2. el satış önerileriniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkanwaller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,639

serkanwaller

Ana Kamp
Arkadaşlar, 2003 xt at aracımı bence yüksek fiyat istememe rağmen satmakta güçlük çekiyorum. Aslında şunu da anlamıyorum, bu kadar dayanıklı, güçlü, sağlam, donanımlı olan foresterlar nedense çok zor satılıyor yada benim şansım. illa ölü fiyatına mı satmamız gerekiyor. Yada insanların aynı paraya başka marka döküntü arabaları almalarının nedeni nedir? Ben bunu subaru servislerine ve satıcılarına bağlıyorum. İnsanları çok ürkütüyorlar. Forester 2.el satışi ile alakalı düşünceleriniz tavsiyeleriniz nedir?

Etiketler
Ynt: 2. el satış önerileriniz.

Forester alırken tok satıcı olmak gerekiyor ve daha sabırlı olup anlayan bir alıcı beklemek gerekiyor sanırım. Ancak o zaman normal fiyatına satılabilir. Alırken şans eseri çok ucuza alırsanız satışta kayıp daha az olur. Yetkili servis sıkıntısı nedeniyle fiyatlar çok düşük geliyor bana. Ne kadar fiyat istediniz merak ettim.

Merhabalar;
Dünya'nın her yerinde İKİNCİ EL PAZARI (USED CARS) DİSTRİBUTÖRLER belirler, bu bir PİYASA KURALIDIR!
Çok basit 2 örneğin ardından Subaruya geleceğim, Subaru Dostları arasında yaşları 50 ve yukarısı olanlar hatırlayacaktır,
Türkiye'de eskiden BMW; Dimitri Karaçivi ve VW; Çiftçiler Grubu tarafından temsil edilirdi. O yıllardaki ithalat koşullarına rağmen
diğer markalar pazarda yer bulurlarken bu iki marka elle sayılacak kadar az otomobil ithal etmişlerdir. Oysa BMW (BORUSAN'a)
ve VW (DOĞUŞ GRUBU'na) geçince ve bu iki firma gerçek güçlerini ortaya koyunca Türkiye 2nci El pazarında her ikiside inanılmaz bir yere sahip oldular!
Subaru'nun -MAALESEF çok üzüntü veren- bir Türkiye Distribütör Macerası vardır! HEMA grubuyla başlayan serüven İHLAS grubuyla devam etmiş,
verilen UZUN bir aranın ( PAZARDA YOKLUK ) ardından BAYTUR, BAYRAKTAR Grubu Türkiye Pazarını üstlenmiştir! Detaya girmek istemiyorum ama Subaru'nun
Türkiye Pazarında olması gereken YER BU ÇİZGİ olmamalıdır! Japon Otomobil Üreticilerini ve Dünya Piyasalarını çok iyi bilen biri olarak, Subaru'nun
Motor Teknolojisini düşünürsek (4 MEVSİMİN YAŞANDIĞI Güzel Türkiyemizde) Çok İyi bir yerde olması gerekirdi! Bunun GERÇEKLEŞEMEMESİ bütünüyle Distribütörlere bağlıdır!
Bugünden sonra İKİNCİ el güçlenir mi; bu ÇOK ZOR BİR SORU aslında ama ATI ALANLAR ÜSKÜDARI çoktan GEÇMİŞLERSE bunu bir rüya gibi kabul etmek gerekir!
1986 yılından bu yana Subaru kullanan biri olarak Subaru Otomobillerinizin Seçtiğiniz Servisler aracılşığı ile satılmasını, takas edilmesini ya da yeni bir araç alımı ile ilgili bildiğiniz
bir servisten yardım istenmesinin TÜKİYE'de en iyi yol olduğunu düşünüyorum. Bunun İKİ İYİ yanı vardır, SORUNLU ARAÇ ALMAMIŞ OLURKEN ve FAZLA para ödememiş olursunuz.
Çünkü USTA'nız 2nci el pazarı 24 saat kontrol etmektedir, bundan emin olunuz!
Günümüzde FORESTER -orta sınıfta- SUV'lar içinde hala en iyi yere ve EN DİNAMİK motora sahip (LPG Kullanılmadığı takdirde) bir araçtır! ASLA UNUTMAYINIZ, FUJİ Grubunda 400 Özenle Seçilmiş
Mühendis ve Mekaniker ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME görevi yapıyorlar! Emeğe ve BİLGİYE SAYGI duyalım! EJ Serisi Motorların hiçbirinde LPG uygulaması YAPILMAMALIDIR, bu motor teknolojisinin RUHUNA aykırıdır!
Forester FAZLA Yakıt tüketiyor şikayetlerine kesinlikle katılmıyorum! Otomobil Üreticisinin verileri gerçektir ama SİZİN ÖLÇÜNÜZ - gönlünüzle gaz pedalı arasındaki mesafe ile DOĞRU ORANTILIDIR!!!! -
bunu asla unutmmayalım! Tüm Subaru Dostlarına MUTLU günlerinde keyifli sürüşler diliyorum.

Fiyatım 30.250 tl dir. Aracımın bakımlarına ve kendisine güvendiğim için bunu istiyorum. Gerçi ciddi bir alıcı çıksa indirimde miktar yapmayı planlıyorum. Ama hep olmadık araçlar ile takas isteyenler çıkıyor. Hayırlısı artık.

bende bir forestercı olarak şunu söylemek isterim bizim araçlar genel olarak Türkiye'de bilinmeyen bir marka..oysaki diğer markalardan Subaruyu ayıran en önemli 2 özellık sizinde bildiğiniz gibi boxer motor ve AWD sistemidir..ama tabiki bu durumu Subarucular dışında pek bilen yok..kısaca diyeceğim ;
-reklamı hiç olmayan
-yetkili servis sayısı az olan
bu markanın değeri bence ilerleyen zamanlarda hakettiği yeri bulacaktır..Ama isterseniz turboluyu benım aracla takas yapabılırız...

Araç 173.000 de.Birçok şey yaptım. Amortisörler arka kingsprings özel yaylar, yeni lastkler, tüm motor, şansıman, yürüyen takım, frenler vs vs. detaya çok girmicem. 2-3 aydır satamıyorum. fiyatımı son 29.000 dedim. 200-300 tl lik keyfe keder kaporta işi var. Birde sanırım bazıları fiyatı düşürmek için bazı sitelerde fake ilanlar veriyor. Ben böyle bir araç için fiyatını az bile buluyorum. Ancak TR deki işgüzar servisler nedeni ile bu araçların piyasası öldürülüyor diye düşünüyorum. Şimdi yeni XV çıkmış ve 1.6 lt motor düz vites fiyatı 70 küsür binde başlıyor. 2.0 ise 90 bin. Subaru türkiyede yanlış yolda bence.

bence yazdığınız fiyat çok normal hatta uygun , belki de istanbul'da olmamanız dolayısı ile biraz da etkileniyorsunuz. belki yetkili bayide takasa girerseniz daha kolay satılabilecek bir araçla , sonra da o aracı satarsanız bir çözüm olabilir ? fake ilana katılıyorum 26.000 e var şu anda bir tane boyasız diyor, bordo renkli, turbo , mümkün değil o fiyata düzgün araç verilmesi. palavra bir ilan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR