2001 3.2 V6

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 285
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,953
Ynt: 2001 3.2 V6

Güzel yerler gitmişiniz biz ayrıyetten görevimizi yaptık olcak okadar.bey dağları uc noktası daha neler olacak neler fronti kendini tanıyamıyacak.

Etiketler

Güle güle kullanın ve geçmiş olsun.

6 gün depodan gelmesi beklenen parça radyatörmüydü?

Ynt: 2001 3.2 V6 -- FOTO Eklendi !!!

mrdnmz' Alıntı:
90km yi geçmedik ve yakıt sarfiyatımız da 20krş oldu haliyle inanılmaz.
Aracınızı güle güle kullanın.Severek kullandığınıza son derece sevindim.Tutkun bir Opel kullanıcısı olarak bende 2.araç olarak B kasa Frontera düşünüyorum.Yukarıda belirtmiş olduğunuz tüketim değerine biraz şaşırdım doğrusu.
3,2ltlik bir araç için oldukça düşük gibi geldi bana.Önceki yazılarınızdan birinde 38 krş.luk bir değer belirtmiştiniz.Bu kadar farkı yaratan ne oldu?Paylaşırsanız sevinirim.

merhaba.. öncelikle geçmiş olsun. bende 99 model 3,2 frontera almayı düşünüyorum. bununla birlikte bilgi amaçlı olarak birkaç şey sormak isterim.

arızayı gidermek için hangi parçalar değişti ve maliyeti nedir?
araca kasko yaptırdıysanız kaç paraya yaptırdınız? 99 modeli için ortalama ne kadar tutar? öğrenebildiğim kadarıyla 1350tl.
vergisi ne kadar? bana söylenen yıllık 1220 tl. 2012 yılıda vergilendirme sistemi emisyona göre olacakmış. bizleri neler bekliyor?
trafik sigortası ne kadar?
bunlara takılacak lpg kiti ne marka olmalı ve fiyatları nelerdir?
istanbul bayrampaşa da yaşıyorum. aracı hangi servise götürmeliyim. nelere dikkat etmeliyim. yoksa oarada herşey ortaya çıkıyormu? önerileriniz benim için çok değerli.

cevap verirseniz çok sevinirim. saygılar...

ayazağa' Alıntı:
Valla büyük şans sızlık geçmiş olsun ama son olacak diye tahmin ediyorum nazarlık olsun :smiley:)

çok teşekkürler. çok uzun zamandır kullanılmayan veya yılda en fazla 2000km yapan bir araç. Yaşı dolayısı ile de normal karşılıyorum. inşallah nazarlık olur dediğiniz gibi ama biraz daha işi var gibi. Çünkü yolda istop etmeye başladı. Onuda çözdük hava debimetresinin değişmesi gerekiyor.

Şu ana kadar değiştirdiğimiz parçalar,
Termostat, İridyum Buji, Fan Rolesi, gaz kelebek contası, radyatör tamiri ve termostat hortumu değişen parçalar. Sırada oksijen sensörü, hava debimetresi, bobinler var.
Parça numaralarını ustadan aldım bu hafta kısmetse almanyadan alacağım.

gelişmeleri yine buradan yazarım.

otecopel' Alıntı:
Güzel yerler gitmişiniz biz ayrıyetten görevimizi yaptık olcak okadar.bey dağları uc noktası daha neler olacak neler fronti kendini tanıyamıyacak.

Ustam tekrar eline sağlık. Dur daha yeni başladık dediğin gibi. yavaş yavaş adım adım kısmetse bu dağlarda artık frontin yalnız kalmayacak :smiley:

Ynt: 2001 3.2 V6 -- FOTO Eklendi !!!

AKİVA' Alıntı:
Aracınızı güle güle kullanın.Severek kullandığınıza son derece sevindim.Tutkun bir Opel kullanıcısı olarak bende 2.araç olarak B kasa Frontera düşünüyorum.Yukarıda belirtmiş olduğunuz tüketim değerine biraz şaşırdım doğrusu.
3,2ltlik bir araç için oldukça düşük gibi geldi bana.Önceki yazılarınızdan birinde 38 krş.luk bir değer belirtmiştiniz.Bu kadar farkı yaratan ne oldu?Paylaşırsanız sevinirim.

38kr luk kullanım değeri şehir içi kullanım değeridirve ilk ölçümlerimdi. Gölcük - Değirmendere deki ölçümlerdir. Dur kalkları bir hayli yüksek, dağ tepe gezilen ve aracın yüklü hali ile elde edilen değer. 20krs luk değer uzun yolda 80kmh hız ile sıkılmadan bıkmadan hatta bayılmadan neredeyse dur kalk hiç yok. Dolayısı ile 20krs aslında normal.

şu anki ortalamam 35krs. biraz daha antalya özgü yerel ayar yapıldığında ciddi bir değişiklik olmasa da yine de etkileyecektir diye düşünüyorum. Hava debimetrem ve 1 tane oksijen sensörüm de hala arızalı. bu değerler ona rağmendir.

umuyorum açıklayıcı ve yardımcı olabildim.

irrasyonel' Alıntı:
merhaba.. öncelikle geçmiş olsun. bende 99 model 3,2 frontera almayı düşünüyorum. bununla birlikte bilgi amaçlı olarak birkaç şey sormak isterim.

arızayı gidermek için hangi parçalar değişti ve maliyeti nedir?
araca kasko yaptırdıysanız kaç paraya yaptırdınız? 99 modeli için ortalama ne kadar tutar? öğrenebildiğim kadarıyla 1350tl.
vergisi ne kadar? bana söylenen yıllık 1220 tl. 2012 yılıda vergilendirme sistemi emisyona göre olacakmış. bizleri neler bekliyor?
trafik sigortası ne kadar?
bunlara takılacak lpg kiti ne marka olmalı ve fiyatları nelerdir?
istanbul bayrampaşa da yaşıyorum. aracı hangi servise götürmeliyim. nelere dikkat etmeliyim. yoksa oarada herşey ortaya çıkıyormu? önerileriniz benim için çok değerli.
cevap verirseniz çok sevinirim. saygılar...

aslında başımıza gelenin arıza olduğunu söylemek pek doğru olmaz. fakat yine de yolda kalma riskimiz mevcuttu. Dolayısı ile rakam telaffuz etmek yanlış olur.
Kaskomuz 1900TL tuttu. fakat plaka değişecek (34 yerine 07) sonra eski arabamızdan 3 yıllık hasarsızlık, ve %5 lik indirim sonrası sigortacımın dediğine göre yarısından fazlasını geri alacağım. dolayısı ile eğer yukarıdaki şanslara sahip değilseniz tutar yüksek olacaktır. Ayrıca 10 yaş üzeri otoların kaskoları da yıpranma payları dolayısı ile fazla olduğunu biliyorum.
Benim bu sene ödeyeceğim tutar yanlış hesaplatmadıysam 634TL yıllık. 10 yaş doldurmuş ve kasko değeri üzerinden indirim ile. 34 plaka ile trafik sigortamız 303TL tuttu.
LPG kiti benim aracımda takılı idi. hala daha markasını bilmiyorum fakat bir sıkıntısı yok. gayet verimli çalışıyor. Aslında ilk tüplü aracımız o yüzden bu teknik sorunuza otecopel (aynı zaman da ustam) cevap verecektir sanırsam. Fakat ortalama lpg kitleri 2000TL civarlarında.
Biz Antalya da yaşıyoruz eminim İST'teki arkadaşlarımız servis ile ilgili yardımcı olacaklardır.

Kişisel tavsiyem

Şanzıman mutlaka kontrol edilmeli. Motor mutlaka kontrol edilmeli. Karoser (özellikle pas) ve sunroof mutlaka kontrol edilmeli. İlk ve pahalı masraflar buralardan çıkabilir.

umuyorum en kısa zamanda size 3.2 nize kavuşursunuz. sizinde topiğinize yazmak nasip olur :smiley:

mrb oncelıkle aracınız hayırlı olsun bende artık ıyıden ıyıye kafama takmıs durumdayım arazı aracı almayı ancak bende hyundaı galloper, 3,2 frontera ve nissan alt kasa pathfınder arsında gıdıp geliyorum gaıba sızde bayagı arstırdınız sızn onerılerını beklıyorm, ben bır kac baktım hosuma gıden lınklerı atıyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-opel-frontera-3-2-65980917/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-sahibinden-satilik-orjinal-pathfinder-63034507/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-hyundai-2000-hyundai-galloper-3-0-v6-benzin-lpg-ss-motors-da-53007785/detay/

ferhat05' Alıntı:
mrb oncelıkle aracınız hayırlı olsun bende artık ıyıden ıyıye kafama takmıs durumdayım arazı aracı almayı ancak bende hyundaı galloper, 3,2 frontera ve nissan alt kasa pathfınder arsında gıdıp geliyorum gaıba sızde bayagı arstırdınız sızn onerılerını beklıyorm, ben bır kac baktım hosuma gıden lınklerı atıyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-opel-opel-frontera-3-2-65980917/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-sahibinden-satilik-orjinal-pathfinder-63034507/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-hyundai-2000-hyundai-galloper-3-0-v6-benzin-lpg-ss-motors-da-53007785/detay/

Selamlar. Haklisiniz bende bayagi bir arastirma sonrasinda frontera da karar kildim. Nissan icin ncir agaci diye bir tabir var. Inanilmaz fazla yaktigi konusunda kullanan abilerimden duyduklarim. Ayrica ilnadaki nissan 200.000km de dikkatli olun.

Galloper sa tatamiyle gorsel konulardan elendi bir frontera ya bakin birde galloper a ici bos bir aracfakat arazi kabiliyeti gayet basarili tabi yine abilerimizden duyduklarimiz

mrdnmz' Alıntı:
Selamlar. Haklisiniz bende bayagi bir arastirma sonrasinda frontera da karar kildim. Nissan icin ncir agaci diye bir tabir var. Inanilmaz fazla yaktigi konusunda kullanan abilerimden duyduklarim. Ayrica ilnadaki nissan 200.000km de dikkatli olun.

Galloper sa tatamiyle gorsel konulardan elendi bir frontera ya bakin birde galloper a ici bos bir aracfakat arazi kabiliyeti gayet basarili tabi yine abilerimizden duyduklarimiz

Ben aslen antalya da yasiyorum isterseniz ilandaki araca bakabilirim fakat arai araclarinile bildigim birsey varsa o da temiz olmamalari gerektigidir :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR