2002 HSE Discovery TD5 ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan naughty67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,871

naughty67

Yeni Üye
Merhaba arkdaslar aranıza yeni katıldım 2002 model Hse paket 110.000 kmde td5 almak üzereyiz ben şehir içinde kullanıcam aracı babamda av meraklısı olduğu için genelde ava gidecek arac ile ve biz bu aracı aynı zamanda genel olarak uzun yola giderken kullanmayıda düşünüyoruz yalnız bu aracın yaktı acıkcası bızı bıraz korkutuo..kmde 300 bin bu araca gore belkı bıraz az ama gunmuz sartlarında kmde boyle bır rakam bıraz fazla gibi. bir araca kapora verdik fakat yakıt konusu şimdi aklımızı karıstırdı acaba bana acıl yardımcı olabilecek arkdaslar var mı?

Etiketler
Ynt: 2002 HSE Discovery TD5 ?..

km'de 30 Kuruş o boyuttaki sürekli dört çeker bir araç için normal bir tüketim. daha yeni model (farklı marka da olsa) bir araç alsanız da yine benzeri bir tüketim ile karşılaşırsınız. eğer ufak ebatlı bir Japon araç alırsanız, tüketimi daha az olacaktır... ama bunun da dezavantajları var, öncekliklerinize göre karar verin.

bu aracı alırken dikkat etmem gereken hususlar neler acaba yanı ozelliklere nelere iiyice bakılması gerekıyor arabayı iyi bir ustaya göstericez ben yınede aklımızda bulunsun istiyorum

Benim daha önce yazdığım bir post vardı.
Forumda aratırsanız, gerekli liste yer alıyor.

Selamlar,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8654.0

Bu başlıkta araç ile ilgili pek çok bilgi bulabilirsiniz.

Selamlar,

aracı sorduk sorusturduk satan kişi bayanmıs aracı almış 10 gün binmiş sonra garaja koymus 4-5 ay garajda yatmıs araba ve satmaya karar vermıs 1o gun bınmesının nedenı de aracı aldığında soylenmeye bi durum varmıs arac arazıde yan yatmıs ve sol tarafı düzeltilip boyanmış işçiiliği güzel yapılmıs fakat bayan arabayı almıs 6 bin tl masraf etmıs araca ama sonrasında bu olayı duyunca aractan soğumus ve binmemiş.acaba bu arazide yan yatma durumu arac uzerinde sorun cıkartacak büyük arızalar cıkartabilir mi acaba?

Araç sol tarafa yatmış diyorsunuz bu direklerinin zarar görmüş olabileceğini, tavanında boya olabileceğini(ki bana sorarsan kesin tavan boyalıdır) ve olası bir kazada araç mukavemetini kaybedebileceğini gösterir. Bu bir araç için çok önemlidir. Güvenlik herşeyden önce gelir. Birde kapının orda işlem görmüşse ki kesin yine bence ordan sürekli ses almaya hazır olun.Araç yetkili serviste yaptırılmamışsa bence uzak durun.

Ayrıca km bu model araç için çok şüpheli gözüküyor. Altınızda dizel bir araç 7-7,5 yaşında 110000 km ise yıl ortalamasının altındadır. Araç arazide yan yatmış diyorsunuz demekki alan kişi aracı hakkı ile kullanıyor o zaman bu km şüpheli. Yani bir yerlerde çelişki var. Araç az kullanılmış ama arazide gezmiş anlamı çıkıyor. Şüpheli kanatindeyim

Araçtan beklentinizin ne olduğu konusuna, aracın bedeli vs.vs. gibi konulara göre bu cevap değişir.

Hikaye güzel kurgulanmış ancak denildiği gibi eksikler var. Bu tip araçlar aracı tanımayan insanların eline geçtiğinde, tamiratlar ve parça değişimleri çok üstünkörü yapılıyor. Bu durumda aracınız kuvvetle ihtimal devrilmenin yanında başka birşeyler daha yaşamış, 6000 TL harcama yapıp, devrildi diye bir araca binmemezlik etmezsiniz. Demek ki, binildikçe çıkacak arızalar hakkında önceden bilgi sahibi olundu.

Ancak rakam iyi ise, 10.000 TL harcama yapmayı göze alabiliyorsanız çok çok iyi olur.

Ben aracımı o zamanın şartlarına göre çok ucuz almıştım ancak herşeyini kendim yapmayı da göze almış hatta tercih etmiştim. Sonuçta, en temiz görünen araçta bile her an uygun olmayan tamirat yapılmış olma riski var. Yetkili servis bakımlı araç bulma şansınız varsa mutlaka tercih edin.

Ve tabi Borusan ithalatı bir araç olmasını da mutlaka araştırın.

Benim aldığım dönemde 36.000 Euro'dan aşağı araç bulunmazdı. Ben 7.500 Euro azına aldım aracı, Borusan ithalatı bir araçtı ama ufak tefek eksiklikleri vardı.
Sonra aynı parayı cebime koyup, bozuldukça parçalar değiştirdim. Şanzıman yaptırdım vs.vs.

Genel bir restorasyon planı hazırladım, yıllara göre yapılması gerekenleri bütçeledim ve planladım, sırası geldikçe bozulmasa bile bunları yapıyorum.
Planın sonuna geldiğimde, sıfırlanmış bir aracınız oluyor. Ancak unutulmamalıdır ki, asla bir toyota değil bu araçlar, bir binek otomobil hiç değiller.

Genel maliyet biraz yüksek olacak.

Ancak bu dönemde bu araçları bu paralara alabiliyorken,3-5 demeden düzgün bir araç almak gerekir.

sanırım bi yanlış anlama oldu aracın suanki sahibi bayan ve aynı zamanda bır coğunuzun bildğim brembo fren balatalarının sahibi aynı zmanda bayandan onceki sahibi sanırım aracı arazıde yan yatırmıs,sol tarafı uzerıne orayı duzelttirip boyatmıs aracı,BAYAN da ilk aldığında uzun sure bınmek için servise bırakmıs ki bu servis bostancıda teknıik otoymus bırazdan gidip ne gibi işlemler yapıldığını öğrenıcem orda 6 bin tl lik bakım yapılmıs fakat sonrasında araca kazalı deyince kadın soğumus arabadan ve binmemiş arac 4-5 aydır garajda yatıomus ve satmak istio aracını aracın fiyatı emsallerine gore uygun ama eğer cok sorun cıkartırsa canımızı yakabılr.Sorun cıkartması muhtemel parcaların isimlerini aldım ve baktırıcam aracta.Kullanan kişilere sordum aractan memnumlar burda enjektorun tanesının 1.750 olduğunu okumustum ama sonra kullanıcıya sorduğum 650 tl ya aldığını soyledı ve passatın 2500 tl olduğun soyledı bu acıkcası benı rahatlattı.bu aracların cıkma parca temını konusunda da sanırım türkiye genelınde iyi bir hizmet olduğunu dusunuorum.Otomatik sanzumanla ilgili kronik bir sorun olduğu duyumunu aldım boyle bır durum varmıdır acaba??

Enjektör fiyatı söylendiği gibi 650 YTL'dir. 5'li set halinde değişir.

Bütün malzemeler, karşılaştırdığınız Passat ile aynı masraflarda hatta daha az olacaktır.
Otomatik şanzımanı, ZF marka ağır hizmet tipi bir şanzımandır. Kolay kolay milyon kilometre bakım gerektirmez.
Yağsız kalma sorunu yaşar ise yaptırmak gerekiyor.

Şanzıman yağ radyötörüne giden rekorlar patlıyor, bu sebeple şanzıman yağsız kalıyor.
Rekorları sağlam olsalar bile değiştirin, Şanzıman sorunlarını bir daha unutun.

ben 2 ay önce bir TD5 aldım, ismini vermeyeyim maslak oto sanayide Land Rover servislerinden birisine aracı almadan önce baktırmaya götürdüm. ben ve arkadaşımda zaten araçlardan anlarız nesi var nesi yok gördük tahmin ediyordukda. Aracın kazası vardı ön sağdan darbe almıştı birkaç parçası değişmiş ve boyası vardı. radyatör filanda değişmişti. bunları biz biliyorduk zaten bakınca ve bunları bilerek alıyorduk. Çünkü satıcının fiyatı ve bizim acacı alınca yapacağımız max. masrafı üst üste koydugunda araç hala makul sınırlar içerisindeydi.

neyse işte aracı o servise götürdük ve servis daha aracı kontrole sokmadan bizi kenara çekip bu araca ekspertis raporu çıkartmamıza gerek yok bu araç zaten bize daha öncede geldi sabıkalı, bu araç kaza yapmış biz buna rapor bile vermiyoruz dediler. araçlardan anlamayan insanlar olsak anında bırakırdık. arabaya pertten dönmüş muamelesi yaptılar resmen. daha sonra aracı aldık, yağlar, filtreler vs değişti, rot kolu değişti toplasan 1500 ytl masrafla araba sorunsuz hale geldi. motor sesi bile değişti. başka bir servise gidiyorum şimdi ve düzenli kontrol ediliyor aracın hiçbir sorunu olmadigini motorunda 170 000 de olmasına rağmen gayet iyi durumda oldugunu söylüyorlar.

ve bu arabayı bize aldırmak istemeyen servis kendisi 2. el takla atıp tavanı koltuğa kadar geçmiş bir TD5 i tamir etmiş satıyordu.

yani diyeceğim şu ki servislerin söylediklerine bakarakda araba almayın, daha güvendiğiniz bu işten anlayan arkadaşlarınız varsa onlara danışın. yada birkaç farklı servise gösterin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.