Ynt: 2. el satış önerileriniz.
Merhabalar;
Dünya'nın her yerinde İKİNCİ EL PAZARI (USED CARS) DİSTRİBUTÖRLER belirler, bu bir PİYASA KURALIDIR!
Çok basit 2 örneğin ardından Subaruya geleceğim, Subaru Dostları arasında yaşları 50 ve yukarısı olanlar hatırlayacaktır,
Türkiye'de eskiden BMW; Dimitri Karaçivi ve VW; Çiftçiler Grubu tarafından temsil edilirdi. O yıllardaki ithalat koşullarına rağmen
diğer markalar pazarda yer bulurlarken bu iki marka elle sayılacak kadar az otomobil ithal etmişlerdir. Oysa BMW (BORUSAN'a)
ve VW (DOĞUŞ GRUBU'na) geçince ve bu iki firma gerçek güçlerini ortaya koyunca Türkiye 2nci El pazarında her ikiside inanılmaz bir yere sahip oldular!
Subaru'nun -MAALESEF çok üzüntü veren- bir Türkiye Distribütör Macerası vardır! HEMA grubuyla başlayan serüven İHLAS grubuyla devam etmiş,
verilen UZUN bir aranın ( PAZARDA YOKLUK ) ardından BAYTUR, BAYRAKTAR Grubu Türkiye Pazarını üstlenmiştir! Detaya girmek istemiyorum ama Subaru'nun
Türkiye Pazarında olması gereken YER BU ÇİZGİ olmamalıdır! Japon Otomobil Üreticilerini ve Dünya Piyasalarını çok iyi bilen biri olarak, Subaru'nun
Motor Teknolojisini düşünürsek (4 MEVSİMİN YAŞANDIĞI Güzel Türkiyemizde) Çok İyi bir yerde olması gerekirdi! Bunun GERÇEKLEŞEMEMESİ bütünüyle Distribütörlere bağlıdır!
Bugünden sonra İKİNCİ el güçlenir mi; bu ÇOK ZOR BİR SORU aslında ama ATI ALANLAR ÜSKÜDARI çoktan GEÇMİŞLERSE bunu bir rüya gibi kabul etmek gerekir!
1986 yılından bu yana Subaru kullanan biri olarak Subaru Otomobillerinizin Seçtiğiniz Servisler aracılşığı ile satılmasını, takas edilmesini ya da yeni bir araç alımı ile ilgili bildiğiniz
bir servisten yardım istenmesinin TÜKİYE'de en iyi yol olduğunu düşünüyorum. Bunun İKİ İYİ yanı vardır, SORUNLU ARAÇ ALMAMIŞ OLURKEN ve FAZLA para ödememiş olursunuz.
Çünkü USTA'nız 2nci el pazarı 24 saat kontrol etmektedir, bundan emin olunuz!
Günümüzde FORESTER -orta sınıfta- SUV'lar içinde hala en iyi yere ve EN DİNAMİK motora sahip (LPG Kullanılmadığı takdirde) bir araçtır! ASLA UNUTMAYINIZ, FUJİ Grubunda 400 Özenle Seçilmiş
Mühendis ve Mekaniker ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME görevi yapıyorlar! Emeğe ve BİLGİYE SAYGI duyalım! EJ Serisi Motorların hiçbirinde LPG uygulaması YAPILMAMALIDIR, bu motor teknolojisinin RUHUNA aykırıdır!
Forester FAZLA Yakıt tüketiyor şikayetlerine kesinlikle katılmıyorum! Otomobil Üreticisinin verileri gerçektir ama SİZİN ÖLÇÜNÜZ - gönlünüzle gaz pedalı arasındaki mesafe ile DOĞRU ORANTILIDIR!!!! -
bunu asla unutmmayalım! Tüm Subaru Dostlarına MUTLU günlerinde keyifli sürüşler diliyorum.