Ynt: 2002 HSE Discovery TD5 ?..
Araçtan beklentinizin ne olduğu konusuna, aracın bedeli vs.vs. gibi konulara göre bu cevap değişir.
Hikaye güzel kurgulanmış ancak denildiği gibi eksikler var. Bu tip araçlar aracı tanımayan insanların eline geçtiğinde, tamiratlar ve parça değişimleri çok üstünkörü yapılıyor. Bu durumda aracınız kuvvetle ihtimal devrilmenin yanında başka birşeyler daha yaşamış, 6000 TL harcama yapıp, devrildi diye bir araca binmemezlik etmezsiniz. Demek ki, binildikçe çıkacak arızalar hakkında önceden bilgi sahibi olundu.
Ancak rakam iyi ise, 10.000 TL harcama yapmayı göze alabiliyorsanız çok çok iyi olur.
Ben aracımı o zamanın şartlarına göre çok ucuz almıştım ancak herşeyini kendim yapmayı da göze almış hatta tercih etmiştim. Sonuçta, en temiz görünen araçta bile her an uygun olmayan tamirat yapılmış olma riski var. Yetkili servis bakımlı araç bulma şansınız varsa mutlaka tercih edin.
Ve tabi Borusan ithalatı bir araç olmasını da mutlaka araştırın.
Benim aldığım dönemde 36.000 Euro'dan aşağı araç bulunmazdı. Ben 7.500 Euro azına aldım aracı, Borusan ithalatı bir araçtı ama ufak tefek eksiklikleri vardı.
Sonra aynı parayı cebime koyup, bozuldukça parçalar değiştirdim. Şanzıman yaptırdım vs.vs.
Genel bir restorasyon planı hazırladım, yıllara göre yapılması gerekenleri bütçeledim ve planladım, sırası geldikçe bozulmasa bile bunları yapıyorum.
Planın sonuna geldiğimde, sıfırlanmış bir aracınız oluyor. Ancak unutulmamalıdır ki, asla bir toyota değil bu araçlar, bir binek otomobil hiç değiller.
Genel maliyet biraz yüksek olacak.
Ancak bu dönemde bu araçları bu paralara alabiliyorken,3-5 demeden düzgün bir araç almak gerekir.