troyexplorer
Zirve
Bagaj kapı trimini sökmeye niyeti olanlar için bir uyarı daha söylim, kapı trimi kalın mukavva tarzı bir maddeden , klipsleri kurtarmaya çalışırken yırtılma ihtimali çok yüksek dikkatli olun
1 haftadır bagajım açılmıyor nasıl yapıcam bilmiyorum içerden trimi söksem bagajı açıp kilidi tamir edebilirmiyim acaba ?Bagaj kapı trimini sökmeye niyeti olanlar için bir uyarı daha söylim, kapı trimi kalın mukavva tarzı bir maddeden , klipsleri kurtarmaya çalışırken yırtılma ihtimali çok yüksek dikkatli olun
Süleyman bey elinize sağlık herşeyi çok güzel yapmışsınız bir ara gelin tekrar bi kontrol yapalım diyecem ama siz zaten gerekli kontrolleri yapmışsınız aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileği ile ADEM KARNUÇUEvet arkadaşlar kronik sorunlarsan biri olan beyine yağ gitme olayı sonsuza kadar halloldu.
Oraları sökmüşken, enjektörler sökülüp temizlendi ,pul ve oringlerini de orjinal land rover parça kullanılarak değiştirildi.
Enjektör taksimat kablosununda yenisini aldım, takmadan evvel kablo izalasyonlarının içine yağ girme riski olan yerler sikalanıp kurutuldu
Motor kartelinide söktürdüm, içi temizlendi, karteldeki yağ pompasının vidaları kontrol edildi.
Motor yağı, yağ ve mazot filtresi, rotar filtresi, şanzuman, defransiyeller ve transfer kutusu yağları, V kayışı değişti
Mazot kütüğü valfi değişti , külbütör kapağı contası ve kartel contası da yenilendi tabiki
Radyatör suyunu tamamen boşaldı, radyatörde minik bi kaçak vardı , yeni antifiriz o deliği büyütür diye , radyatörüde değiştirdim
Mazot soğutucusu oring contaları değişti, organik kırmızı antifiriz eklendi
Eksantirik mili ön tapası yenisiyle değişti
Araçta aşırı yağ ve mazot kaçağı olan 3 yer etkisiz hale geldi , bir haftadır takipteyim, en ufak yağ mazot ve yağ kaçağı yok , çok şükür
2,3 kere beyinide söküp baktım , soketi yağlama olayıda sonsuzluğa gömüldü , huzur...
Mazot soğutucusu şu ana kadar hiç dikkat etmediğim bir ekipmandı?Tam olarak nerede?Söküp tkması kolay birşeymi?Hafta sonu onuda kontrol edeyim hazır öğrenmişken?