1999 Model Grand Cheroke 4,7 ltd. Hararet Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan almrtlr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,922

Etiketler
Ynt: 1999 Model Grand Cheroke 4,7 ltd. Hararet Sorunu

Havalar ısındı hepimizin genel problemi oldu. Benim Zj de termik arızası var motor soğukken fan devreye girip çıkıyor kafasına göre. İhtiyaç duyduğum 90-100 derecelere geldiğindede devreye girmiyor. Fan termiğinin orjinalini takmak yaklaşık 500 lira gibi bir masraf. Yıkamacıda radyatöre su tutturttuk biraz kendine geldi. Aynı dengesizliği yaparsa mecburen değiştirecez. Servisteyken termostatla iligili şöyle bir çözüm uyguladılar. Yaz boyunca termostatı tamamen iptal etmek! Kış başı tekrar yeni bir termostat takmak..

Alper hocam çok yakın zamanda değişmiş senin termostat ama yinede problem bu gibi gözüküyor. Ve senin yaşadığın iklimi düşünürsek senin olmazsa olmazın. :smiley:

O mesajı yazdıktan 1 hafta sonra sanayide bir ustaya götürüp termostata bir bakmasını istedim. Hortumu sökünce ne görelim?
Termostat yokkk :smiley:
Ben İstanbul'da arabayı aldıktan sonra tüm yağlarını filitrelerini ve termostatı alıp ustaya bırakmıştım değişmesi için. Adam hortumu açmamış bile. Bende 4-5 ay arabaya öyle binmişim. Koca kışı donarak geçirdik arabada. :smiley: Lpg bile dengesiz çalışıyordu, eğer iyi ısınmamışsa arada stop ediyordu.Termostat aklıma gelmesine rağmen yeni değiştiğini düşünerek hep farklı yerlerde aradık sorunu. Termostat takıldı şimdi saat gibi çalışıyor maşallah. :smiley:

Geçen hafta radyatörcüye gittim, radyatörü açtırıp komple bir temizletmek için.
Radyatörü görünce adamın aklı uçtu. :smiley:
Dıştan yarısına kadar kurumuş çamurla sıvanmış, içerden ise nerdeyse tamamen tıkalıydı. İçinden bir ben çıkmadım. Küf pas çamur, hatta kazanın dibinde abartmıyorum 1 karış çamur duruyordu.
Adam dediki "valla essaslı arabaymış bu radyatörle hala gidebiliyorsa helal olsun" :smiley:
Belki psikolojiktir belki değil ama temizlettikten sonra arabada inanılmaz bir rahatlama oldu. Eskiden hararet tam ortada, hatta ortanın biraz üstünde dururdu, şimdi ortanın bir çubuk altıdan yukarı çıkmıyor.
Tavsiyem yazdan önce mutlaka radyatörü bir temizletin.

Herkese Günaydın,

Yaklaşık 1 senedir kullandığım ve bugüne kadar herhangi bir hararet sorunu yaşatmayan arabam, dün akşam yaklaşık 4 km.lik yolda ve motoru zorlayacak herhangi birşey yapmadığım halde ve akşam saatinde hararet yaptı. Hararet yaptığında;

a) Fan dönüyordu,
b) Yeterli soğutma sıvısı vardı. (Antifriz ve su)
c) Motoru lpg'den benzine aldığım halde hararet düşmedi.

Şimdi sorum şu; bir gün önce sorunsuz çalışan ve hararet sorunu olmayan araç durup dururken neden hararet yapar? Hararet sırasında radyatörün üst kısmındaki su hortumunu kontrol ettim, sertti. Burada devirdaimin çalıştığını anlıyorum. Doğru mudur? Bakmak gereken başka bir yer var mıdır? Ne önerirsiniz?

Herkese günaydın bu arada..

Termostad arızalanmış olabilir, fan döner ama termiği bozulmuş olabilir yani gerçek devrinde dönmeyebilir öncelikle bunları kontrol ettirebilirsiniz.

MC' Alıntı:
Termostad arızalanmış olabilir, fan döner ama termiği bozulmuş olabilir yani gerçek devrinde dönmeyebilir öncelikle bunları kontrol ettirebilirsiniz.

Evet termostad arıza yapmış ve daha kötüsü üzeindeki orjinal değilmiş.

Ergun Abi'nin yönlendirmesi ile Nascar Servis'e gittim. Salih ve Mithat Ustalar her işimle çok ilgilendiler. Merak edenler için;

Termostat 40 TL,
Termostat contası 10 TL. Tabi bugünün rakamlarıyla. 2 sene sonra bu mesajı okuyan birisi gidip orada arıza çıkarmasın. :smiley: Bu arada motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi değişti. Radyatörün antifirizi değişmiş oldu. İşçilik dahil hepsi 318 TL tuttu. Alpaslan'ı tanıyorum diye 50 TL ( ;D) daha eklediler. Ergun Abi'nin hatırına 50 TL indirim yaptılar. Siteyi sürekli takip etmeye gayret ediyorlar. İşlerini çok iyi ve düzgün yapıyorlar. Orada teşekkür etmiştim, burada da tekrar teşekkür ediyorum. Herkese de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Ergun Abi sağolsun, haberi olduğu andan tamirat bitene kadar sürekli arayıp sordu ve çok çok yardımcı oldu, teşekkür ederim Ergun Abi. İlk konuşmamız bu vesileyle olacakmış demek ki. Teee memleketin diğer ucundan telefon açıp "yapabileceğim bir şey var mı" diye soran Serkan kardeşime de teşekkürler. İyi tatiller.

Alpaslan üstad işlerinden dolayı mesajımı geç görmüş ama kulağının üzerine yatmamış, telefonunu yollamış. Ara demiş. Sağolsun. Valla iyi ki varsınız, iyi ki foruma üye olmuşum..

Selametle,

Deniz çok geçmiş olsun. Senin telefonun olmadığı için arayamadım. Ergun abininde teli kapalıydı. Son çare Serkan'a ulaştım. Bana Ergun abinin ilgilendiğini ve Mithat ustalarda gerekenin şu an yapıldığını söyledi rahatladım. İlginçtir bende dün aşırı hararetle sağa çekip kaputu açıp yolda kalanlardandım. Hortum patlamış. Orada bir şeyler uydurup acil olan işlerimi rötarlıda olsa hallettim. Daha sonrada akşam Mithat ustalara gidip daha sağlam olması gereken bir hortumla değiştirttim. Para vermedim herhalde o 50 lira fazlalığı o yüzden almışlar ;D

Bu arada Serkan'da dün radyatör hortumunu patlatmış. Onada Nascar servisten orjinal hortumu alıp kargoyla bugün yolladım. Serkan Kuyumcu yazdım üstüne umarım gider ;D

Neticede tüm arkadaşlaradır bu cümlem bir günde üçümüzünde hararetle ilgili sıkıntıları olmuş. Aşırı sıcak havalar. Herkese tavsiyem radyatör,termostad,termik ve sıcak su hortumlarını mutlaka bir bakımdan geçirin. Ben dün nascar servisteyken henüz daha dün arabasını almış birinin conta yaktığını gördüm. Gerçekten çok üzücü aman dikkat.!

alpaslanepli' Alıntı:
Deniz çok geçmiş olsun. Senin telefonun olmadığı için arayamadım. Ergun abininde teli kapalıydı. Son çare Serkan'a ulaştım. Bana Ergun abinin ilgilendiğini ve Mithat ustalarda gerekenin şu an yapıldığını söyledi rahatladım. İlginçtir bende dün aşırı hararetle sağa çekip kaputu açıp yolda kalanlardandım. Hortum patlamış. Orada bir şeyler uydurup acil olan işlerimi rötarlıda olsa hallettim. Daha sonrada akşam Mithat ustalara gidip daha sağlam olması gereken bir hortumla değiştirttim. Para vermedim herhalde o 50 lira fazlalığı o yüzden almışlar ;D

Bu arada Serkan'da dün radyatör hortumunu patlatmış. Onada Nascar servisten orjinal hortumu alıp kargoyla bugün yolladım. Serkan Kuyumcu yazdım üstüne umarım gider ;D

Neticede tüm arkadaşlaradır bu cümlem bir günde üçümüzünde hararetle ilgili sıkıntıları olmuş. Aşırı sıcak havalar. Herkese tavsiyem radyatör,termostad,termik ve sıcak su hortumlarını mutlaka bir bakımdan geçirin. Ben dün nascar servisteyken henüz daha dün arabasını almış birinin conta yaktığını gördüm. Gerçekten çok üzücü aman dikkat.!

Sana da geçmiş olsun o zaman. Hayret Serkan'ın hortumundan bahsettiler ama senin hiç adın geçmedi. Demek ki bilinç altına itilmiş o anlar ;D Şaka bir yana o bahsettiğin conta yakan aracın hikayesi gerçekten üzücü. Sahibi kimse geçmişler olsun..

dakaltan' Alıntı:
.........................
.........ar? Hararet sırasında radyatörün üst kısmındaki su hortumunu kontrol ettim, sertti. Burada devirdaimin çalıştığını anlıyorum. Doğru mudur? ..........
..
Sorun hallolmuş, geçmiş olsun ama, ben bilgi amaçlı bişi yazıyım....

Hortum sert değil, yumuşak olunca içinde su olurmuş. Bende hep sert diye içi dolu zannederdim. Hayır, yumuşak olunca içindeki sıcak su yüzünden yumuşak olurmuş. Yeni öğrendim sayılır.. :smiley:

Ne bu kardeşim yaaa.
Hepiniz Nascara gidiyorsunuz....
Burada, Ankara' da nascar yok... ne yapcez yani, hararet yapınca ortada mı kalcez ... ;D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR