2001 Model Lr Discovery Td5 Düzeltme Ve Yenileme Çalışmaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan troyexplorer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 582
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 120,831
Adamların dediği yolda ilerlesem, ya müşür değişecek dünya para , yada temizlenecek oda dünya para, kontak termiği oda dünya para , haybeye yapılacak masrafa bakın açısından yorum sizin dedim
Bu aracı masraflı yapan aracın kendisimi yoksa ülkemizdeki genel teknik ekibimi konusu kafamı kurcalıyor

Son düzenleme:

Etiketler

Sanıyorum bu araç için açılan en faydalı konulardan biri oldu. Teşekkürlerimi iletiyorum Süleyman Ağabey

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aracın parçaları zaten pahalıydı , dövizle birlikte iyice pahalandı , ama bu her markada olan risk , sonuçta daha kendi markamız yok eyvallah..
Ama parçalar pahalı diye işçilikte çok rahat telafüs edilen rakamlar kısmı can sıkıcı
Ama kendileri kaybeder , kaldıki yukarda bahsettiğim örnekte öyle ağım şahım bu aracın doktoru değiller , altarnatif çok ...

Valla siz eskiden discocuymuşsunuz haberiniz olsun. Herkes öğrendiğini ve tecrübelerini sizin gibi paylaşsa çok insan faydalanır. Paylaşımlarınız için teşekkürler.

Valla siz eskiden discocuymuşsunuz haberiniz olsun. Herkes öğrendiğini ve tecrübelerini sizin gibi paylaşsa çok insan faydalanır. Paylaşımlarınız için teşekkürler.
Rica ederim , bu ilk araç değil her markadaki tecrübelerimi paylaşıyorum, bundan önce suzuki grand vitara vardı oda aynı şekilde , ondan öncede duster vardı oda aynı şekilde tanıyanlar bilir
Usta kıvamında değilim ama işim gereği teknik birçok konuda bilgim var , hangi işin ne kadara yaptıralacağı konusunda epeyce bilgim var
O yüzden sorguluyorum

Valla ben yeni ve tesadüfi DISCO kullanıcısı olarak şimdiye kadar sizin paylaşımlarınızdan bir çok şeyi öğrendim bende çok teşekkür ederim kendi adıma.Bende hasbelkader meslek icabı elimizde anahtar,takım,kurcalarız.Ama bu makinaların kendilerine has durumlarını ancak dediğiniz gibi ya servis veya ustaları ziyaretle yada tecrübe eden ve sizin gibi paylaşan arkadaşlardan öğreniyoruz.Yukarıdada belirtildiği gibi herkesin tecrübelerini paylaşması araçların en az sorunla ve keyifle kullanılmasına vesile olacaktır...

hassasiyetli bir mevzu bu anlamadan teşhis koymalar ve gereksiz para harcatmalar,çözüm olmayınca yok yok kesin şundandır demeler yok olmadı şunuda değiştiricez yaklaşımlarından işini hakkıyla teslim eden sevgili ustalarımızda var aramızda,haklarını yememek lazım.

soket ve iletkenlik ve hatta iletememe durumlarından ne güzel bir çabayla kurtulmuşsunuz süleyman ben,tebrikler...
mimleneceksiniz bu gidişle,

yanlız kalmayın beraber mimlenelim.

www.brsturkiye.com

burada işimize yarar bir ürün var.inceleyin derim.

tam da aradığımız soket iletken mevzuu üzerine.

saygılar.

Evet nerde kalmıştık...
Arka cam kızaklarını yenilemiştim , ön şöför camınında kızağı yerinden çıktı ,öncekilerden tecrübeyle seri halde 1 günde toparladım
Şöför kapısı döşemesi daha önce sökülmüş,
naylonu yırtmış söken vatandaş , elektrik bantıyla tutturmuş abuk subuk, ( usta milletinin detaylar hiç umrunda değildir)
Kızak çürüdüğü için çıkmış yine, cam krikosu tertemiz hepsini birden yine çıkardım kriko ve motor aksamınıda dağıttım , temizledim yağladım
Cam kızağını yine başka bir marka aracınkini kullandım , tekrar çürüme yapmasın diye yine cam sikasıyla bastım
Kapı iç saçı alt boşluğunu su gelme ihtimaline karşı yine izalasyonladım
Naylonuda tamir bantıyla onardım .
Ön yolcu camda henüz sorun yok , oda eli kulağındadır bi ara yaparım
Bu arada şöför kapısının üst çerçevesi fitile iyi basmıyordu , kapı ayarıylada düzelmiyordu
Üst çerçevenin sabit olmadığını biliyordum ama ayarı olduğunu bilmiyordum varmış onuda düzelttim

IMG_7885.JPG

IMG_7886.JPG

IMG_7897.JPG

IMG_7899.JPG

IMG_7901.JPG

IMG_7905.JPG

Elinize emeginize Saglik paylaşım için teşekkürler.
Kapı izolasyonunu normal söküp takan görmedim. Ya yırtıyorlar ya da atıp ortadan kaldırıyorlar. Bu izolasyon olunca toz ve rüzgar sorunu olmuyor araçta çok güzel olmuş. Güle güle kullanmanız dileğiyle.

İngilterede , Türkiyeye gönderim yapan bi web sitesinden kıvır zıvır parça alıcam fakat problem var şöyleki
Artık yurtdışı alışverişlerinde bizim gümrükte vergilendirme ürün parası üst limiti 30 euro ya düştü biliyorsunuz, aldığım şeyler 30 euro altında fakat bu adamlar gönderim ücretinide işin içine katıp ürün maliyeti 110 küsür lira olan şeylere 71 lira vergi çıkartıyor, vergiyi ister hemen ürünü satın alırken yada teslimatta ödeyin diye seçenek koymuş ama ne vergi o kadar tutması lazım nede vergi çıkması lazım
Adamlara Türkiyedeki gümrük vergisinin 30 euro üstüne çıktığı zaman %18 olduğunu anlatmaya çalıştım mail gönderdim , işleme aldılar bakalım cevap bekliyorum

• Cam kızağının alüminyumu varmı bakmadım ama zaten buna olmaz çünkü , cam kızağının orjinal ayaklarını kullanmam gerekiyordu , dolayısıyla yeni kızağa gaz altıyla sabitlendi , alüminyuma kaynak yine alüminyum malzemeyle olur artı alüminyum saça göre daha yumuşak malzeme hemen açma yapar yine düşer , sertleştirilmiş alüminyum belki ama dediğim gibi kaynak işi o ihtimali ortadan kaldırdı

Hocam süpersin eline emeğine sağlık

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İngilterede , Türkiyeye gönderim yapan bi web sitesinden kıvır zıvır parça alıcam fakat problem var şöyleki
Artık yurtdışı alışverişlerinde bizim gümrükte vergilendirme ürün parası üst limiti 30 euro ya düştü biliyorsunuz, aldığım şeyler 30 euro altında fakat bu adamlar gönderim ücretinide işin içine katıp ürün maliyeti 110 küsür lira olan şeylere 71 lira vergi çıkartıyor, vergiyi ister hemen ürünü satın alırken yada teslimatta ödeyin diye seçenek koymuş ama ne vergi o kadar tutması lazım nede vergi çıkması lazım
Adamlara Türkiyedeki gümrük vergisinin 30 euro üstüne çıktığı zaman %18 olduğunu anlatmaya çalıştım mail gönderdim , işleme aldılar bakalım cevap bekliyorum
Aslında Gümrük ve taşımayı yapan firmayı uyarırsanız sadece MAL bedeli olan kısmın gümrük limitlerine uyup uymadığına bakılıyor.Yani ürün bedeli 30 euro nakliye 40 euro toplam 70 ise sadece mal bedelinin ödenen bedel üzerinden ( KK ekstresi vs) kanıtlanarak ilave ücret alınmamasına karar veriliyor.

Ama onun için mal ücreti ve nakliye ücretini belirten bir belge veya faturayla gelmesi lazım total rakamı içeren beyan gelirse ıspatlanamaz​
Zaten bunlar hepsi içinde faturayla birlikte gönderiyorlarki , daha malı almadan öyle bir vergi çıkıyor, 2 sorun var aldığım şeyler 30 euro üstünde değil ve istenilen vergi %18 in üstünde​

Paypal'ın TR faaliyetini çekmesi sonrası ne yazık ki bu tip durumlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Geçen sene Jaguarı olan bir ağabeyimiz için bir kaç parça sipariş etmiştim. Araç teybinin yongası bozulmuş ve yeni teyp için 2000TL gibi bir ücret istemişlerdi. 5$ gibi bir rakama sadece yongayı sipariş edip işi çözmüştük. Ancak pek çok mağaza paypal harici ödeme kaabül etmediğinden şuan anlamasız durumlarla karşıyayız.

Zaten yurtdışı olayını bitirme operasyonları bu hareketler, paypalın Türkiye faliyetlerine son verilmesi, vergilendirme limitinin 75 eurodan 30 euro ya çekilmesi vs.
Pek yakında limit sıfırlanırsa şaşırmayın.
Bu arada paypal karar vermedi burdan faliyetlerini çekmeye , burdaki faliyetleri durduruldu
Tabi ebay in halen kredi kartı ile ödeme yöntemi oluşturmamasıda enterasan

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR