2001 3.2 V6

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 285
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,944

mrdnmz

Hilux N70
Yer
İstanbul, Türkiye
herkese merhaba,

2001 model B kasa 3.2 V6 almayı feci kafama koymuş durumdayım. Bu kararı vermeden önce RR P38 4.0SE ve 4.6HSE (vouge dahil) incelemiş ve ve hatta J.G.C. den son anda Frontera için vazgeçmiş biri olarak yazıyorum. Kullanıcı yorumlarını okumayı denesemde aslında anladım ki Frontera yı alanlar sanırım eş'leri için almışlar (yanlış anlaşılmasın ltf) dolayısı ile tam olarak nedir ne değildir bilemiyorum. yine bu sayfalardaki 3.2 V6 topiklerini okudum ancak hala bir fikrim yok.
Genel kullanım amacım haftasonları dağ taş toprak hasretini gidermek, haftaiçi de işe gidip gelmek. İstanbul da ikamet ettiğimi belirtmem de fayda var sanırım. Aile geniş, hobi de çok olunca taşınması gerekenler de artıyor. üstüne bir de 21 aylık oğlum ve ekipmanları :smiley: eklenince aracı ve beygirleri yükseltme kararı aldık.

O yüzden Kullanıcı bazlı bilgi alabilirsem çok sevirim. Tabi ki bu demek değilki kullanmadıysanız yorum yapmayın. her kelimenin faydası var.

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

mrdnmz

Etiketler
Ynt: 2001 3.2 V6

yani RR dan bile vazgeçip eğer bu B kasada karalı iseniz, kesinlikle full kasko yaptırmanızı, ve yine de belli başlı parçaların fiyatlarını hem servislerden hemde opel parçacılarından öğrenip başka alternatifleriniz varsa onlarla karşılaştırmanızı öneririm. eğer forumdaki diğer sayfaları okuduysanız frontera ya toz kondurmayan biri olduğumu göreceksiniz :smiley: bu B kasa, yedek parça fiyatı, 2. elde piyasası olmaması gibi zorlukları olan ama otomatik vitesi ve nefis tork üreten opel motoru, ile gündelik kullanım ve arasıra kaçamak için kullanılabilecek güzel bir araç. ince eleyip sık dokuyup güzel bakımlı bir araç alın . ama ben b kasa frontera alacağıma RR p38 kasa alırdım. saygılar

merhaba üstad frontera alacakmışın bırak rr p38 filan bu arac frontera nın özellıkle b kasa limited din yanın da değil dağda arkasından bile zor gelir 3,26VD1 b kasa frontera ya binen birdaha inmiyor bana soracak olursan 2001 model cerokı vitara tabiki v6 sı onunda hiçbirisi frontera b kasanın tadını vermiyor kım diyorsa sallıyor parca kanımet nıye parca pahallı cunku arac parca bozmagibi bir sorunu yok yan sanayi parca fiyat ları cok uygun sahın bir marka aracın alt rotili 15 tl 2001 frontera b kasanın alt rotili 35 tl neyi pahallı yapmayın arkadaşlar bu aracın ön firen balatası 55 tl arka firen balatası 35 tl bujıleri 6 adet 60 tl orjınal. cok mutlu olabileceğin bir arac biz burada bir cok marka arazi taşıtını yaparken arac sahiplerine hayret ediyorum diyer markalara nerdeyse servet ediyorlar.pişman olmayacağın bir arac al kardeş frontera yol olsada gidersin olmasada. ;)

iyide o zaman niye piyasadaki opel fronteralar iki elin parmaklarını geçmez???
madem çok iyi araç yol olsada gider olmasada neden tutulmuyor??
Arkadasımda 2.0 sport olanı vardı radyatör delinmişti sanırım plastik radyatör bulana kadar göbeği çatlamıştı zaten bulduktan sonra hemen sattı...

Son iki haftasını sanayide Frontera ile ilgilenerek geçirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim,fronteranın parçaları ucuz sayılabilir fakat bulunma sorunu yaşanabilir,sağdan soldan kargo ile getirtebilecek iyi bir parçacınız ve ustanız olması gerekiyor,alt takımların bazı parçaları ısuzu ile aynı,son çare ısuzu servisinden elde edebilirsiniz.
Toparlamaya çalıştığım için topladıktan sonra fazla bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum,
Gene de Hüseyin usta ile görüşeceğiz herhalde. :smiley: :smiley: :smiley:

Merhaba Arkadaşlar

Frontera A ve B Isuzu dur yani Japon dır. Parça sorunu yoktur.İşte Ayazağa Off road dan bir frontera Üstünde 35inch lastik var ;)

1001.jpg

2002.jpg

arkadaşım frontera özel bir araçtır oyüzden iki elin parmakları kadar piyasada.ayrıca tüm parçaları piyasada var.ben küçük bir ilçedeyim ve daha yeni burada sanayide triger seti değiştirdim.radyatörüde kolayca bulunur.senin suzikide olmayan lsd bile standarttır frontide.arkadaşta 2005 suziki grand vitara var.yaylada hayvanları var kendi suzikisi çıkamadığından benim arabayla gidip geliyoruz.suzikiyi opel seviyesine getirmek için bayaa masraf yapman gerek.mesela arka kilit yükseltme falan...

macit bey,
Afyonda triger seti kalmıştır bayiinin elinde belki o yuzden kolay bulmuşsunuzdur ;D
ben opeli kötülemiyorum sadece pek tutulmadığını söylüyorum sizde demişsiniz özel araç diye öyle olsun.
acaba suzukisi olan arkadaşınızın lastikleri kötü yada asfalt tipi olabilirmi?Avcılığımdan dolayı Türkiyenin gitmediğim ormanı dağı yaylası pek kalmadıda afyonuda iyi bilirim bolvadin çay eber gölü çevresi devamlı ziyaret ederim kısın göl kenarı balçık çamurda pat pat larınız dolasıyor renault toros geziyor çamurda bir suzuki nasıl yaylaya çıkamazda opelden yardım ister anlamış değilim yada yaylaya sadece sizin araçmı çıkabiliyor yada sizin yaylada sadece opel frontera sahiplerimi yaşıyor merak ettim bakın şimdi.Suzukiyi opel seviyesine getirmek için bayaa masraf yapmana gerek var demissiniz bugun suzuki parçasını sanayide nereye gitseniz bulursunuz modifiye açısından bahsediyorum havalı elektrikli diff lock neredeyse bakkallarda bıle var suzuki için varsın sizin opelde diff-lock standart olsun bizde olmasın boşverin..Sizin fronteraları artık yarıslarda görmek isteriz nasıl olsa diff-lock standart yaylayada çıkıyor vs....
Son olarak ben ilk ve ikinci mesajımda opel kotudur suzuki iyidir falan deyip marka karsilaştırması yapmadım sadece bu frontera neymiş yahu biz bilmiyormuşuz ;D ;D ;D yazdım
ve iyide o zaman niye piyasadaki opel fronteralar iki elin parmaklarını geçmez???
madem çok iyi araç yol olsada gider olmasada neden tutulmuyor??
Arkadasımda 2.0 sport olanı vardı radyatör delinmişti sanırım plastik radyatör bulana kadar göbeği çatlamıştı zaten bulduktan sonra hemen sattı.. dedim siz bir anda marka savasına çevirdiniz.Şayet o açıdan bakarsanızda arazide suzukinin opele göre nasıl ezici bir üstünlüğü olduğunu göreceksiniz.
Son olarak zannedersem frontera diye bir araç yok sıfırdan yapılmış sonuçta ısuzu diye çıkıyor ve opel frontera adı altında pazarlıyor yani mal ısuzu ve ben şirkette isuzu d-max kullanıyorum tek kotu yanı otomatik olusu 3.0 lıtre çok yakıt yakıyor ve gitmiyor ama gücü konusunda hiç bişey demem yürümediği yer yok diyebilirim.

Suzuki ile fronterayı karşılaştırmak amacım yok ama yazışma o noktaya gelmiş bende eski bir suzuki grand vitara kullanıcısı olarak bir iki şey yazayım.Evet ben 4 yıla yakın suzuki grand vitara kullandım 1.6 manuel .Arazide ve düz yolda iyiydi ama kuma geldimi kesinlikle güvenemezsin.low da kullanmana rağmen mutlaka kuma otururdu.Tırmanırken hiç sorun yaşamadım.difransiyelin kilitli olmasını da asla küçümseme.Şu anda 1994 model 2.0 i sport frontera kullanıyorum.Kesinlikle suzuki ile kıyaslanamayacak bir araba .İstanbulda bulunmayan hiçbir parçasıda yok sanırım.radyatör demişsin ama Bostancı sanayide opel bayisinden tie rot alırken sırf merakımdan radyatörün fiyatını sordum varmış ama fiyat 600 tl gibi.elbette .Kumda gidişi mükemmel inan senin sürüşle ilgili ekstra bir becerin olmasına gerek kalmadan traktör gibi gidiyor.bir kaç resim ekliyorum meraklılarına .inanamayanlar internette vauxhall frontera veya isuzu amigo ,isuzu mu diye bu aracı araştırabilirler hepsi aynı araç.sport modeli için elbette .[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

0.jpg

images (1).jpg

images (2).jpg

images (3).jpg

images (4).jpg

ve daha başkaları.şimdi bu aracı başka araçlar ile kıyaslayın bakalım.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

images.jpg

images (17).jpg

images (16).jpg

images (11).jpg

s.sinan' Alıntı:
Suzuki ile fronterayı karşılaştırmak amacım yok ama yazışma o noktaya gelmiş bende eski bir suzuki grand vitara kullanıcısı olarak bir iki şey yazayım.Evet ben 4 yıla yakın suzuki grand vitara kullandım 1.6 manuel .Arazide ve düz yolda iyiydi ama kuma geldimi kesinlikle güvenemezsin.low da kullanmana rağmen mutlaka kuma otururdu.Tırmanırken hiç sorun yaşamadım.difransiyelin kilitli olmasını da asla küçümseme.Şu anda 1994 model 2.0 i sport frontera kullanıyorum.Kesinlikle suzuki ile kıyaslanamayacak bir araba .İstanbulda bulunmayan hiçbir parçasıda yok sanırım.radyatör demişsin ama Bostancı sanayide opel bayisinden tie rot alırken sırf merakımdan radyatörün fiyatını sordum varmış ama fiyat 600 tl gibi.elbette .Kumda gidişi mükemmel inan senin sürüşle ilgili ekstra bir becerin olmasına gerek kalmadan traktör gibi gidiyor.bir kaç resim ekliyorum meraklılarına .inanamayanlar internette vauxhall frontera veya isuzu amigo ,isuzu mu diye bu aracı araştırabilirler hepsi aynı araç.sport modeli için elbette .[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
iyide sizin dif lock dedidiğiniz orta diff kilidi suzukiler zaten yapısı itibariyle doğal sürekli kilitli

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR