2001 Td5 İçin Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Galdor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,093

Galdor

Ana Kamp
Yer
Çanakkale
Herkese merhabalar;

İlk göz ağrım 1998 model Opel Frontera 2.2 GLS'mi sattıktan sonra uzun araştırmalar sonucunda karar verdiğim 2001 Model Discovery II TD5 aracımla aranıza katılmış bulunuyorum.

Kullanımım hafta sonları çayır, bayır, kamp; hafta içleri şehir içi kullanımı olacak. Bu şartlarda kullanımıma uygun olacak bir AT lastik önerisi bekliyorum. Forumdan okuduğum kadarıyla ölçü olarak en ideali 265/75/16 gördüm ancak kullanıcı önerisi alabilirsem çok daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Aracın yürüründe herhangi bir oynama yapabilecek bütçem kalmadı ne varsa arabaya gitti :smiley: Bu yüzden aracı yormadan takılabilecek en ideal AT lastik önerinizi dört gözle bekliyorum.

Aracımın fotoğraflarını da lastikler sonrası ilk gezmemizin ardından sizlerle paylaşacağım.

Teşekkürler, saygılar...

Etiketler
Ynt: 2001 Td5 İçin Lastik Seçimi

Eğer aracınıza yükseltme yapma imkanınız yoksa düşündüğünüz ebadı sığdıramayabilirsiniz. Araçtan araca iç davlumbazlar ve kol mesafeleri fark ettiği gibi lastikten lastiğe de ebatlar fark eder.
Lastik ebatlarınızı büyütmeye başlayınca meşhur kısaltmalarımız ABS/HDC/TC/EBD fonksiyonellikleri değişmeye başlar (geç devreye girer).
265x70x16 sorunsuz kullanabilirsiniz ama aracınızı yeni aldığınızı söylüyorsunuz o yüzden pek tavsiye etmem. Standard ölçü AT lastiklerle aracınızın kabiliyetlerini önce tanıyın, TC ve HDC mucizeler yaratıyor. Büyük çap lastikle bu tip uygulamaların farkına varmanız zor olur.
Aracınız hayırlı olsun, forumda ihtiyaç duyacağınız çeşitli bilgiler var, faydasını görürsünüz.

Kıymetli yorumunuz için sağ olun, beni hatadan döndürdünüz.

Peki benim kullanmam gereken net ölçüler ne olmalıdır onu da belirtebilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler, saygılar.

Merhaba,
Benim aracimin ustunde 255x70x16 Yokohama geolander ats var. Yoldisi henuz test etmedim ama asfaltta cok basarili. Ve daha onceden kullandigim BF lere gore daha sessiz.
Aracim Disco II 2003 bu arada.

Benim araç 2003 HSE orjinal lastik ölçüleri 255/55/18 ama ben 255/60/18 ölçülerinde Pirelli Scorpion ATR'yi araçta herhangi bir değişiklik yapmadan sorunsuz kullanabiliyorum.

BOBO' Alıntı:
Merhaba,
Benim aracimin ustunde 255x70x16 Yokohama geolander ats var. Yoldisi henuz test etmedim ama asfaltta cok basarili. Ve daha onceden kullandigim BF lere gore daha sessiz.
Aracim Disco II 2003 bu arada.

Bahsettiğiniz lastik aşağıda verdiğim linkteki olan mıdır? Siz ne kadara almıştınız hatırlıyor musunuz?

http://www.lastikcim.com.tr/Yokohama-Geolandar-AT-S-G012-25570R16-109S,PR-9841.html

Galdor' Alıntı:
Bahsettiğiniz lastik aşağıda verdiğim linkteki olan mıdır? Siz ne kadara almıştınız hatırlıyor musunuz?

http://www.lastikcim.com.tr/Yokohama-Geolandar-AT-S-G012-25570R16-109S,PR-9841.html

Aynen.
Ama fiyati icin birsey diyemeyecegim zira aldigimda ustunde vardi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR