2001 Wj Projelendirme Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan neuerhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,049

neuerhan

98-VX80
Mesajlar
75
Tepkime Puanı
0
Yer
Sivas
Herkese iyi gunler bugun kisa bi arastirmadan sonra 2001 model 110 binde wj kasa jeep aldim. Ve fazla gecikmeden offroad a hazirlamak istiyorum. Kullanim amacim yeri gelince hard yeri gelince kesif gezileri icin kullanicam ama saglam donanimli yapmak istiyorum. İse ilk once lastik jant ve suspansiyondan baslicam sirasiyla tampon vinc vs gelecek tabi. Biraz heybetli bi arac yapmak istiyorum . 35 lastik 6 inc yukseltme fln yapayim diyorum. Ama maliyettede ucmamali. 4 inclik yukseltmeye 2 inc te takozla destek versek saglikli olurmu acaba. Birde ayna mahrutiyle oynamasak ne olurki :smiley: lastik bi bugger degil ama yaklasik onun gibi bi camur lastigi istiyorum. Bogger cok yoruyor arabayi eski vx80 imde vardi. Maxxis in camur lastikleri iyi gibi. Simdi sira sizde onerilerinizi bekliyorum saygideger forum uyeleri abilerim kardeslerim.
 

Etiketler
Ynt: 2001 Wj Projelendirme Önerileri

3 inç old man kit ile ile 31 lastik atılıyor orjinal altyapısına. Buna bir de 3 inç takoz eklerseniz biraz modifikasyon ile 33 lastik atıyorsunuz. Bunun örneği aşağıdaki ilan, kendisine sorabilirsiniz ne kadar verim alabildi diye, benim yüzeysel tecrübem var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-yuruyen-motor-sanziman-muhtesem-tam-donanim-163634324/detay

Fakat 35 lastik düşünüyorsanız ayna mahrutiden tutun diğer aksamlara kadar ciddi bir uygulamaya girmeniz lazım bana sorarsanız. Ben 35 lastikli WJ görmediğim için birşey diyemem. Ama daha önce de dediğim gibi WJ nin zorluğu burada başlıyor işte modifiye XJ veya ZJ alsaydınız işiniz çok daha basitti. 4.5 inç yükseltme kiti ve 2 inç takoz attanız mı iş bitiyor onlarda.

WJ ile daha önce uğraşmış bir servise başvurmanız ve parça temin sürecine girmeniz lazım.Çok fazla yok parçaları TAR OTO gibi yerelere danışın derim.
 

Ynt: 2001 Wj Projelendirme Önerileri

Tsk ederim bilgi paylasiminiz icin. Konuyu 4-5 gun oldu acali baktim burdan hic bi destek yok kendi basima yapmaya karar verdim 6.5 inc yukseltme ve 35 lastik aldim ayna mahrutiyi de hallettim. Geri kalan kozmetik modifikasyonlarinda siparisini verdim hepsi bugun kargolaniyor carsamba elimde olur insallah. Guzel bi wj cikacak ortaya.
 

Ynt: 2001 Wj Projelendirme Önerileri

Hayırlısı diyelim o zaman.6,5 inç ve 35 lastik bu WJ kasada kit olarak son nokta.Biz de senden öğreneceğiz nasıl olacağını ama ayarlanabilir track bar, daha uzun control arm (tandır kolları), ön denge kolu ve bunların rotları ( sway bar) vs gibi birçok parçanın uzunu ile değişmesi lazım.Kitin içinde bunlar gönderiliyor mu bilmiyorum ama gönderilmiyorsa dikkat et ilk başta bunlar değişmediyse.
 

Ynt: 2001 Wj Projelendirme Önerileri

Valla acikcasi bu dediklerinizle ilgili pek bilgim yok ama icinde direksiyon pompasi varmis bide long arm mis aldigim sanirim icinde vardir bunlarda. Markasi rough country kitin
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst