2001-4 Lr Disco Almak Istiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan goksedef Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,945
Lpg markasına göre motor ömrünü %10-15 civarında azaltır doğrudur. Ancak benzinli motor ömrünün turbo dizel motora göre (turbonun da verdiği yıpratma payıyla) daha uzun olduğunu ve dizel motorun tamir maliyetinin daha yüksek olduğunu düşünürsek bu durum hakkında net bir görüş belirtmek pek de doğru olmaz. Motor ömründe en önemli etken motorun vaktinde yapılan bakımları ve doğru kullanımı diye düşünüyorum. Bununla ilgili daha somut bilgileri ustalar verebilir istatistiksel olarak.

Bunun dışında performanstan kastım, aracın arazideki performansı. Şehrinizde bulunan bir V8 ile arazide performans kıyaslaması yapmanızı öneririm.

Etiketler
Turbo motoru yıpratmaz , aksine rahatlatır, maliyetler dizelde yüksek hikayesi çok eskide kaldı , dizelde rakamı yükselten pompa sorunları idi, 2000 li yıllardan sonra pompa deponun içine gitti araçlarda...
Turbo içinde sorunlu parça denilemez , kullanımla alakalı, yani benzinli arabadaki gibi her seferde yanaşır yanaşmaz beklemeden tak kontak kapatılırsa çabuk bozulur
Maliyetli dediğiniz parça td5 in turbosu 2000 lira sıfırı...
Geri kalan segman piston , altın kaplama değil dizelde aynı ...
Dizelin sıkıştırma ile patlatması , V8 in piston farkını kapatır
V8 ile td5 arka arkaya bağlayıp denemek lazım... kim üstün anlaşılır
Artı dizeli karalayan Türkiyedeki dizelin kalitesiydi
Önceki mazot kalitesini düşünürsek iyi bile çalıştılar...
İlaveten kalite artıp pahalanınca solventle karışım icat etti yurdum insanı , dizeli masraflı yapan bunlar kendisi değil...
Daha yeni gaz yağı karışımı yüzünden kaç tane otobüs yandı , şimdi dizelmi sorunlu burda kullanıcı handikabı başka bişey değil...
Hoş V8 de lpg kullanmakta aynı mantık bi fark yok...

Son düzenleme:

Turbo motoru yıpratmaz , aksine rahatlatır, maliyetler dizelde yüksek hikayesi çok eskide kaldı , dizelde rakamı yükselten pompa sorunları idi, 2000 li yıllardan sonra pompa deponun içine gitti araçlarda...
Turbo içinde sorunlu parça denilemez , kullanımla alakalı, yani benzinli arabadaki gibi her seferde yanaşır yanaşmaz beklemeden tak kontak kapatılırsa çabuk bozulur
Maliyetli dediğiniz parça td5 in turbosu 2000 lira sıfırı...
Geri kalan segman piston , altın kaplama değil dizelde aynı ...
Mesela dizel enjektör fiyatları ne kadar? 5 adet var sanırım TD5'lerde...

Hocam uzun lafın kısası; V8, TD5 ikisi de güzel araçlar, avantajları dezavantajları tartışılabilir. Evet az yakmazlar, evet arada sanayiye götürürler ama hem şehirde hem dağda hem tepede, her yol koşulunda müthiş bir keyif verir. Tüm bunları yaparken de inanılmaz bir konfor sunar. Defender'cılar Discodaki teknik ve konfor özelliklerinin bir kısmını araçlarına eklediklerinde anlata anlata bitiremezler ama hiçbir zaman Disco'nun konforuna şehir kullanımına yaklaşamazlar bile. Evet 2000'li yıllarda yapılmış ancak 2017 araçların bile çoğunda olmayan koltuk ısıtma gibi, konfor elementleri var.

Yine taş atmadan bitiremeyeceğim sanırım; geçen sanayideyken 2 TD5 araç sahibi arkadaşımız, V8 gazı köklerken çıkan motor sesini mahçup bir şekilde dinliyordu :smiley:)

Hocam uzun lafın kısası; V8, TD5 ikisi de güzel araçlar, avantajları dezavantajları tartışılabilir. Evet az yakmazlar, evet arada sanayiye götürürler ama hem şehirde hem dağda hem tepede, her yol koşulunda müthiş bir keyif verir. Tüm bunları yaparken de inanılmaz bir konfor sunar. Defender'cılar Discodaki teknik ve konfor özelliklerinin bir kısmını araçlarına eklediklerinde anlata anlata bitiremezler ama hiçbir zaman Disco'nun konforuna şehir kullanımına yaklaşamazlar bile. Evet 2000'li yıllarda yapılmış ancak 2017 araçların bile çoğunda olmayan koltuk ısıtma gibi, konfor elementleri var.

Yine taş atmadan bitiremeyeceğim sanırım; geçen sanayideyken 2 TD5 araç sahibi arkadaşımız, V8 gazı köklerken çıkan motor sesini mahçup bir şekilde dinliyordu :smiley:)
Olay egsoz sesiyse hacı şahinide bağırttırıyorlar :tearsofjoy:
V8 de kıçını yırtsa turbo sesi çıkartamaz , her sesin mübtelası ayrı...
%99 unda tüp takılı olduğuna göre ve benzinle ara sıra gaz köklemek bile yemezken, ben mahçup kalmazdım ....

Son düzenleme:

Dizel sevenlere saygı duymakla beraber dizelini kullanmış v8 inin sahibi olmuş biri olarak tercihim v8 dir.(v8 in de 8 liği tartışılır gerçi)
dizel ile lpgli v8 aynı tüketim değerlerine sahiptir diye düşünüyorum. Belirtmek isterim ki ikiside sorunsuz motorlar değildir.

not:Bu araclara binecek arkadşların gönül bağı kurması gerekmekte yoksa sorunları bezdirir.

selamlar saygılar.

Tüp nedir? Kampa giderken çay demlemek için mi? :smiley:

V8 aldıysan benzinli kullanacaksın, yok bana uymaz diyorsan TD5 alacaksın. Kaldı ki al V8 ve TD5i al tak şnorkeli sok 1 metrelik suya dolan biraz, bak bakayım hangisi arıza çıkartacak.

V8 yakıt maliyeti sebebi ile ülkemize uygun değildir. Diğer yandan tüpü evimde bile kullanmıyorum kaldı ki arabada 2 metre ötemde yanımda taşıyacağım. Tüpün en büyüğü benim için piknik tüpüdür, o da kampa giderken bagajın bana en uzak noktasında durur. :smiley:

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR