2000 WJ Ön Şaft Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,056
Ynt: 2000 WJ Ön Şaft Arıyorum

mertbirincioglu' Alıntı:
inan ne yaptılar bilmiyorum. ilk başta aracı kanala alıp 4 dingilden askıya aldılar biri gaza bastı biri altta şaftı seyretti 100-120 gerektiği kadar hızlandılar balansına baktılar işaretlediler sonra şaftı söküp dışarı aldılar ...o sıra işi uzayacağı için ben müşterime gittim aracı bıraktım geldiğimde iş bitmişti. artık tık yok gayet düzgün oldu çok mutluyum.
Anladım Hocam,
Tesekkürler.
Selamlar, saygılar

Burak Dirican

Etiketler

Arkadaslar,
En sonunda işlerden kafayı kaldırıp, uzun zamandır arabanın bagajında benimle gezen Ameriakn gelen CV jointleri alıp Ankara Şaşmaz'daki Seref Oto'nun yolunu tuttum.
Hoş beş ettikten sonra, aracı lifte alıp sorunlu olan on saftı dışarı aldık.
On saftın arka ve on ucundaki mevcut mafsalları az bir uğraş ile sokup şaftı çıplak hale getirdik.
Daha sonra yeni gelen jointler açıldı, içinden çıkan parçalar ayrıldı ve kutu ile beraber gelen molly coat jointlerin içine itina ile dolduruldu ve şafta olan bağlantıları yeniden yapıldı.
Bundan sonra araç test edildi ve sonuç rahatlatıcı.
Amerika'dan gelen parçalar işe yaradı ve şafttakı ses, tıkırtı, titreme kesildi.

Selamlar, saygılar,

Burak

Merhaba Burak Bey,

İşe yaramasına çok sevindim, beklemeniz ve uğraşmanız işe yaradı :smiley: . Bende dün yağ bakımını ve bazı eksiklerini yaptırdım, ama şaftla ilgili bir çalışma tam olarak yapamadık çünkü lastiklerin neredeyse her birine 50şer grama yakın balans yapıldı (servisin nereye balans yaptığını anlayamadım) aynı yerde lastiklerim kontrol edildi ve 2 tanesinde problem olduğu ortaya çıktı.

Yapılan işler ve parçalar

11lt Castrol Edge 5w-30
9lt ATF top1 Şanzıman yağı
Hava Filtresi
Yağ Filtresi
Mazot Filtresi
Şanzıman Filtresi
Karter Contası
2 adet Mopar Diferansiyel Katkısı
1 adet Turboya giden boru üzerindeki lastik (Bunu mercedes yedek parçacılarda bulabildim, bir önceki takan şahıs! usta diyemiyorum bunu ısıtmış ve neredeyse parçalanmak üzereydi, parçalansa turboya geçmiş olsun diyoruz ve 10-14 000 civarında masraf olacakt)
1 Adet Sol Arka sis lambası
Ardina Motor yağı katkısı (SERAMIC ENGINE PROTECTOR(SERAMİK MOTOR KORUYUCU))
Rot-Balans
---
Motor yağı, şanzuman yağı değişti, diferansiyel katkısı koyuldu, Motor dış temizliği yapıldı, sis lambası değişimi için tampon sökülüp takıldı, filtreler değişti, arabada periyodik olarak yağlanması gereken ama yağlanmayan bütün parçalar yağlandı, temizlendi.

Parça parça fiyat yazamıyorum toplam 1245TL ye mal oldu bu işlemler. Ustamdanda çok memnun kaldım, işini bilen ve düzgün iş yapmaya çalışan bir insan.

Saygılar.

Cihan Bey,
Haklısınız, uzun zaman bekledim hatta bir ara parayı kaptırdık gibide düşündüm ama en sonunda doğru sonuca ulaştım.

Bu arada ustanızdan memnun olmanıza sevindim.
Yanılıyorda olabilirim kusuruma bakmayın ama, yapılan işlemlere karşılık verilen bedel bana bir nebze fazla gibi geldi. Dediğim gibi yanılıyorda olabilirim.

Selamlar, saygılar

Burak Dirican

Motor yağı : 200 TL
Ardina Motor Katkısı : 140 TL
Arka Sis Farı : 200 TL , takılması 40TL (başka bir usta gelmişti)

Bildiğim en büyük kalemler bunlar, işçilik olarak bütün gün arabayla uğraştılar, ve Master Servis in sadece el freni balatası değiştirdiğinde aldığı işçiliği aldılar neredeyse. Bu bakım için servisten 2000TL civarı fiyat almıştım, yapılan ekstra işlemler hariç :smiley: O yüzden şu anda memnunum fiyat Burak Bey.

Anladım
Servisin cok fazla fiyat istemesi bazen kabul edilebilir olamıyorç Haklısınız. Ankara'da bazı dönemlerde servisler kampanya yapıyor, o dönemde değişmesi gereken elzem parçalarınız var ise, serviste değiştirmek, piyasada yaptırmaktan daha ekonomik olabiliyor.
Servis malzemeyi dışarıya satıyor ama garanti vermiyor. Kendisi yedekparçadan satıp ve gene montajını servis elemanı yapar ise 1 yıl garantisi var. Bu durumda servis daah ekonomik olabiliyor.
Duruma gore karar vermek lazım herhalde.
Selamlar, saygılar,

Burak Dirican

Servis kampanyada yaptı ama genede ekstraları çıkarttığımızda %40 dan fazla pahalı oluyordu Burak Bey, garantide iken mantıklı buluyorum ama artık kesin olarak bazı işlemler dışında servisi düşünmeyeceğim. :smiley: Şu anda lastik arıyorum uygun ama seçenekler biraz kısıtlı gibi (http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58512.0 bir başlık açtım). Sizinde önerilerinizi bekliyorum.

Saygılar.

Cihan Bey,
Lastik seciminizde elimden geldiğince size yardımcı olmaya gayret ederim. Ancak, öncelik ile sizin ne amaçlı lastik aradığınıza karar vermeniz gerekiyor.
Demek istediğim şu, aracınızı asfalt mı, yoksa arazi yoğunluklu mu kullanacaksınız?
Buna karar verdi iseniz gerisi çok kolay.
Selamlar, saygılar,

Burak Dirican

Şaft probleminiz halen devam ediyorsa bana ulaşın elimde hem komple şaft hemde bilyaları mevcuttur.

iyi günler Tel : 05324719489

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR