2.7 crd standart veya offroad donanımlı kullanıcılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr.hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,309
Ynt: 2.7 crd standart veya offroad donanımlı kullanıcılar

fbmy' Alıntı:
Araç yerden yüksek olmasına rağmen tavan yüksekliği fazla değil. Bunun faydasını orman içinde çalı çırpı arasında giderken anlayacaksınız... ;)
Mesut bey illaki tavanı alçak olması offroadcılıkta bulunmaz nimet...Yanal eğimlerde daha güvenlidir ayrıca....Ağırlık merkezi yere nekedar yakın olursa okadar iyidir...Ancak içi de ferah olsa tadından yenmezdi demek istiyorum....

Etiketler

dr.hunter' Alıntı:
Orjinal yükseltmemi kullandınız...Bu araçlardan 2003 limited olanını kullanma fırsatım olmuştu...Hatta sahibi satacaktı,bir niyetlendim,araç orj.165000 de idi..Sessizliği ve malzeme kalitesi çok hoştu...Bence tek eksiği tavan yüksekliği...Disko gibi tavanı yüksek olsaymış benim için süper olurdu...Ama genede içlerinde kafama en çok yatan 2.7....
ben get ile yükselttim fakat orjinal yükseltme kullanılması çok daha iyi. hatta get leri çıkartıp 4'' orjinal yükseltme takmayı düşünüyorum.

dr.hunter' Alıntı:
Mesut bey illaki tavanı alçak olması offroadcılıkta bulunmaz nimet...Yanal eğimlerde daha güvenlidir ayrıca....Ağırlık merkezi yere nekedar yakın olursa okadar iyidir...Ancak içi de ferah olsa tadından yenmezdi demek istiyorum....

Haklısınız herkesin beklentisi farklı yönde. Beni tavanın alçaklığı rahatsız etmediği için direk artı yönlerini düşünüyorum . :smiley:

Mesut bey sizin aracınız nedir....Fotoları falan var mı...Sakıncası yoksa....Selamlar..

2003 WJ 2,7

DSC_0063 - Kopya.jpg

Standart haliyle bile çok iş yapar....Bu araçlarda sadece orta kilit vardı değilmi..Yanılıyorsam düzeltin lütfen...Öne ve arkaya kilit takılsa(takılıp takılamayacağından emin değilim)Diğer donanımlar,tekerlek,yükseltme,vinç,yapılsa araziye gönül rahatlığıyla girilebil diye düşünüyorum...

Evet orta kilit var ayırca quadra drive 1 çekiş sistemi var. Arka diff. te vario-lock var gerektiğinde %100 e kadar kilitliyor. Önde kilit olup olmadığı hakkında ben de tam emin değilim servis sadece arkada var demişti. Diğer bir konuda bir arkadaşımız ön-arka kilit olduğunu söylüyor ama daha tam netleştiremedik. :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=79179.0

Ayrıca bilgi olarak WJ kasadan sonra çıkan WK kasada ve devamında Q D 2 sistemi var. Ben ön-arka kilit Q D 2 de var diye biliyorum!

Evet standart hali bile bayağı iş yapıyor. Hasan abinin dediği gibi dizel motorun yüksek torku çok keyif veriyor. 175 Bg / 400 Nm tork

IMG_1585.jpg

You toube daki videoda dikkatimi çekti sanki önde kilit yok gibi...Yanılıyormuyum acaba....

bu arada arkaya kilit henüz %100 olarak yok ben önde arb havalı kilit kullanıyorum %100 arkaya henüz bulamadım yok.

merhaba,
aynı araçtan bende de var.
offroad videolarına hep özendim ancak hiç öyle bir etkinlikte yer alamadım.
aracımda standart donanım var.

aslında ben ilk olarak 4inch yükseltme kiti alarak işe başlamayı düşünüyorum. ve lastikler tabi ki.
sonra yavaş yavaş diğerleri.

sonuçta sileceklere kadar suya girmem ama kamp için yalnız bir yere gittiğimde de yolda kalmak istemem :smiley:

dr.hunter' Alıntı:
İlginize teşekkürler...Amacım severek takip ettiğim bu aracın geniş araştırmalar ve fikirlerle nasıl iyibir offroad aracı yapılır öğrenmek ve tabii ki kendi aracımı yapıp sizlerle kademe kademe paylaşmak...

bu araç beğendim araçlardan biri arazide olsun şehirde olsun gerçekten çok şıkk

ben bu arabaları 163 hp olarak biliyorum. mercedesin 5 silindir dizeli. e270 de kullanılan. doğru mudur ? siz 175 hp demişsiniz.

üzerinde Mercedes 2.7 L Diesel OM647 Diesel I5 161 hp (120 kW) 295 lb·ft (400 N·m) var
mstdgbkn' Alıntı:
ben bu arabaları 163 hp olarak biliyorum. mercedesin 5 silindir dizeli. e270 de kullanılan. doğru mudur ? siz 175 hp demişsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.