2.5 benzinli 1988 defender lpg dekilometrede ne yakar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan almanyalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,301

almanyalı

05325830016
Yer
İNEGÖL/BURSA
sayın 2,5 benzinli defenderkullanıcıları özel harekattan cıkma 1988 model 110 4 kapı defender lpğ uygulanırsa km ne yakar ve formları takip ettigim kadarıyla 700 750 kuruştan bahsediliyor abiler ben cok korktum bu rakam korkunç lakin bi pajero 1998 model 3300 v 6 motor 650 kuruş 1998 yoyota land crusıer 4200 6 silindir motor 700 kuruş yakıyorken 4 silindir 2500 motora bu yakıt cok degil mi ??? ??? ???birde lpğ takılınca performans düşüyor arac hantallaşıyor deniyor kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum herkese teşekkürler arazide lpğ ile gücünün tükendiği yer oluyormu ??? ??? ???

Etiketler
Ynt: 2.5 benzinli 1988 defender lpg dekilometrede ne yakar

Yok arkadaşım sen ne yaptın öyle.
Bazı arkadaşlar 50 kr yaktıgını söyleyince bile ne kadra cok yakıyor hemen baktır bi yerde sorun var diyorlar.
Aracın yakıt tüketimi sürüşünüze göre, aracın özelligine göre vs vs degişebiliyor.
Benzinli defenderlerde ortalama yakıt sarfiyatı 350 krş diye biliyorum.Lpg takılırasa 300 krş oluyor diye biliyorum.
Tabi bu yazdıgım fiyat aractan araca farklılık gösterebiliyor.
Benzin-lpg defender kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verirler eminim.

Merhaba ;

Benzin-LPG 'li Defender'lar bildiğim kadarıyla 23-24 lt/ 100 km gibi yakıt sarfiyatına sahipler..Türkiyede kuruş işinin içinden çıkılamadığı için bence sarfiyatı lt cinsinden tartışmak daha faydalı..

Saygılar

Cenk

bu konuya ben de acilen cevap arıyorum, 2.500 dizelmi? yoksa 2.500 LPG limi?? soru kriterlerim "hem ekonomi hem arazide lpg nin yaratabileceği güç kaybı", bu çerçevede tecrübelerini paylaşanlara teşekkür ederim, iki araç var almak konusunda düşündüğüm, biri dizel öbürü lpg li, bende bu konuyu özellikle burada başlık halinde açacaktım : )))

Merhaba ben 1987 2,5 benzin/lpg'li kullanıyorum.
40 litrelik gaz tankı var ama fullediğimde 36 lt gaz alıyor.
Şehirler arası yolda 165-170 km, şehirde 150-155 km yapıyor.
üzerinde 265/70/16 lastik ve ayrıca ingiltereden getirttiğim
elektronik ateşleme distribitörü ve bobini takılı.
LPG ile çekişi mükemmel diyebilirim ama benzinle muhteşem :smiley:)
Bir sonraki tatilde sadece benzinle kullanıp değerlerini ölçmeyi düşünüyorum.

nordic1903' Alıntı:
Merhaba ;

Benzin-LPG 'li Defender'lar bildiğim kadarıyla 23-24 lt/ 100 km gibi yakıt sarfiyatına sahipler..Türkiyede kuruş işinin içinden çıkılamadığı için bence sarfiyatı lt cinsinden tartışmak daha faydalı..

Saygılar

Cenk
abiler bizim 700 kuruşluk hesap dogru galiba baksanıza 100 km eşittir 24 litre lpg eşittir 24 x2400=57,600 demekki km de 600 kuruş hesap dogrumu acaba ??? ??? ???

off_road' Alıntı:
Yok arkadaşım sen ne yaptın öyle.
Bazı arkadaşlar 50 kr yaktıgını söyleyince bile ne kadra cok yakıyor hemen baktır bi yerde sorun var diyorlar.
Aracın yakıt tüketimi sürüşünüze göre, aracın özelligine göre vs vs degişebiliyor.
Benzinli defenderlerde ortalama yakıt sarfiyatı 350 krş diye biliyorum.Lpg takılırasa 300 krş oluyor diye biliyorum.
Tabi bu yazdıgım fiyat aractan araca farklılık gösterebiliyor.
Benzin-lpg defender kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verirler eminim.

güzel arkadaşım 1,6 honda civic 300-350 yakarken lpgde sürekli 4 çeker 2 tonluk arac nasıl yakacak o değeri.

en iyimser 550- ayar şubu ihtiyacı varsa 700 doğrusudur şahsi fikrim.

Lpg ile 500-550 kuruş yaktığını yakın bir arkadaşımdan duydum. benzinde %30 farketse 650-700 normaldir herhalde.bende 2500 düz dizel var uzun yolda 300-350 kr şehir içi 350-400 kr yakıyor.

çağlar' Alıntı:
güzel arkadaşım 1,6 honda civic 300-350 yakarken lpgde sürekli 4 çeker 2 tonluk arac nasıl yakacak o değeri.

en iyimser 550- ayar şubu ihtiyacı varsa 700 doğrusudur şahsi fikrim.
doğru söylüyorsun. 1.6 benzinli binek araçlar bile 350 tl den aşağı yakmıyor artık. kaldıki sürekli 4 çeker olacak düz benzinli olacak. eee artık gülü sevende dikenine katlanacak :smiley: 700 normaldir bence de.

dturan' Alıntı:
Lpg ile 500-550 kuruş yaktığını yakın bir arkadaşımdan duydum. benzinde %30 farketse 650-700 normaldir herhalde.bende 2500 düz dizel var uzun yolda 300-350 kr şehir içi 350-400 kr yakıyor.
düz hesap 100km /10lt 2500cc düz dizel

nordic1903' Alıntı:
0,29 TL/ km eder bu :smiley: Bu rakamlara mazot 2,95 TL / lt iken bile ulaşanı görmedim ben ...
Araçla çok hız yapmadan zorlamadan kullandım tam benim tahmin ettiğim gibi bir rakam Mitsubishi L300 modeli var uzun yıllar kullandım oda 2500 düz dizel motora sahip eğer o arabayı zorlamazsan yani sakin kullanırsan 100 km de 8 lt gibi yakar oda 280 yada 290 kuruş yapar benim hesabım tam net olmayabilir fakat 35 krş geçmez düz yolda araziyi bilemem henüz kullanma şansım olmadı.

Gurol OZYILDIRIM' Alıntı:
Araçla çok hız yapmadan zorlamadan kullandım tam benim tahmin ettiğim gibi bir rakam Mitsubishi L300 modeli var uzun yıllar kullandım oda 2500 düz dizel motora sahip eğer o arabayı zorlamazsan yani sakin kullanırsan 100 km de 8 lt gibi yakar oda 280 yada 290 kuruş yapar benim hesabım tam net olmayabilir fakat 35 krş geçmez düz yolda araziyi bilemem henüz kullanma şansım olmadı.

Gürol Bey ;

Ne kadar sakin kullanırsanız kullanın LR Defender 2500 Düz Dizel 11-12 lt / 100 km değerinin altına düşebilen bir araç değildir..Benim bildiğim sadece Reha Abinin 120 lik Transit motorlu Defender'ı 10 lt / 100 km sarfiyata düşebiliyor ..Ben 87 model 110 SW Defender'ımı hergün düzenli kullanan biriyim..İşe onunla gidip gelirim..Kırsal Motorin yasaklandıktan sonra mazot pompama ayar yaptırdım..Avans değerleri değişti.Şu an için bir depo ile yani 75 lt mazot ile 650 km yol yapıyorum..Ki bu Defender ortalamalarında bir rakamdır..

Mazot pompanız muhtemelen Lucas'tır ve eğer avans ayarı yaptırmadıysanız kullandığınız Eurodizel yakıtlarda sarfiyatınızın daha artmış olması gerekir..Tabi aracınızı siz daha iyi biliyosunuz ve muhakkak ölçümünü de yaptırmışsınızdır..

Saygılar

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Mazot pompanız muhtemelen Lucas'tır ve eğer avans ayarı yaptırmadıysanız kullandığınız Eurodizel yakıtlarda sarfiyatınızın daha artmış olması gerekir..Tabi aracınızı siz daha iyi biliyosunuz ve muhakkak ölçümünü de yaptırmışsınızdır..
Cenk Bey,
Cesur oto soner beyle; bosch mazot pompasının daha ekonomik ve sessiz çalıştığını konuşmuştuk. (kendisi değiştirmiş)bu konuda bilginiz varmı? ekonomi konusunda faydası olurmu?

dturan' Alıntı:
Cenk Bey,
Cesur oto soner beyle; bosch mazot pompasının daha ekonomik ve sessiz çalıştığını konuşmuştuk. (kendisi değiştirmiş)bu konuda bilginiz varmı? ekonomi konusunda faydası olurmu?

Soner benim de ustamdır..Hatta bi keresinde onun arabayı aldım denemek için ve sanayide turladım..Bosch pompa cidden motorda fark yaratıyor..Ama hem negatif hem pozitif fark ;D Gerçekten kalkışı değiştiriyor..Ben özellikle yokuş yukarıyken denedim cidden başarılı bi pompa ama malesef yakıt sarfiyatını da azıcık arttırıyo..Düz Dizel Defender'a şu aralar yapılacak en iyi şey avans ayarı yaptırmak ve pompayı eurodizele göre ayarlatmaktır..Ben yaptırdım memnunum..

Saygılar

Cenk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR