2.1 TD choreke

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kaptan_11 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 141
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,107

kaptan_11

off_road bir yaşam tarzıdır..............
Yer
bozüyük
selam arkadaşlar.uzun süredir arazi aracı kullanıyorum.farklı modellerde 20 ye yakın araç kullandım.chorekeleri uzun süredir merak ediyorum.ancak benim benzinli veya lpgli araçlara alerjim var.sürekli dizel tercih ediyorum.chorekeninde dizelini bir aksilik olmazsa yarın satın alacağım.öncesinde araç hakkında biraz bilgileneyim diye forumlara baktım.anladığım kadarıyla bu araçları kullanıpta yorum yapan yok.bütün arkadaşlar aracın motoru küçük performansı düşük olur veya tutulan modeli değil diye yorum yapmışlar.hiç kimse bu araçlar hakkında doğru dürüst bilgiye sahip değil gibi hissettim.kullanan varsa beni ve merak eden herkezi bilgilendirirse memnun olurum.nasip olurda yarın bu aracı alırsam bu araçla ilgili bilgilerimi burada paylaşırım inşallah.

Etiketler
Ynt: 2.1 TD choreke

renault 'un önceki versiyon espace de kullandığı motor aynı motor eski kasa safrane larda da kullanıldı piyasada pek tutulan motor değil diye söyleniyor ancak sebebini açıklayanı görmedim.

renault üzerindende biraz araştırdım.espace ler küçük bir araç değil.bu araçlar çok uzun süren testlerden sonra piyasaya sürülüyorlar.kendi orjinal kasasını taşıyabildilyse chorekeyide taşır diye düşünüyorum.iyide olsa kötüde olsa satıcıda sorun yaşamazsak almaya kararlıyım.görüp deneyeceğim.

bende 2,1 td düşünüyorum fakat sitedeki fiyatları malüm saçma sapan fiyatlar çekiyo millet.
siz aracı kaça alıyosunuz paylaşırsanız sevinirim.

hakkında öyle yada böyle konuşulan ama kullanan birine de rastlanmayan bir araç....demek sorun çıkarmıyor ki kullananlar internetten araştırma yapıp arıza sebebini çözümünü araştırmıyor. aksi takdirde mutlaka biri gelip konu açardı ne yapacağız diye...güle güle kullanın ben de merak ediyorum tecrübelerinizi detaylı fotoları paylaşırsanız harika olur.

arkadaşlar hayırlısıyla aracı aldım.yanlız aracın motorunda sıkntı var. bilerek görerek aldım.sürpriz olan yolda gelirken radyatörü patlattık.çekici sırtında bozüyüke geldik.aracı aldığım kişi çok enteresan şekilde patlayan su hortumunu izole bant ile saracak kadar zeki bir arkadaşmış.araçta radyatör diye birşeyde yok.
aracı 150 km kadar kullandım,motorun küçük gelebileceği yorumlarının boş olduğunu gördüm.kullanmaktan zevk aldığım bir araç olacak eminim.fiyat soran arkadaşlar içinde satıcı motorun yeni olduğunu söylemişti çalışmasını beğenmediğim için indirim yapmasını söyledik ve 15 tl den 13 e indirebildik.nasipse yarın motor,su hortumları ve radyatörünü halletmeye çalışacağım.araca yaptıklarımızı ve sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğim .şimdilik iyi geceler.

Aracınız hayrlı olsun. Allah kaza bela vermesin.ve de Sizden gelecek deneyimleri gelişmeleri izliyoruz.iyi paylaşımlar.

sevgi varsa tüm sorunlar çözülür güle güle kullanın. Mümkünse aracın iç mekanınının ve motor bölümünün detaylı fotolarını da ekleyin hepimiz öğrenelim bu kapalı kutuyu...

mertbirincioglu' Alıntı:
sevgi varsa tüm sorunlar çözülür güle güle kullanın. Mümkünse aracın iç mekanınının ve motor bölümünün detaylı fotolarını da ekleyin hepimiz öğrenelim bu kapalı kutuyu...
inşallah en kısa zamanda atacağım fotolarını.

aracın motorunu açtık.motor berbat durumda.ne piston kalmış ne yatak nede gömlek.şu anda parça arıyorum.bu arada farklı motor seçeneklerinide düşünüyorum ancak farklı motor takılamayacağı söylentileri var.parçacının birisi sadece jeep modellerinin motorlarını takabileceğimi başka bir marka motoru takamayacağımı söyledi.bunun üzerine bir mühendis ile görüştüm,mesela takacağımız motor ford ise aracın orjinal motorunun en fazla %50 si kadar büyüklükte olması ve ford yetkili servisinin motorun araca takılabileceğini teyit etmesi ve takılma işlemi için fatura kesmesi gerektiğini söyledi.ancak benim niyetim aracın kendi motorunu toplamak.parça bulamazsam alternatifleri değerlendireceğim.

motor parcalarini jeep olarak aramayin safrane araca motor yapan usta parcalari ucuz aldigini ve sasirdigini soylemisti.Parcalari marka belirtmeden ve degisik magazalardan fiyat alarak ararsaniz uygun fiyata bulabilirsiniz cunku safrane aracin motor parcalarinin tamami 2,5 yil once 600 tl tuttu diye usta soylemisti (krank haric)

merkezci' Alıntı:
motor parcalarini jeep olarak aramayin safrane araca motor yapan usta parcalari ucuz aldigini ve sasirdigini soylemisti.Parcalari marka belirtmeden ve degisik magazalardan fiyat alarak ararsaniz uygun fiyata bulabilirsiniz cunku safrane aracin motor parcalarinin tamami 2,5 yil once 600 tl tuttu diye usta soylemisti (krank haric)
henüz parçaları bulmuş değilim araştırmaya devam ediyorum.bilgi için çok teşekkürler.hatta birde safranı yapan ustanın telefonu varsa verebilirseniz konuşmak isterim teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR