AlperGny
Kamp I
Ali usta iletişim?
Elde iki tane çalışmayan sağ sol ayna oldu değerlendirelim bari
Hüsoff un yan dükkanı, numarası yok bende ama..
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ali usta iletişim?
Elde iki tane çalışmayan sağ sol ayna oldu değerlendirelim bari
Sakallının yan tarafımı?Hüsoff un yan dükkanı, numarası yok bende ama..
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Evet aynen 2 yan dükkan Ali Usta..Sakallının yan tarafımı?
Ayni problem bende de var sanirim. Bazen marsa basinca bir tik sesi geliyor ama calismiyor. 2-3 kere daha basiyorum yine tik sesi var ama calismiyor. Sonra marsa basiyorum kendiliginden calisiyor. Bu resimdeki sol ustte gozuken ince kablo mu?Arkadaşlar bu arada bir bilgilendirme daha yapayim,
Marş basmaması sadece şanzuman müşürüyle alakalı değil, şanzuman müşürü kaynaklı olduğu zaman vites pozisyon göstergesinin vitesi doğru konumda göstermemesi veya yanıp sönmesi gerekiyor
Benim araç bazen marş basmıyordu , kime sorduysam şamzuman müşürü kaynaklıdır dedi, öyle değilmiş sorunu buldum
Marş dinamosunun gövdesine alttan ince kabloyla bi fiş giriyor, fiş bildiğimiz ince soket , valtta olduğu için ıslanmaya çamurlanmaya ve hatta yukardan akan yağ ve mazot kaçaklarından nasibini alacak yerde tam
Oraları temizlerken bu fiş dikkatimi çekti baktım fiş oynuyor yuvasında , tamamen çıkarttım , marşa bastım normalde marş basmadığı zaman hangi emareler varsa aynıları oldu , fişte temassızlık varmış , çokta basit bişeymiş , balata spreyiyle temizledim , fişi aralığını penseyle biraz kapattıp , taktım marş kibrit gibi oldu , çünkü çoğu zamanda anahtarı çevirince 1,2 saniyelik gecikme oluyodu oda düzeldi
Demem o ki bu olayı her gittiğim ustaya sordum , elektrikçiyede sordum, marş dinamocusunada sordum, bu olayı yaptığı zaman marşta tık sesi bile olmadığını söyledim, vites pozisyon göstergesinin bu esnada doğru konumu gösterdiğinide söyledim,kimse üzerindeki fişe bakılması lazım falan demedi , herkes şanzuman müşürü dedi, elektrikçiler kontak termiği bozuktur dedi, arabayı bırakıcan yapana kadar beklicez dedi falan filan
Halbuki çok basit bişeymiş , yorum sizin ben bişey demiyorum
Fotograf ekte ,
Yerleri hangi madde ile sildiniz bu renge geri dondu? cok guzel olmus ellerinize saglik.Detaylı iç temizliğide tamam , sıfır halini çıkarttım ortaya..
Yerleri hangi madde ile sildiniz bu renge geri dondu? cok guzel olmus ellerinize saglik.
Orta konsol icin mi dediniz bunu anlayamadim? Orta konsolu akrilik tinerle sildiniz bunu anladim. Yerler de mi?? Yani ornegin gordugum kadari ile yer halilari, arka bagaj vs de silinmis. Koltuklarin alt plastik kisimlari da silinmis gibi geldi bana yoksa zaten boyle miydi?Hocam onun üzerinde orjinalde kaplamamı diyeyim boyamı diyeyim bilemedim bi katman var , kötü hale dönmesine o katmanın çizilmesi sebep oluyor
Akrilik tinerle o üstündeki katmanı aldım , ama o işlemi yapmak için ordan çıkarman lazım , yoksa sağa sola bulaşır
Beze akrilik tineri döküp silerek ama sabır isteyen bi iş , kolay çıkmadığı gibi , altındaki plastiği bozma riskide var, bez kirlendikçe sık sık değişmeli ve çok oynamadan yavaş yavaş yapılmalı
Tiner mutlaka akrilik tiner olacak normal tiner bozar daha kötü yapar
O kabloyu kontrol edin ayrı meseleAyni problem bende de var sanirim. Bazen marsa basinca bir tik sesi geliyor ama calismiyor. 2-3 kere daha basiyorum yine tik sesi var ama calismiyor. Sonra marsa basiyorum kendiliginden calisiyor. Bu resimdeki sol ustte gozuken ince kablo mu?