2000 1.8 HSE FREELANDER DİREKSİYON FREN SORUNU

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vethek37 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,061

vethek37

Ana Kamp
selamlar ben de 2000model 1,8 hse freelander alarak aranıza katıldım .forumlardan pekçok şey öğreniyorum fakat yeni aracımla ilgili bir sorunum var direksiyon tam veya tama yakın turlarda dönüş esnasında çok sertleşiyor ve sanki araç fren yapıyor gibi oluyor kasılıyor...aracımın her yerini ustama gösterdim ama oda bir sorun bulamadı tüm sistemler çalışıyor ancak bir bilgisayarlı rot ayarı yaptır diyor.yolda gidiş esnasında hiç bir sorun yok .bilgisi olan arkadaşların yardımını talep ediyorum kar yakın ve sürekli arazide çalışıyorum. avada gidiyorum sonra başımız ağrımasın diye.KASTAMONU

Etiketler
Ynt: 2000 1.8 HSE FREELANDER DİREKSİYON FREN SORUNU

sürekli dört ceker olduğu için bence o sorun frenle alakalı olsa basdığında frene belli olur sürekli 4 ceker olması aracı kısa mesafelerde yoruyo.

teşekkür ederim kaan kardeşim senin söylediğini birkaç kişi daha söyledi aklıma yatıyor bende daha öncede terios sx vardı oda sürekli dörtçeker di böyle bir prblem yaşamamıştım ondan dolayı kafama takılıyor birde direksiyon pompası ve beyinini göster diyorlar ne dersin aracın normalde direksiyon tepkileri güzel dediğim durum haricinde ne dersiniz...

Merhaba arcınız 2000 model ve km si de 150 bin ve yukarısına yaklaştı ise transfer kutusu dediğimiz (arazi şanzımanı diyebiliriz) artık size veda etmek üzre demektir.Kasma her 2001 model yılı öncesi freelander larda vardır, ama sizin söylediğiniz kadar arttı ise yapılacak çok fazla şey yoktur .Kullanıma göre transfer kutusu yakın zamanda dağılabilir belirtisi de tam sağ yada solda araç atlama yapmaya başlamasıdır.Billhassa geri manevrada.Üretici 2001 yılından itibaren üretilen freelander larda revizyon yaptı ve bu soruna bu araçlarda artık çok az rastlanır oldu. Söylemiş olduğum model yılı 2001 - 2007 arasında çıkan freelander lar.Parçayı değiştircek olursan fiyatı 3500 tl civarı tabi yenisi.Eskisini kesinlikle tercih etme (çıkma)Büyük kumar olur.Zira söküp takması basit değil.

IMG_0081.jpg

dediğiniz atlama araba stop edecek gibi oluyor bazende stop ediyor ve direksiyon aşırı sertleşiyor böylemidir.bu arızanın olup olmadığına nerede baktırabilirim ben kastamonudayım aracı yeni aldım ve kaskoda yaptırmak üzereyim yakında bosch car lar var suzuki servisleri var.İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER.

BU ARADA ARACIM 135000DE ve çıkma transfer kutusunun neden kumar olduğunu söylermisiniz fazla bilgim yok ama öğrenmek gerek

size en yakın Borusan otomotiv yetkili servisi Çorum daki F1 Gençler Otomotiv Olarak görünüyor .Yakın iseniz baktırabilirsiniz.Aracınızın stop etmesi Ya lpg sisteminden(tabi lpg varsa) yada rölanti kontrol valfinden yapar eğer valf ise yenisi 400 tl civarındadır.Yetkili serviste daha pahalı da olabilir.

Ankara Yolu 2. km. 19000 Merkez / Çorum
0364 225 25 19
0364 225 52 78

FREELANDER_STEPPER_MOTOR_LAND_ROVER.jpg

teşekkür ederim servisle görüşüp baktırma imkanım var ancak land servislerinin pahalı olduğu söyleniyor ufak defek farklar servis için değişilmez her zaman yetkili servis iyidir ama uçuk rakamlara bilemiyorm.sizde konu ile ilgili olarak çok bilgilisiniz .bu transfer kutusu hızlı giderken dağılıp kaza riski filan varmıdır aracı hareketsiz kılarmı.acil mudahale istermi?çıkma hususunda bir şey söylememişsiniz.

vethek37' Alıntı:
teşekkür ederim servisle görüşüp baktırma imkanım var ancak land servislerinin pahalı olduğu söyleniyor ufak defek farklar servis için değişilmez her zaman yetkili servis iyidir ama uçuk rakamlara bilemiyorm.sizde konu ile ilgili olarak çok bilgilisiniz .bu transfer kutusu hızlı giderken dağılıp kaza riski filan varmıdır aracı hareketsiz kılarmı.acil mudahale istermi?çıkma hususunda bir şey söylememişsiniz.
Eğer çok yakın iseniz bence bir arıza tespiti yaptırınız Neyinizin arızalı olduğunu bildikten sonra Fiyat soruşturmasına geçiniz ben de fiyat ve nereden bulacağınız konusunda yardımcı olabilirim. dediğm gibi en azından tespit yapılırsa neyle karşı karşıya olduğunuzıu bilirsiniz.transfer kutusunun dağılıp yolda kalanı görmedim.çıkması 1000 tl civarı değiştirme işçiliği 300 -500 arası isterler.Yani toplamda 1500 tl verip sonucun sıfır olduğunu görmek var.Sökülmesi basit olmadığından her çıkma parça denemesi hem size hem ustaya maddi manevi külfet olacaktır.İmkan varsa sıfırı derim.Ama ilk önce tespit.şu an varsayım üzerine konuşuyorum...İzmir e yolunuz düşer se bizzat yardımcı olabilirim.Düşmez se de netten yardıma devam.tefon numaram 05363485306 ararsanız da yardımcı olurum her türlü...

servise gidip hasar tesbiti yaptırmak en mantıklı yol olarak görünüyor ama aracımın yolda kalmama durumu yüreğime su serpti çünkü işlerim nedeni ile servise hemen gidemem .birde bu transfer kutusunun yağ değişimi en son nezaman yapılmış bilemiyorum.yağ değişimi de bu olaya etki edermi.

Transfer kutusu bir nevi bir şanzıman yani dişli kutusudur.Bu sebeple eğer kutunun içinde mekanik bir hasar meydana gelmiş ise yağ değiştirmeniz yada tamamlamanız bir şey ifade etmeyecektir.Ama yine de yağını kontrol ettirmenizde fayda vardır. Yağı tam sentetik 75W - 90 dişli yağıdır..Bir de konrol ettireceğiniz ustaya seviye tapası söküldükten sonra kuvvetli bir tornavida vasıtası ile dişlilerin boşluğunu kontrol ettirebilirseniz iyi olur...

allah razı olsun bilgilerinizden faydalandık sıra icraatımızda sonucu burada paylaşrım belki sizi yine sorularımla rahatsız edebilirim.

selamlar dönüş esnasında göstergelerde tc lambası kısa süreliğine yanmış sonra sönmüş bu ne demektir bilgisi olan varmı acaba

TC yani traction kontrol türkçesi çekiş kontrol sistemi .Tekerleklerden herhangi biri yada birkaçı siz gaz verdiğinizde yada sürüş esnasında boşa döner ise (patenaj gibi mesela) Sistem o tekerleklere fren uygular ve yeri tutabilecek pozisyonda olan ltekerleğe hareketi iletir.Aracınız da yere tutunarak ilerlemiş olur bu esna da sistemin devreye girip çalıştığını belirtir bir ikaz yanar ve bu ikaza da TC denir...

Ads?z.png

selamlar aracımın arazi şanzuma yağı 80000 de değişmiş şu an araç 134000de sorunsuz gibi görünüyor şanzuman yağını ne zaman değiştireyim veya kontrol ettirip öğlemi değiştireyim.araç 2000 1,8 hse frelander lpg li

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.