2000 WJ Ön Şaft Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,051
Ynt: 2000 WJ Ön Şaft Arıyorum

Ben geçen gün 115£ a Magellan Explorist XL aldım ebay.co.uk den, fiyatı görünce ve 15sn ye kaldığını görünce fazla araştırma yapmadan teklif yaptım (Türkiye fiyatını düşününce ne olacak dedim) ve bende kaldı. Sonra incelediğimde bu tür cihazların gümrükte takıldığını ve sanırım çekilemediğini öğrendim. Neyseki 15 gün sonra bir tanıdığım gelecek, o yanında getirecek. Keşke Türkiyedeki fiyatlarda bu kadar uçurum olmasa bizde bunlarla uğraşmasak.

Tekrar kolay gelsin.

Etiketler

vincenzo88' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.umarım problemine yardımcı olurum.bende 97 grand cherokee var.aynı problem yazın bendede vardı.ön difransiyel uğulduyodu ve ön takım yenilemesinden sonra arabada 90nın üzerinde kötü bir titreme vardı.bursada götürmediğim yer kalmadı.tamircim olcak adam bana sıfır ön şaft aldırdı onca parçadan sonra oda kesmedi sorunu.boşyere şast almış oldum.en sonuda doktor die bi abiyle tanıştım.adam amerikancı.olayı bi günde çözdü.ayna mağruti inlemeyi kesti.ön difransiyelin içinde sağlı sollu iki tane dişli var onlar değişti titreme kesildi.bilginiz.olsun.anlamayana götürmeyin cidden.boş yere 2500 -3000 arası para harcadım.aracımdan çıkan eski şafttada hiç bi problem yokmuş geride veremedim.şimdi çıkmayı satmaya çalışıorum.hiç olmazsa o içime su serper.

vincenzo 88 merhaba sorunun çözüldüğüne sevindim doktor (amerikancı) ustanın adresini verebilirmisin lazım olduğunda aramıyalım şimdiden teşekkürler.

bursada küçük sanayide tarık usta var kaportacı.doktor dediğim kişi onun dostu.eski amerakanları topluo.herbişeyinden anlıo.keskinler oto.tarık beyle irtibata geçerseniz herşekilde yardımcı olur.

Arkadaslar,
Biraz önce Ankara Posta İşleme Merkezinden geldim. Amerika'ya sipariş vermiş olduğum şaft parçalarının gelmiş olduğunu geçen gün öğrenmiştim.
Bugün öğlende malzemeleri almaya gittim.
İşlem son derece basit gerçekleşti ve problemsiz sonuçlandı.
Bu arada işlemlerimiz için gorevli personel ile de bekleme anında biraz sohbet ettim. En azından benim kulaktan dolma bildiklerimin teyidini almış oldum. Bunlarıda sizinle paylaşmak isterim.

Bir ay içinde en fazla bir kere satınalma bedeli 150 € yu geçmeyen sipariş yapabiliyoruz. Dikkat edilmesi gereken hususlardan biri, faturalarda satınalma bedeli ve nakliyenin ayrı olması. 150€ kriterine nakliye, kargo bedeli dahil değil.
PİM giderken, Pay Pal ödeme belgesi ve kredi kartı ekstresi yanınızda olsun.
Nufüs kağıdı gerekli.
Araç parçaları için ruhsatınızı yanınıza alın.
Tüm bunlar yanınızda olur ise, işlemin süresi PİM de 15 dakika bedeli, 2,05 TL

Selamlar,
Burak

Hayırlı olsun Burak Bey, sorun yaşamamanıza sevindim. Artık bu parçalarla sorununuzda çözülürse çok iyi olacak.

Saygılar.

cihank' Alıntı:
Hayırlı olsun Burak Bey, sorun yaşamamanıza sevindim. Artık bu parçalarla sorununuzda çözülürse çok iyi olacak.

Saygılar.
Bakalım göreceğiz.
Bir tarafı toplayıp diğer taraftan sıkıntı başlayınca insanın morali bozuluyor.
Bu sabah direksiyondan tak tak diye sesler gelmeye başladı, direksiyonun dönüşü ağırlaştı, hidrolik seviyesei normal ama sanki masraf var gibi genede...
Selamlar, saygılar

Burak

Umarım başka büyük bir sorun çıkmaz, keyifle masraf yapmadan kullanırsınız. Dün doktorumda en sonunda oturmaya, araba kullanmaya yani yavaş yavaş normal hayata dönmeye başlayabileceğimi belirtti, bende en kısa sürede masraflara başlayacağım gibi. Dün arabanın balatalarından gelen sesler hiç hoşuma gitmedi. Master Service balatalarda sorun olmadığı ama orjinal olmadğı için ses yapabileceğini belirtmişti ama bu kadar ses gerçekten ilginç.

Cihan Bey,
Tekrar çok geçmiş olsun, en kısa sürede sağlığınıza tamamen kavuşmanız dileği ile...

Şunu anladım ki, bu tür araçlarda MOpar harici, Çin malı vs ürün kullanmak akıl karı değil.
Nasıl oluyorda oluyor anlayamıyorum ama ben bir onceki aracım olan Blazer'a da Mopar harici ne ürün kullandı isem sorun yaşadım.
O yüzden pahalı olsun ama Mopar olsun mantiği bende yerleşti.
Selamlar,
Burak

Teşekkür ederim Burak Bey. Doğru doktoru seçmediğim için bu kadar süre iyileşemediğimi şimdi anlıyorum.

Aracın benden önceki sahibi özel servise götürüyormuş (büyük ihtimalle bende özel servise götüreceğim) ama götürdüğü servis xxx Mersedes özel servis :smiley: Yanlış yazmadım Direk sitelerinde ve tabelalarında bu şekilde yazıyor. Bu nedenle bu servisi baştan eledim. Hizmet verdikleri aracın nasıl yazılığına dikkat etmeyen bir servisle işim olmadığını düşünüyorum, bu kadar dikkatsiz olunmamalı.

Benimde aklımda Mopar parçaları kullanmak var ama daha önce bahsettiğim Amerikan Parçası satan arkadaşım bazı önerilerde bulunacağını belirtmişti, denemeyi düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler, saygılar.

Cihan Bey,
Nereye hangi parçayı ve markasını sakıncası yoksa satınalma bedelini de yazarsanız, sonuçta memnuniyetinizi ve sorunlarınızı da iletirseniz bizim için cok faydası olacaktır diye düşünüyorum.

Saygılarımla,

Burak

Arkadaşlar amerikan parçalarını daha ucuza alma şansımız yokmu?cidden çok pahalı.Nasıl bi yol izlemeli bu durum için?

vincenzo88' Alıntı:
Arkadaşlar amerikan parçalarını daha ucuza alma şansımız yokmu?cidden çok pahalı.Nasıl bi yol izlemeli bu durum için?

www.rockauto.com
Bu siteye bir goz atın, ihtiyacınız olan parçaları buradan kendiniz direk alabilirsiniz.
Ancak gümrük konusunda bir kaç yazı yukarıda yazdıklarıma dikkat edin lütfen.
Saygılar
Burak Dirican

DÜN ŞAFT PROBLEMİM ÇÖZÜLDÜ.BU ZAMANA KADAR BOŞUNA BEKLEMİŞİM. AMA BEKLEDİĞİME DEĞDİ. İŞİNİ DOĞRU YAPAN LAYIKIYLA YAPAN USTALARDAN ALLAH RAZI OLSUN. BOSTANCI SANAYİ SİTESİNDE ÖMÜR ŞAFT BALANSA GİTTİM 2 SAATTE TİTREME VE UĞULTUYA NOKTAYI KOYDULAR. ORADAKİ İLKERE VE DİĞER ÇALIŞANLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. HELAL OLSUN ALDIKLARI PARA. İSTANBULA YOLU DÜŞEN OLURSA DİREKT UĞRASIN SORGUSUZ SUALSİZ....MASTER SERVİS BİLE ORAYA GÖTÜRÜYOR BALANS İÇİN ARAÇLARI

mertbirincioglu' Alıntı:
DÜN ŞAFT PROBLEMİM ÇÖZÜLDÜ.BU ZAMANA KADAR BOŞUNA BEKLEMİŞİM. AMA BEKLEDİĞİME DEĞDİ. İŞİNİ DOĞRU YAPAN LAYIKIYLA YAPAN USTALARDAN ALLAH RAZI OLSUN. BOSTANCI SANAYİ SİTESİNDE ÖMÜR ŞAFT BALANSA GİTTİM 2 SAATTE TİTREME VE UĞULTUYA NOKTAYI KOYDULAR. ORADAKİ İLKERE VE DİĞER ÇALIŞANLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. HELAL OLSUN ALDIKLARI PARA. İSTANBULA YOLU DÜŞEN OLURSA DİREKT UĞRASIN SORGUSUZ SUALSİZ....MASTER SERVİS BİLE ORAYA GÖTÜRÜYOR BALANS İÇİN ARAÇLARI

Hocam,
Ne gibi işlemler yaptılar veya nasıl bir uygulama oldu.
Detaylı bir şekilde anlatabilir misin lütfen.
Selamlar, saygılar

Burak Dirican

barbecue' Alıntı:
Hocam,
Ne gibi işlemler yaptılar veya nasıl bir uygulama oldu.
Detaylı bir şekilde anlatabilir misin lütfen.
Selamlar, saygılar

Burak Dirican

inan ne yaptılar bilmiyorum. ilk başta aracı kanala alıp 4 dingilden askıya aldılar biri gaza bastı biri altta şaftı seyretti 100-120 gerektiği kadar hızlandılar balansına baktılar işaretlediler sonra şaftı söküp dışarı aldılar ...o sıra işi uzayacağı için ben müşterime gittim aracı bıraktım geldiğimde iş bitmişti. artık tık yok gayet düzgün oldu çok mutluyum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR