakması çok abartılı değil.Tahminen şehir dışı uzun yolda da 285-290 krş civarı olacaktır.Ben yinede biraz daha düşük olmalı diye düşünüyorum (kısa yol 300-310,uzun yol 250-275) lakin şimdilik zor görünüyor.Belki havaların ısınmasıyla birlikte biraz daha düşüş olacaktır.Gerçi yapılan lpg hesabına göre ele alırsak yakın değerler ortaya çıkıyor.Bu araç fabrika verilerine göre 11 lt benzin yakıyor,biz bunu 12 lt olarak düşünelim (km'si,yıpranması vb. gibi etkenlerden dolayı).Lpg olarak bu değerin %20 fazlasını yakarsa 12*20/100=2.4 lt 12+2.4=14.4 lt buda 14.4*2.1=302 krş eder.Bu hesaba göre benim araç yine biraz fazla yakıyor galiba.

sadece araç olarak düşünmeyin, aynı araç farklı kişilerde
çok farklı sonuç verebiliyor. kullanımdan kullanıma
çok fark oluyor.

arkadaşlar;

araç bende farklı eşim kulandığında farklı yakıyor. ancak kışın araçların yaza göre fazla yakması da normal. geçenlerde 75 tl lik gazla 302 km yi gördüm(uzun yolda), eşim aynı yolun dönüşünde 258 km yaptı. yani ben kmde 0.248 kuruş, eşim 0.290 kuruş yaktı. ama 3 gün evvel benim biraz acelem vardı ve ortalama 150 km süratle aynı yolda 75 tlyle 189 km gidebildim yani : 0.396 kuruş. rüzgarda karşıdan baya kuvvetli esiyordu...

Not: aracım 1998 model 80000 kmde vitara 2000cc v6 araç orjinal standart lastiklerim de standart, gaz fiyatı 2.10 tl ye göre hesaplanmıştır. lpg kitim tanflex-gfi taktıralı 3 hafta oldu.

Kemal Bey Teleflex-gfi iyi bir seçim,bendede aynı kit mevcut.Muhakkak ki araç kullanana,hava ve yol şartlarına göre yakıt farklılığı gösterecektir.Lakin yinede üç aşağı beş yukarı ortalama bir değeri olmalı.Beş depodur deniyorum;şehir içi kısa mesafede 77 tl alan bir depo ile 230-235 km (günde toplamda 10km işe gidiş geliş ve asfalt yol,)arası bir mesafe alıyorum.Buda 330-335 krş civarı bir değer ediyor.Uzun yolda epeyce bir zamandır deneme şansım olmadı ama 280 km falan yaparım herhalde.Buda 275 krş eder ki buda en iyi ihtimalle,bana biraz yüksek değerler gibi geliyor..Benim aracımda 2005 model grand vitara 2.0 otomatik vites.Yakıtı çok fazla takıntı yapı aracıda fazla kurcalatmak istemiyorum açıkçası.Bu arada güvendiğim bir usta bu araç için mobil 5,30 esp yağ önerdi bu konuda fikri veya önerisi olan varmı?

double' Alıntı:
Kemal Bey Teleflex-gfi iyi bir seçim,bendede aynı kit mevcut.Muhakkak ki araç kullanana,hava ve yol şartlarına göre yakıt farklılığı gösterecektir.Lakin yinede üç aşağı beş yukarı ortalama bir değeri olmalı.Beş depodur deniyorum;şehir içi kısa mesafede 77 tl alan bir depo ile 230-235 km (günde toplamda 10km işe gidiş geliş ve asfalt yol,)arası bir mesafe alıyorum.Buda 330-335 krş civarı bir değer ediyor.Uzun yolda epeyce bir zamandır deneme şansım olmadı ama 280 km falan yaparım herhalde.Buda 275 krş eder ki buda en iyi ihtimalle,bana biraz yüksek değerler gibi geliyor..Benim aracımda 2005 model grand vitara 2.0 otomatik vites.Yakıtı çok fazla takıntı yapı aracıda fazla kurcalatmak istemiyorum açıkçası.Bu arada güvendiğim bir usta bu araç için mobil 5,30 esp yağ önerdi bu konuda fikri veya önerisi olan varmı?

5,30 yağ suzukini önerdiği yağdır ama bana geçen hafta şaşmazda japon imaj da ömer usta dedi 5,30 ince geliyor 10,40 daha iyi olur diye bende aradım konya suzuki servisini dedim 5,30 yerine 10,40 koysam diye olur dediler zararı olmaz
yakıt konusuna gelincede ben tam 1 ay uğraştım buji filtre tüpün enjektörleri yakıt etkileyen ne varsa deiştirdim eksoza ble baktılar konvertöre
daha sonra karbon temizliği varmış onu yaptılar
ne yapsam boş 0,10 kr oynadı
bu araba bunu yakıyor bana 1,6 opeli satıp aldığım için biraz zor geldi yakıtına alışmak
opel şehir dışı 160 kr yakıyordu bu araç (100 geçmezsem) 260 kr yakıyor
ama anladım ki bundan aşğı bir değer yok

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

SON KONULAR

Geri