2001-4 Lr Disco Almak Istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan goksedef Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,937

goksedef

Yeni Üye
Selamlar,

İstanbul'da yaşıyorum. Devlet üniversitesinde çalışan bir doktorum. Asistanlığım sırasında ABD'de iki sene kaldım ve o zaman 2000 v8 ikinci al bir LR almıştım kendime. 52.000 milde idi ve 5000 USD'ye alıp (benimle aynı yerde çalışan bir doktordan), Türkiye'ye dönerken 7500 USD'ye satmıştım. Resimleri ekledim.

IMG_0482.JPG

IMG_0483.JPG

IMG_0484.JPG

IMG_0485.JPG

IMG_0486.JPG

IMG_0488.JPG

Etiketler
Araç tam bir canavardı. İnanılmaz hızlanıyordu. Benzin fiyatı sorun olmadığı için, doyasıya kullandım.

Bu arada çok da sorun çıkardı. Asistan maaşı aldığımdan her seferinde bana çok dokunmuştu arızaları. Çok zaman geçti şimdi ama hatırladığım kadarıyla, alım satımdan elde ettiğim kardan daha fazla onarımlara para harcamıştım.

Oradaki serviste bana 2001 yılından itibaren araçta 300 adet revizyon yapıldığını ve 2001 ve sonrasında belli arızaların daha az olduğunu söylemişlerdi.

Aracın sürüş zevki ve hissi halen hatırımda.

Hanımın başının etini yedim ve ikna ettim sonunda.

Son düzenleme:

Ve arkadaşlar,

2001-4 arası bir td5 arıyorum. Bana yardım eder misiniz?

Samimiyetle satan, değerini bilecek birine aracını satmayı düşüneniniz varsa, bana haber verir misiniz?

Olmazsa olmaz özellikler:

1-dizel ve otomatik vites - LPG veya benzinle uğraşacak durumum yoktur. :smiley:
2-2001-4 arası

Ve arkadaşlar,

2001-4 arası bir td5 arıyorum. Bana yardım eder misiniz?

Samimiyetle satan, değerini bilecek birine aracını satmayı düşüneniniz varsa, bana haber verir misiniz?

Olmazsa olmaz özellikler:

1-dizel ve otomatik vites - LPG veya benzinle uğraşacak durumum yoktur. :smiley:
2-2001-4 arası
Bütçe belli mi?

ben de bu araçlardan çok baktım, özellikle de makyajlı kasalardan.
temiz, bakımlı, km 200k nın altında bir aracı 60 a almanız imkanı ihtimali yok maalesef.

burada bu araçlarla ilgili iki tane konu başlığı var, eğer okumadıysanız kesinlikle ve kesinlikle önce bu başlıkları okuyun derim.

2001 Model Lr Discovery Td5 Düzeltme Ve Yenileme Çalışmaları

Discovery 2 Almak Istiyorum.
Valla bir yola çıktık. 60 olur, 70 olur, bakarsın farklı olur. Bu araçla arasında bağ oluşan ve aracını satmak isteyene saygım var benim. Amaç dh ölücüsü olmak değil. Bütçe bu kadar, biraz esneme olabilir. :smiley:

yola girdiyseniz öncelikle hayırlısı diyelim :smiley:

yanlış anlamayın ölücülükle dolayı yazmadım. piyasada o fiyata satılan araçlar genelde yüksek km de oluyor. tam bakımlı ve düşük km araç bulmak biraz zor, olan da yüksek rakam istiyor.

Valla bir yola çıktık. 60 olur, 70 olur, bakarsın farklı olur. Bu araçla arasında bağ oluşan ve aracını satmak isteyene saygım var benim. Amaç dh ölücüsü olmak değil. Bütçe bu kadar, biraz esneme olabilir. :smiley:
Landy işi hastalık dediğim gibi.Kısmet olursa bir üst modellerine götürüyor insanı.Bu forumda da çok güzel araçlar var.Düşük fiyatlı araçlar yorar insanı madden ve manen.Çabuk bıktırır.

Yanlış anlaşılma olma ihtimali yok. :smiley:
Herkes tabii ki yazacak, bu forumun amacı bu zaten.
Yanıt yazan herkesin, başımın üstünde yeri var.

Bugün genç, fişek gibi bir disco sahibi, beni kırmadı, işi gücü halledip yemekte buluştu. Ben ve arkadaşlarımla.
Aracı için neler yaptığını gayet samimi şekilde anlattı, paylaştı ve gösterdi.
Aracı görmeme, incelememe fırsat verdi.
Ben disco ustası değil, hayalinin peşinde gitmeye hazırlanan bir adamdım buluşma öncesinde.
Yıllar önce kullandığı araca hasret duyan bir end-user.

Disco'yu, üzerinde o kadar sevgi, sabır ve zevkle uğraşılmış olan discoyu, bi end-user olarak -arkadaşlarımla- inceleme fırsatım oldu.
Araç, benim yıllar önce, bundan on yaş gençken kullanıp hayran olduğum halinden belki de 40 yıl yaşlanmış idi. Yanlış anlamayın, araç bakımlı, aktif kullanılan, zevk alınan, sorunsuz, üzerinde çok çaba ve emek sarfedilmiş bir araçtı.
Ama yıllar içinde sanırım değişen ben olmuşum. Aracı satın almak, ondan zevk almak, onunla uğraşmak ve sonrasında keyif almak ile ilgili en ufak bir his hissetmediğimi gördüm, farkettim.

Bu işi gönül işi arkadaşlar, ve sanırım gördüğüm araba değil ben yetersizim bu disco sahibi olma azminde.

Aracını taa nerden göstermeye getiren, emek, para ve zaman harcayan arkadaşım beni mazur görsün ve hiç üzülmesin, eminim benden daha istekli ve gönüllü alıcıyı mutlaka bulacaktır, çünkü araç hiç de fena değil genel değerlendirme açısından.

Ama ben bu sevgi, sabır ve emeğe hazır değilmişim. Bunu anladım.

Önce, araç sahibi genç arkadaşımdan, daha sonra da bu topic'i okuyan ve/veya yanıtlayan sizlerden, zamanınızı boşa harcadığım için özür dilerim. Kabul ediniz.

Saygı ve sevgilerimle.

Siz zaten yazmışsınız , alım satımdan kar ettiğimin fazlasını harcadım diye...
Bu araç arıza çıkarttımı , minumun 1000 liradan başlar ya 50 -60 arası verip üstüne ucu sonu belli olmayan bi masrafa gireceksiniz, uğraşması ayrı bi derttir bu arada....yada iyi para verip sizin yerinize bu parayı harcamış , uğraşmış birinin arabasını alacaksınız...
Tabi ilanlara bakıyorum , herşeyi sıfırlamış hesapta , fiyat hala 55 civarı herşeyi sıfırlamak için 2 tane disco 2 parası harcamak lazım ....

Belge isteyin neyi nası parçayla değiştirmiş, fatura görün öyle yüzeysel sıfırladım demekle sıfırlanmaz bu araç, yansanayı parçayla toparlamak olur onunda fiyatı 50- 60 arası olur

Bu arada V8 lpg ile TD5 arasında yakıt sarfiyatı olarak bir fark olduğunu düşünmüyorum. Ama ihtiyaç halinde V8'i benzinli çalıştırdığınızda TD5 ile arasında muazzam performans farkı olacaktır.

Bu arada V8 lpg ile TD5 arasında yakıt sarfiyatı olarak bir fark olduğunu düşünmüyorum. Ama ihtiyaç halinde V8'i benzinli çalıştırdığınızda TD5 ile arasında muazzam performans farkı olacaktır.
Lpg kullanımının motoru çabuk bitirme götürüsünü hesaba katarsak, TD5 her zaman daha avantajlı...
Kasa itibariyle yüksek sürate uygun bi araç değil ...
Kaldıki TD5 dizel olması nedeniyle tork daha yüksek

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR