2. Çatalca - Ormanlı Off-Road Gezisi Duyurusu (8 Şubat 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 260
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,960
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 2. Çatalca - Ormanlı Off-Road Gezisi Duyurusu (8 Şubat 2009)

Bu gezi tambi yiyenbilir olacak sanırım parkurdan , çamurdan,kumdan bahseden yok yiyenbilir modunda her

Etiketler

merak ettim gezenbilirin enfazla katılım alan gezisi kaç araçdır bilen varmı?
rekor ney

herkez iştirak ederse 25 arac tabii hafta sonuna bu değişe bilirde güzel bi konvoy kaldı konvoy kuralarından bahsedende yok arkadaşlar

Bu hafta niva tr kamplı orada,Land Rover Experience Center" ın da hem c.tesi hem pazar gezisi var,gezenbilir pazar ormanlıda. Ormanlıda off road şenligi var bu hafta gözlere şenlik bol eglenceli ve aksiyonlu gececek

evedilaz' Alıntı:
rekor ney

en son şilede suzukicilerin tanışması vardı 35 araç saymıştım

enver' Alıntı:
herkez iştirak ederse 25 arac tabii hafta sonuna bu değişe bilirde güzel bi konvoy kaldı konvoy kuralarından bahsedende yok arkadaşlar

Hııııımmmm ; Konvoy kuralları....
Evet Bu kuralları tekrar hatırlatmakta fayda var , Mesela ben hiç bilmiyorum..
tek bildiğim... Dikiz aynamda eger arkamdaki aracı görmekte zorlanıyorsam ayagımı gazdan çekmek. ve bana yaklaşmasını beklemektir..

--------------------------------------------------------------------------------
GEZENBİLİR'İN 10 ALTIN KONVOY KURALI:

1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler (15 araç üstü 2 lider).
Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.

2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, vinç, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.

3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.

4- Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.

5- Konvoyu oluşturan araçlar, kısa farları açık olarak yol alırlar.

6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle lideri uyarır ve durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.

"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"

7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında uygun boşluklar bırakılmalıdır.

8- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.

9- Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.

10- Lider, "konvoy kuralları"na uymayan aracı ve sürücüsünü "oylama" yaparak konvoydan çıkarab

evedilaz' Alıntı:
Bu gezi tambi yiyenbilir olacak sanırım parkurdan , çamurdan,kumdan bahseden yok yiyenbilir modunda her

Denizciğim....
Pardon çamur , kum mu dedin... cj5 sorun yok ama benim için parkur sorun olabilir. hatırlarsan bazı parkurlarda benim crv'yi bir kaç kez sallamıştıkkurtarmak için ..cacık olmuştum... ;D ;D ;D
Dikiz aynamda bir cj5 olsun ;)

tabi gecen sene şile gezisinde 80 85 arac civarı toplanmıştık huma oto ve coskun sponsordu ... :smiley:
evedilaz' Alıntı:
rekor ney

güzelbi hatırlatma olmuş aramıza yeni katılan tüm katılımcı arkadaşların okuıması ve uyum uygulaması gerek

reis28' Alıntı:
--------------------------------------------------------------------------------
GEZENBİLİR'İN 10 ALTIN KONVOY KURALI:

1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler (15 araç üstü 2 lider).
Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.

2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, vinç, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.

3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.

4- Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.

5- Konvoyu oluşturan araçlar, kısa farları açık olarak yol alırlar.

6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle lideri uyarır ve durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.

"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"

7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında uygun boşluklar bırakılmalıdır.

8- Offroad koşullarındaki dere, çamur ve engel aşma gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.

9- Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.

10- Lider, "konvoy kuralları"na uymayan aracı ve sürücüsünü "oylama" yaparak konvoydan çıkarab

1- deniz çalıkoğlu ( evedilaz) cj 5
2- serkan kuyumcu ( serkann) grand cherokee
3- Can ADALI ( CANADALI ) Honda crv
4- Fatih Özyurt (fatihoz66) suzuki grand vitara
5- Koray Yamacı (yuzen_adam) Suzuki Vitara
6-hasan çalışkan (pancarmotorcu) toyota hilux---- aksilik olmazsa
7-tarık gökbay(bull) L 200
8-Ergun Erakman (beatrix) ZJ
9-Mehmet taşkıran(Mtaskıran) d-max
10-Hasan yılmaz terios
11-EmR_69 cj5
12-hakan sormaz nissan pathfinder
13-Ateş (Ateş erol) zj
14-Kanyon_Jimny............... Jimny(AT lastik, telsiz ve limitsiz müzik)
15-expres .........................cherokee xj (yetiştirebilir)
16-BRONCO........................CJ 5 (mtr strep bide çağrı)
17-hunter_34.....................fronti (mtr strep difflook ) arazi sorununu halledebilirsem bende varım
18-Enwer...........................CJ 6 ........3 araç
19-mithatcan......................cheroke
20-Cubs.............................samurai
21-wranglercem..................wrangler
22-doom............................vitara

çamur severlerin sevineceği kum ve mangal severlerin üzülüceği son hava tahmin raporunuzu veriyorum
cumartesi / pazar / pazartesi /yağmurlu
kuralara uyalım uymayanları uyaralım
vukuaatsız kazasız bol resim ve videolar temennisi ile başarılar hepinize not: iyi bir sporcuda göbek olmaz gezenbilir liden çok yiyenbilir li olmaz :D :D
ha bakın araçları fazla denizin tuzlu suyuna maruz bırakmayın sona çıkar acısı ustanızı dinleyin

seyyah-34' Alıntı:
çamur severlerin sevineceği kum ve mangal severlerin üzülüceği son hava tahmin raporunuzu veriyorum
cumartesi / pazar / pazartesi /yağmurlu
kuralara uyalım uymayanları uyaralım
vukuaatsız kazasız bol resim ve videolar temennisi ile başarılar hepinize not: iyi bir sporcuda göbek olmaz gezenbilir liden çok yiyenbilir li olmaz :D :D
ha bakın araçları fazla denizin tuzlu suyuna maruz bırakmayın sona çıkar acısı ustanızı dinleyin

Rüzgar ve nem durumuna göre... sağnak yağış görünmüyor.. ama hafifte çiselese fena olmaz hani ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri