20.000 Bakım ücretleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RedDolphin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,397

Etiketler
Ynt: 20.000 Bakım Ücretleri

40bin bakimim 315 TL tuttu.
Mazot filtresi haric.
Fren balatalari yine degismedi. 5000 km sonra kontrol yazmislar.
Istanbulda olsaydim bakimi daha ucuza yaptirirdim ama şuan Ankaradayim indirim vs. yok.

youngsun' Alıntı:
40bin bakimim 315 TL tuttu.
Mazot filtresi haric.
Fren balatalari yine degismedi. 5000 km sonra kontrol yazmislar.
Istanbulda olsaydim bakimi daha ucuza yaptirirdim ama şuan Ankaradayim indirim vs. yok.

bir sakıncası bakımı ankarada hangi serviste yaptırdığınızı da öğrenebilir miyiz

Kıyas yapabilin diye yazayım. 2012 model new honda civic 20.000 bakımı 395 tl (filtreler ve yağ). Bu arada honda her 10.000 de bir bakıma giriyor bu ikinci bakımdı yani.

2012 model Duster Ambiance 4x4 90 bg aracıma 20 bin km. bakımını üç gün önce İstinye Mais'te yaptırdım. %10 iskonto yaptılar. Toplam 423 TL nakit ödedim. Standart bakım haricinde bir arıza veya parça değişimi yoktu.

21.500'de ve 15 ay olmasına rağmen garanti konusunda problem çıkmadı. Yükseltmeyi ise ya fark etmediler, ya da önemsemediler. Acaba ön paneldeki sarı renkli servis lambası tekrar 40.000'de mi, yoksa 41.500'de mi yanacak. Bu sefer 20.008'de yanmıştı. Yani son bakım yapıldığı kilometre serviste ECU'ye makineyle giriliyor galiba.

fatura.jpg

60.000 de aynı fiyat tutar sanırsam değişenler aynı. Balatayada baktıram 60.000 oldu baharda bir kampanya yaparlar %20 indirim

turgut68' Alıntı:
2012 model Duster Ambiance 4x4 90 bg aracıma 20 bin km. bakımını üç gün önce İstinye Mais'te yaptırdım. %10 iskonto yaptılar. Toplam 423 TL nakit ödedim. Standart bakım haricinde bir arıza veya parça değişimi yoktu.

21.500'de ve 15 ay olmasına rağmen garanti konusunda problem çıkmadı. Yükseltmeyi ise ya fark etmediler, ya da önemsemediler. Acaba ön paneldeki sarı renkli servis lambası tekrar 40.000'de mi, yoksa 41.500'de mi yanacak. Bu sefer 20.008'de yanmıştı. Yani son bakım yapıldığı kilometre serviste ECU'ye makineyle giriliyor galiba.
Kontak ACC konumundayken 10 sn boyunca gaz pedali basili tutuluyor, gaz pedalindan ayak cekilmeden fren pedalina 3 kez üst üste basiliyor ve böylece YAG DEGISIM IKAZ lambaniz sönup yeniden 20bine kurulmus oluyor. Yani bugün yeniden kurduklarina göre 41500de tekrar ikaz yanicak.

turgut68' Alıntı:
Teşekkürler. Ah, bu yeni araçlar sır küpü sanki. Mesela kontak açık konumda km sayacı sıfırlama düğmesine uzun basıp 811411 yazdıktan sonra 2 defa daha basınca kalan yakıt miktarı litre olarak yazıyor. Üretici istediği özelliği kullanıcıdan saklı biçimde tutabiliyor.

İster misiniz, kontak açıkken debriyaja sonuna kadar basılı konumda 5 kere kornaya bastıktan sonra direksiyonu tam sol yaparsanız ECU'nun çipindeki bir özellik aktive olup 90 bg'den 105 bg'e çıksın, 110 bg'ler de 130 bg olsun :smiley: :smiley: :smiley:

:smiley: :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR