2002 Model Suzuki Samurai'm İçin Fikir ve Yardımlarınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drclnie Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,810
Ynt: 2002 Model Suzuki Samurai'm İçin Fikir ve Yardımlarınızı Bekliyorum

yuzen_adam' Alıntı:
Bilgilendirme için teşekkürler Ali Bey... Çok güzel bir aracınız var güle güle kullanın... Maşallah...
Koray Bey,kusura bakmayın,ben cevap yazarken sadece Mustafa Bey'in sorusu vardı topic'te..o yüzden kendisine hitaben yadım...Ayıp oluş biraz..
İyi dilekleriniz için ise sonsuz teşekkürler..
Samu'mu sattım..satmasaydım,iş Hard-Top'a gelmişti..kısmet..
Allah hepimizi malımızla kıvandırsın..
sevgiyle kalın..

Etiketler

Tamponları beyaza boyatmayı düşünüorum ama sizce nası olur yoksa sımdıkı rengı ıyımı?? :D ???

iyi akşamlar samuraiye vitaranınhidrolik direksiyon sistemini takmanızı şiddetle tavsiye ederim 800 tl civarına mal oluyor ama arazide ki kolaylığı parayla değişilmez. alt yüksekliğini bence bozmayın ben standart haliyle yarışıyorum hiç sıkıntım yok sadece iyi bir lastik seçimi arazide size yeterli olacaktır büyük lastiklerle arazide yapacağınız sert hareketlerle ön kovanı içe eğme riskiniz dahada artacaktır.eğer daha büyük lastik takacaksanızda dif.kovanını desteklemeniz gerekir .standart halinden başka ne işlem yaparsanız mutlaka arkasından başka ilave işlemler karşınıza çıkacaktır unutmayın saygılar

drclnie' Alıntı:
Tamponları beyaza boyatmayı düşünüorum ama sizce nası olur yoksa sımdıkı rengı ıyımı?? :D ???

İyi akşamlar !

Bence renk tercihi kişisel zevklere göre değişir, kendi görüşümü aşağıda yazdım;

Aracınız mevcut haliyle güzel görünüyor, bahsettiğiniz boya işlemini yaparsanız bana göre sizin araç doğan görünümlü şahinler gibi olur, bırakın orjinal görünümüyle kalsın. Paranızı boşuna harcamayın, gerekirse motor, yürüyen aksam ve lastikler için harcama yapın bence. Selamlar.

bags78' Alıntı:
iyi akşamlar samuraiye vitaranınhidrolik direksiyon sistemini takmanızı şiddetle tavsiye ederim 800 tl civarına mal oluyor ama arazide ki kolaylığı parayla değişilmez. alt yüksekliğini bence bozmayın ben standart haliyle yarışıyorum hiç sıkıntım yok sadece iyi bir lastik seçimi arazide size yeterli olacaktır büyük lastiklerle arazide yapacağınız sert hareketlerle ön kovanı içe eğme riskiniz dahada artacaktır.eğer daha büyük lastik takacaksanızda dif.kovanını desteklemeniz gerekir .standart halinden başka ne işlem yaparsanız mutlaka arkasından başka ilave işlemler karşınıza çıkacaktır unutmayın saygılar
Siz taktırdınızmı taktırdıysanız nerde taktırdınız ?? tavsiye edebileceğiniz bir usta varmı teşekkür ederim.

_mondial' Alıntı:
orsa arkadaşımın cevabına binaen, şunu öğrenmek istiyorum. sj410, 413 ve samurai serilerinde motor ve beygir gücü değişik olmasına karşılık şanzıman sistemleri de değişikmidir ve arazi koşullarında bu serilerin en çok hangisi tutulur.. bilgi verebilecek olan varsa merakımı gidermiş olacağım .teşekkürler

Bu aracın her modeli tıpkı Jimny gibi 2 H'de de hareketi arazi şanzımanından alır.

En çok hangisi tutulur derseniz hemen hepsi modifiye'ye, ayna mahruti veya eski modelin arazi şanzımanını(SJ 410) takmaya müsait.

Burada karar bütçe ve beklenti meselesi.

drclnie' Alıntı:
Birde bu ön tarafa barla birlikte takılan çekidemirleri var kaça mal olur ve aracıma göre olanı varmı?

Barla beraber olan çeki demirlerini aracınızı arazide kullanacaksanız pek tavsiye etmiyorum.

Hidrolik direksiyon montajı için Nihat Usta'nın telefonunu verebilirim. Kendisi daha önce kendi Samurai'sinde bu işlemi yapmıştı.
İstanbul'da yeri.
0532 2112180.

Mustafad' Alıntı:
Onur Bey iyi akşamlar!
Lastik önerileriniz SJ 410 içinde geçerli mi? Selamlar.

Basit bir hesaptan gideceğim. Eğer arkadaşımın Sj 413'ü 235/75/15'leri (29'') 5.12 ayna mahruti ile çeviriyorsa, aracınıza eğer 5.83 ya da 5.72 ayna mahruti uygularsanız 29-30 inç'i rahat rahat çevirir.

orsa' Alıntı:
Basit bir hesaptan gideceğim. Eğer arkadaşımın Sj 413'ü 235/75/15'leri (29'') 5.12 ayna mahruti ile çeviriyorsa, aracınıza eğer 5.83 ya da 5.72 ayna mahruti uygularsanız 29-30 inç'i rahat rahat çevirir.

Yanıt için teşekkürler.

bags78' Alıntı:

Hidrolik direksiyonun temini genelde 500 TL civarı. Takılırken ayağının yapılması montajı derken fiyat aşağı yukarı aynı.
Eğer 6.00/16 OK takarım derseniz orijinal yüksekliğini bozmamak en iyisi.
Hem de dediğiniz gibi olabilecek sorunlara karşı standart araç yüksekliği aracı her zaman daha sorunsuz kılar bu doğru.

orsa' Alıntı:
Barla beraber olan çeki demirlerini aracınızı arazide kullanacaksanız pek tavsiye etmiyorum.

Hidrolik direksiyon montajı için Nihat Usta'nın telefonunu verebilirim. Kendisi daha önce kendi Samurai'sinde bu işlemi yapmıştı.
İstanbul'da yeri.
0532 2112180.
O zaman nasıl bir çeki demiri taktırmalıyım?

drclnie' Alıntı:
O zaman nasıl bir çeki demiri taktırmalıyım?

Kusura bakmayın biraz uykusuzum şu ara yanlış anlamışım. :smiley:
Bu tip bir şey işiniz görür.
Ama zaten şaseden bağlı kolay ulaşılabilir bir kanca varsa görünürde keyfe keder takılabilir eğer römork çekmeyecekseniz.

orsa' Alıntı:
Bu aracın her modeli tıpkı Jimny gibi 2 H'de de hareketi arazi şanzımanından alır.

En çok hangisi tutulur derseniz hemen hepsi modifiye'ye, ayna mahruti veya eski modelin arazi şanzımanını(SJ 410) takmaya müsait.

Burada karar bütçe ve beklenti meselesi.
SJ 410 nun arazi sanzımanı daha mı ıı ??

drclnie' Alıntı:
SJ 410 nun arazi sanzımanı daha mı ıı ??

Aracınızın orijinal lastik ebadının çok üzerine çıkmayacaksanız gerekli bir bilgi değil.
Aracınızın orijinal arazi şanzımanı sizin için gayet yeterli ve daha iyi.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

şifa 489.jpg

şifa 491.jpg

şifa 498.jpg

Yeni teyp aldım ama arabın üstünün açık olmasından dolayı tak çıkar yapmak istemiyorum teyp i nasıl gizleyebilirmiyim??

Aracımın üstündeki besttop'tan alınmış olan tente oldukça eskidi artık değişmesi lazım ama bu tenteleri Türkiye 'den nasıl temin edebilirim yurtdışından getirtmek istemiyorum.

BFGoodriigh 235/75/15 lastiğin fiyatı nedir acaba bilgisi olan varmı??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR