2001 Pathfinder, Off-Road Kabiliyeti?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahsinbiner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,421
Ynt: 2001 Pathfinder, Off-Road Kabiliyeti?

lionehart' Alıntı:
teşekkürle sagolun bilgi için nıssan düşünüyorum ama yakıt korkutuyor o yüzden jeepxj daha ağır basıyor
bundan önce xj 98 model kullandım şehir içi 30 lt lpg yakıyordu.Hatta ne yaptıysam da düşürememiştim.Forumlarda okuyorum yok 15 lt falan yakıyor diye inanma benim kadar yakıt hesabını ince yapan olmasın.Bu tür araçlarda 20 lt den aşağı yakanı bulamazsın.

Etiketler

kemal52' Alıntı:
bundan önce xj 98 model kullandım şehir içi 30 lt lpg yakıyordu.Hatta ne yaptıysam da düşürememiştim.Forumlarda okuyorum yok 15 lt falan yakıyor diye inanma benim kadar yakıt hesabını ince yapan olmasın.Bu tür araçlarda 20 lt den aşağı yakanı bulamazsın.
yanlış anlamayında sizin verdiğiniz bilgiler xj yakıt konusunda yazılanmarı tamamen çürütür cinsten kafam karıştı şimdi ben niva kullanırken 16 lt lpg yakardı partfınder almak istiyordum 22 lt lpg yakar dediler onu alacagına xj al 18 lt lpg yakar dedile forum araştırması sonucu max22 lt yakanı gördüm ve herkez normal kullanımda16-18 lt yakar der bilmiyorum çok kararsızım

lionehart' Alıntı:
yanlış anlamayında sizin verdiğiniz bilgiler xj yakıt konusunda yazılanmarı tamamen çürütür cinsten kafam karıştı şimdi ben niva kullanırken 16 lt lpg yakardı partfınder almak istiyordum 22 lt lpg yakar dediler onu alacagına xj al 18 lt lpg yakar dedile forum araştırması sonucu max22 lt yakanı gördüm ve herkez normal kullanımda16-18 lt yakar der bilmiyorum çok kararsızım
Bak şimdi sen kendin söylüyorsun 1.6 lada niva aracın 16 lt yaktığını söylüyorsun doğrudur bu rakamları yakar. 1.6 bir aracın 16 lt yaktığı bir yerde 4000 cc aracın da 16 lt yakması sence normal mi?.benim araç 31x10.5 lastikli 3 inç yükseltme +bagaj falan vardı.standart xj tabiki biraz daha az yakar birde benim verdiğim rakamlar şehir içi yani dur kalk rakamları.şimbi bu 6 silindir araçlarda dur kalk ile istanbul çevre yolunu aynı şehir içi katagorisine koyamazsın farklı yakarlar.Bu araçlarda( 6-8 silindirli araçlar)dur kalk ve otoyol arasında uçurum vardır dur kalkta atıyorum 30 lt yakar otobana çıkınca 13-14 lt düşer.bunun aksini iddaa eden varsa gelsin kanıtlayayım.kolay gelsin.

lionehart' Alıntı:
teşekkürle sagolun bilgi için nıssan düşünüyorum ama yakıt korkutuyor o yüzden jeepxj daha ağır basıyor

değerli arkadaşım, arazi aracı almak niyetinde olanların yakıt kaygılarını anlamakta zorlanıyorum. bu araçların çok yakıyor diye şikayet edilenleri de az yakıyor diye iddia edilenleri de az yakmıyor. bir defa bunu bir kabul edelim. ha aralarında illaki farklar vardır ama bunlar çok dikkate değer farklar değil çünkü araçların yakıt tüketim durumları sürücüye, yol koşullarına, yük durumuna kullanım sıklığına göre değişebiliyor. bu görecelilikle de insanlar gelip bunun gibi platformlarda araçlarının az veya çok yaktığını iddia ediyorlar.

şimdi herkesin imkanı olmayabilir ancak arazi aracını şehir içinde kullanmak zorunda olmayan şehir içi kullanımlarda yeni teknoloji ürünü motora sahip küçük bir otomobil kullanan şahıslar arazi aracının tüketiminden şikayet etmezler. zira arazi aracı şehir içinde kullanırken verdiği yükseklik hissi iyi hissettirse bile çok doğru bir tercih değildir.

elektronik çekiş sistemine sahip olmayan modeller ıslak zeminde hatta kuru zeminde dahi arkasını savurabilir bundan dolayı seri ve manevralı kullanıma gelmez hızlı ve atik manevralar hızlı ve seri dönüşler özellikle yağmurlu günlerde tehlikeli olabilir. büyük olan aracı bir yere sığdıramamak ayrı bir konu tabii...

ben şahsen aracımı günlük iş koşuşturmaları da dahil olmak üzere istisnai durumlar dışında hiç kullanmıyorum. bence bu araçların bir vw polo, golf, opel astra, corsa vs. otomobiller gibi düşünülüp kullanılması çok doğru değil.

bir çok arazi aracı kullandım dikkat SUV değil! hepsi de binek otomobillere göre fazla tüketiyorlardı.

1998 pathfınder kulanıcısı olarak off road kaabiliyeti için değil ama yakıt için karadeniz tabiri ile yayla yollarında 35lt lpg ile 100mil veüzeri yol yapıyor,aracımı bugün bir arkadaşıma verdim şiddetle 2001 3.5 pathfınder arıyorum.

Kucuk bir not eklemek istedim.Sirali sistem LPG kullananlar benzini de hesap etmelidir.
Araclar sadece LPG ile degil az da olsa benzin ile de gitmektedir.
Yani hesaplanan rakama benzini koymamak hata olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri