2.5 dizel hilux almak üzereyim yardım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan miharbi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,614

miharbi

Yeni Üye
Merhabalar ilgilendiğim ve almak üzere olduğum toyota 2.5 dizel hilux hakkında siz değerli gezenbilir üyelerinden yardım rica ediyorum. artıları ve eksileri nelerdir ? yakıt sarfiyatı ne kadar dır ? genelde piyasada 2.4 dizeller çoğunlukta motor ekipmanları 2.5 ile aynı mı ? bu konuda çook bilgisizim lütfen bana yardım edin teşekkürler .

Etiketler
Ynt: 2.5 dizel hilux almak üzereyim yardım ?

selam

motor 2,5 la aynımı sorusunu anlamadım??

çok sağlam araç ,yağına suyuna bakın devam edin..amma almadan önce iyi kontrol ettirin.

kullanım amacı nedir birde?? arac kaç model??

öncelikle kalabalığın içinden çıkıp cevap verdiğiniz için çooook teşekkürler. Alacağım araç 1987 model olup motor sıfırlanmış kullanım amacım şehir içi ve amatör olarak yapmaya çalıştığım avcılık şeklinde olucak motor aynımı derken anlatmak istediğim çekiş gücü ve yakıt sarfiyatı gibi farklar varmı ?

miharbi' Alıntı:
öncelikle kalabalığın içinden çıkıp cevap verdiğiniz için çooook teşekkürler. Alacağım araç 1987 model olup motor sıfırlanmış kullanım amacım şehir içi ve amatör olarak yapmaya çalıştığım avcılık şeklinde olucak motor aynımı derken anlatmak istediğim çekiş gücü ve yakıt sarfiyatı gibi farklar varmı ?
kaç paraya anlaşmak üzeresiniz
ben de merak ettim .
gezenbilir le tanıştıktan sonra benim de niyetim olmaya başladı araba almak için .

aracı hayırlısı ile 11.000 tl alıcaz aracı yarın görmeye gidicem esnaf bir arkadaşımla illaki masrafı olucak sonuçta 87 model bir arazi aracı

miharbi' Alıntı:
aracı hayırlısı ile 11.000 tl alıcaz aracı yarın görmeye gidicem esnaf bir arkadaşımla illaki masrafı olucak sonuçta 87 model bir arazi aracı
ben pek anlamam ama linkteki arac resimleri güzel görünüyor .
http://www.araba.com/3112646/Land%20Rover%20Discovery%20V8%203.9%20HSE
anlayan biri varsa şahsen ben düşünmek isterim .
başta anlamak sonra da para gerekiyor :smiley:

İkisi birbirinden farklı araçlar. Hilux çok sağlam ve dayanıklı bir araç, teferruatı yok, klasikleşmiş bir sorunu yok, ne yaparsanız yapın hararet sorunu yoktur. İyi ve bakımlı bir araçsa yıllarca sorunsuz kullanırsınız. İlk alışta iyi incelemek gerek, ağır tamir gerektiren bir durum çıkarırsa ciddi masraf açar. Sağlam ve iyi durumdaysa yağ değiştirme, yağlama ve filtre değiştirerek hiç sorunsuz binersiniz. Kendi modelindeki benzer araçlardan biraz daha pahalıdır, daha da yüksektir. Çok hız yapmaz, sade ve basit bir motoru vardır, her yerine el-kol rahat ulaşır, kışın çok iyi bir kaloriferi vardır. Ben neredeyse dört yıldır kullanıyorum, her türlü araziye girip çıktım, şehir içinde de sürekli kullanıyorum, aldığımda 230.000 km de idi şu an neredeyse 280.000 km de sadece bir kez makas kırdım onun dışında yağ/filtre başka masrafı yok.

sefa bey öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim yanlız ikiside birbirinden farklı araçlar derken ne demek istediniz anlamadım ?

İkisi birbirinden farklı derken "Vatandaş" Saadettin isimli arkadaşımızın linkini verdiği Land Rover Disco ile Hilux u kastetmiştim.

toyota saglam bir araçtır kolay kolay yolda bırakmaz,87 model olan araç (ln 65), 2.4 motordur.ancak 90 lı modellerden sonrakilerde (ln 106 ),2.8 dizel motorlu olanlarıda vardır ve kasa farklıdır

assuva' Alıntı:
İkisi birbirinden farklı araçlar. Hilux çok sağlam ve dayanıklı bir araç, teferruatı yok, klasikleşmiş bir sorunu yok, ne yaparsanız yapın hararet sorunu yoktur. İyi ve bakımlı bir araçsa yıllarca sorunsuz kullanırsınız. İlk alışta iyi incelemek gerek, ağır tamir gerektiren bir durum çıkarırsa ciddi masraf açar. Sağlam ve iyi durumdaysa yağ değiştirme, yağlama ve filtre değiştirerek hiç sorunsuz binersiniz. Kendi modelindeki benzer araçlardan biraz daha pahalıdır, daha da yüksektir. Çok hız yapmaz, sade ve basit bir motoru vardır, her yerine el-kol rahat ulaşır, kışın çok iyi bir kaloriferi vardır. Ben neredeyse dört yıldır kullanıyorum, her türlü araziye girip çıktım, şehir içinde de sürekli kullanıyorum, aldığımda 230.000 km de idi şu an neredeyse 280.000 km de sadece bir kez makas kırdım onun dışında yağ/filtre başka masrafı yok.

Bir zamanlar bende de toyota vardı
yazdıklarında haklı olduğunuzu oradan biliyorum .
kontrollerden sonra olmak üzere toyota denildiğinde kapa gözünü al gitsin
inanır mısın yaklaşık 70 bin km yol aldı hiç yolda bırakmadı

miharbi' Alıntı:

şehirde çok konfor beklentiniz olmazsa hiç sorun yok..av,kamp ,balık içinse biçilmiş kaftandır.

2,8 leri daha makbul ve pahalıdır..ama 2,4 te diğer arkadaşlarımızın dediği gibi çok basit ve sağlam bir motor yapısına sahiptir..

birde bu tip aracları alırken kenarda yedek bütçe ayırmakta fayda vardır, arac sorunsuz olsa bile bir süre sonra başlarsınız vinç lazım lastik lazım vs..demeye :D :D

çağlar' Alıntı:
şehirde çok konfor beklentiniz olmazsa hiç sorun yok..av,kamp ,balık içinse biçilmiş kaftandır.

2,8 leri daha makbul ve pahalıdır..ama 2,4 te diğer arkadaşlarımızın dediği gibi çok basit ve sağlam bir motor yapısına sahiptir..

birde bu tip aracları alırken kenarda yedek bütçe ayırmakta fayda vardır, arac sorunsuz olsa bile bir süre sonra başlarsınız vinç lazım lastik lazım vs..demeye :D :D
Çağlar beyin söylediklerini bence de aklınızda bulundurun ;) Tamamen doğru, parçaya para vermeyince bu sefer aksesuarlara bakınmaya başlıyorsunuz ;D

Merhaba Çağlar bey,
Bende iki araç arasında kararsız kaldım... cihan bey ile tanıştım henüz detaylı sohbet fırsatı yakalayamadım fakat forumda şimdi bakarken sizinde fikirlerinizi almak isterim...
87-93 arasında 23-25 civarı bir hilux yada 99 model tabi kredi ile LC ikisi arasında kararsız kaldım... fırsat buldukça kamp yapıyorum... önümüzdeki günlerde de inş. kış kamplarına da katılmayı planlıyorum... balık avlamak ve doğada bisiklet ile gezmek istiyorum... LC ile hilux karşılaştırmak çok doğru değil fakat hilux seçtiğimde öngöremediğim sıkıntılar neler olacak... bunlara göre tam kararı vermek istiyorum... malum fiyat olarak da LC 35~38.000 civarı... konfor ve arazide kesinlikle tartışılmaz fakat... hilux da arazide iyi olduğunu biliyorum ayrıca pick-up olması bisiklet yada belki crossmotor taşıyabilme ihtimalime karşılık ilgimi çekiyor... tek aracım olacağı ve günlük gidiş-dönüş top. 25km yol yapacağımı da düşününce... pick-up ne derece sıkıntı çıkarır kestiremiyorum... :smiley: ... fikir ve yönlendirmeleriniz ile doğru kararı verebileceğimi düşünüyorum... ;)

çağlar' Alıntı:

cumhurkose@msn.com' Alıntı:
Merhaba Çağlar bey,
Bende iki araç arasında kararsız kaldım... cihan bey ile tanıştım henüz detaylı sohbet fırsatı yakalayamadım fakat forumda şimdi bakarken sizinde fikirlerinizi almak isterim...
87-93 arasında 23-25 civarı bir hilux yada 99 model tabi kredi ile LC ikisi arasında kararsız kaldım... fırsat buldukça kamp yapıyorum... önümüzdeki günlerde de inş. kış kamplarına da katılmayı planlıyorum... balık avlamak ve doğada bisiklet ile gezmek istiyorum... LC ile hilux karşılaştırmak çok doğru değil fakat hilux seçtiğimde öngöremediğim sıkıntılar neler olacak... bunlara göre tam kararı vermek istiyorum... malum fiyat olarak da LC 35~38.000 civarı... konfor ve arazide kesinlikle tartışılmaz fakat... hilux da arazide iyi olduğunu biliyorum ayrıca pick-up olması bisiklet yada belki crossmotor taşıyabilme ihtimalime karşılık ilgimi çekiyor... tek aracım olacağı ve günlük gidiş-dönüş top. 25km yol yapacağımı da düşününce... pick-up ne derece sıkıntı çıkarır kestiremiyorum... :smiley: ... fikir ve yönlendirmeleriniz ile doğru kararı verebileceğimi düşünüyorum... ;)

selam

benimde aracı kullanım şeklim sizinkine benzer..kamp,dağ,mangal,olta vs.. :smiley:

hilux seçerseniz eğer bozuldu,kırıldı ,şurayı çıkarmı acaba vs.vs sorunlarınız olmaz..arka kasayıda kullanırsınız rahat amma *???
günde 25 km. konfor pek yok,arka koltuklar dar (çift kabinse) biraz gürültü var..yani iş gelip konfora dayanıyor.

25 gözden çıkarıldı ise eğer üzerine 10 luk bulunup kesinlikle lc derim 80 kasada olur temiz bulunursa,, 100 kasada olur.100 kasa 80 den çok daha konforludur bu arada.
rahatlık,konfor,uzunyol açısından notlarsam hilux 5 ise 80 kasa 8 --100 kasada 10 numaradır.

sağlamlık sorunsuzluk açısından ise hilux 10ise 80 kasa 9 ---100 kasa 8 derim.

lc nin kötü tarafı vergi,yakıt ve parça fiyatlarıdır.

ama şimdi bir hilux alırsanız ve tek arac idare etmeniz gerekiyorsa sonuçta her yol LC ye çıkacak o yüzden başta biraz sıkıntıya (madddi) girin lc alın derim.
ama hilux aldınız diyelim ben size olası senaryoyu yazayım hemen:

bir süre sonra 25 km sizi yoracak, ailecek uzun yol yapalım deseniz eşiniz pek hoşlanmayacak , abs ,airbag isteyecek gönül ;D tabi siz bu arada vinçti ,lastikti vs.yatırım yapmaya devam edeceksiniz hiluxe nitekim sonrasında lc ye döneyim dediğinizde maddi -manevi harcadıklarınızı kurtarmak zor.o yüzden durağın son noktasına yatırım yapın, kaçınılmaz sonu geciktirmeyin.. ;) ;)

hiluxcu arkadaşlar kızmasın bende kullandım,çok sevdiğim hayran olduğum, bildiğim bir aractır, iş makinesidir. ama 80 veya 100 kasa yanında limuzindir..
sonsöz:tek aracsa konu eğer LAND CRUİSER derim.

Picture 1.jpg

bizim hilux işi yattı alıcağımız araca baktırdık haşat kısmet başka inşallah ama vaz geçmek yok. Aslında LC almak isterim ama vergi felan çook para bizim keseye uymuyor :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR