1998 Model Pajero 3.5 3 Kapı Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gunay72 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,717
Ynt: 1998 Model Pajero 3.5 3 Kapı Hakkında ?..

mrb levent bey adınızı göremedim önceki mesajımda bilader diye hitap ettim neyse pek önemi yok 1 cisi 16 yıldır pajero kullanıyorum şuan 2 tane halen bindiğim pajerom var 2 cisi pajero kaç yıldır dakar şampiyonudur ? bilginiz varmıdır bi araştırın isterseniz 3 ise drak yarışlarında aldığınız kupaları kültabağı diye kullanmanız çok ayıp 4 drakta kupa almak çokta zor bi iş değğil sağlam bi aracınız iyide modifiyeniz var ise 200 metrede yada 100 metrede iyi kalış yaptınızmı kazanmak kolay siz offroad da bir kupa alında ben ozaman size pilotsunuz derim bu iş drak yarışına benzemez siz beni sanırım 10 cm karda yada çamurda volta atan bir sürücü olarak görüyosunuz yanılırsınız derim ve anladığım kadarıyla sizin offroad tecrübeniz yok varsada size sağlam bi pajero pilotu denk gelmemiş bunun başka bir açıklaması yok 5haa bu arada 5 kapı pajeroyu hafife almayın yaklaşık 30 jeep bir araya geliyoruz kantirisinden tutun aklınıza gelicek her model rubiconda dahil girer çıkar diğerleri çıktıysa ve benim üstüne basa basa anlattığım bu aracın modifiyesiz arazide performansı ve sağlamlığıdır bana bahsettiğiniz bir aracı söylerseniz ben size az çok yorum yaparım pajero kadar bir sağlam araç yoktur arkadaşım yarışlardaki istatiklere bi bak istersen türkiye yada yurt dışı hangi araçlar yolda nekadar kalmış yada nerelerini kırmış kısa aracın girip çıktığı yere tabiki 5 kapı giremez bunun ince ayrıntıları vardır fakat benim girdiğim yerede o araçalr giremez girdilermi kalırlar bebn halen iddia ederim bu arada yarışlara katılmaya gerek yok bizler burlarda yarışları aratmıcak geziler düzenliyoruz bende çok gördüm öyle gider benim aracım böyle gider ama iş zorlamaya gelince akıs koparanlarmı kol çıkaranlarmı vs vs türkiyede yarışlara katılanlar organizasyonları yapanlar servisler farklı markalarda araç satanlar hepsi kabul etmiştir pajeronun marifet ve sağmalığını tabi bu tercih meselesidir siz pajeronun tipini beyenmessiniz hoşunuza gitmez ona dicek lafımız yok benimd eçok samimi bi arkadaşım avr pajeroyu sevmez 5 ayda bir jip değiştirir modifiyelerle koşturur durur yinede bizden üstün gidemez daha ne diyeyim sanırım sizin bahsettiğiniz araç tank falan yada bizlerin bilmediği bi marka açıklarsanız bizde cahil kalmıyalım levent bey araçalrı tartışmak eksi artı yanlarını konuşmak için burdayız kimsenin kırmak değildir amacımız tekrardan selamlar ekrem aydın

Etiketler

Sn Ekrem bey;
Size birşeyi anlatmaya yada ispatlamaya, yada göstermeye çalışmıyorum, ayrıca üslubunuz bu sitedeki paylaşım ve tecrübeleri paylaşma, yardımlaşma vs vs gibi bi çok amaca aykırı...bu kadar ateşlenmenize gerek yok tamaaaaam 1 numara pajeo, tr deki tüm diğer araç kullanan insanlar yanlış yapıyor... (çünkü hani bu araç son nokta ya ona mahsuben), 16 yıllık off-road tecrübenize saygı duymamak imkansız ki bu 16 sene sonunda 5 kapı bir pajeroya neyi getirirsen getir diyebilcek kadar çok şey öğrenebilmişsiniz, bu kısım pajero ile ilgili kısmıydı. sanırım bu yazdıklarımla pajeo polemiğini özellikle sizinle kapatmış olduk, forumu kirletmemek adına daha fazla bu konuda seviyeli sohbetinize devam etmek isterseniz başka bir konu açabilir yada pm atabilirsiniz,
drag ile ilgili kazanmak kolay dediğinize göre epey bi tecrübeniz var sanırım ama bu yarışların 400mt yada 1/4 mil olduğunu sanırım anımsayamadınız, sizin de kolay diye bahsettiğiniz üzre hiç ama hiç hata yapma şansınzın olmadığı tek yarıştır bu yarış, hani siz biliyorsunuz da ben bilmeyenlere de bilgi mahiyetli yazdım, diğer yarışlarda ise yaptığınız hataları telafi etme imkanınız olan yarışlardır bunlar hepimizin bildiği bi çok kategoride yapılır...
buraya kullandığınız aracın savunmasını yaparken daha önce yazdığım yazıyı okuma zahmetine girseydiniz bu kadar polimiğe girme gereğini bi ihtimal duymayabilirdiniz,
şimdi büyük harflerle tekrar yazıyorum affınıza sığınarak ''pajero güzel araçtır-ama bu işte son nokta çok iddialı bir söylemdir ve zaten diildir'' şunu söyleyebilrisiniz bu araçtan sağlamı yoktur, güzel arabadır, tr de binilecek en güzel arabadır. buna yorum yapacak bişi yoktur size güzeldir bana diildir buna kimse yorum da yapamaz zaten...
dakar diye bahsettiğiniz yarış...16 yıllık tecrübenize istinaden size şunu söyleyebilirim, bu kadar güzelse ben alayım bu arçtan bi tane yanlız dakar da yarışandan olsun hani piyasası neyse ben 10 lira fazla veriyim. aaaa bu sene tuareq kazandı şimdi yarın bi tuareq ci çıkıpta dünyanın en iyi off-road aracı budur dese onumu alıcaz? bu araçlar ortalama 3 milyon euroluk ve hemen hemen hiç bir teknik bilgisine ulaşamıyacağınız tamamen special araçlardır...yanlız o dakar yarışında stock tabir edilen bi klasman var ki bu da fabrikasyon araçların sadece lastik-müzik sistemi iptali, navigasyon aletleri takılarak oluşan bi kategoridir ama ne yazık ki bu kategoride de toyota landcruiser birinci olmuştur...
Saygılarımla....

http://www.tosfed.org.tr/images/dokumanlar/puan_durumlari/offroadpuan09.pdf

burada 2009 offroad şampiyonası sonucu yer almaktadır.
1. sırada gördüğünüz Cemil Islıkcı nın aracı JEEP WRANGLER dır...
2008 yılı off-road şampiyonu Erkan Birincinin kullandığı grand vitara dır, hani bi çoğumuzun beğenmediği şasesi yok falan dediğimiz grand vitara...

modifiye yapmadan aracın orasını burasını değiştirmeden en kemikli en sağlam binebileceğiniz araç pajerodur piyasada bulunan modifiyeli arazi araçlarının girdiği yere 3500 pajero rahat rahat girer çıkar olay budur

ekrem kardeşim gerekeni açıklamış. son noktayı... Fakat param çok kırılsın, benseverim, sanayiyi dersen, çamuda çukurda beniçeksinler çok güzel oluyor diyenlere saygımız sonsuz... gönül bu otada konar ...........

adaeada' Alıntı:
modifiye yapmadan aracın orasını burasını değiştirmeden en kemikli en sağlam binebileceğiniz araç pajerodur piyasada bulunan modifiyeli arazi araçlarının girdiği yere 3500 pajero rahat rahat girer çıkar olay budur

Bakın yavaş yavaş anlaşmaya başlıyoruz...
tabiiki pajeronun sağlamlığını tartışacak konumda diiliz, diğer bi çok arazi aracı ki bunlardan yukarda yazdığımız yarışlarda 1. olanlar da dahil 100.000 km lerde kurcalanmadık yeri, bozulmadık yeri kalmazken 300-400 binlerde hala koşan dipdiri pajerolar vardır,
ama şunu da kabullenmek lazım bu işin son noktası demek her parkurda, her zeminde, her araçtan daha iyi ol alır, bu işte son noktadır diyemeyiz, her aracın avantajlı olduğu vs vs yerler vardır, hele de dediğiniz 5 kapı pajeroyla heryere girerim çok çok iddialıdır, örneğin 60 cm - 1 metre kar altı çamur bi zeminde çok iyi yükseltilmiş bi araç gerekir, bazen hiç beğenmediğim lada bile bu dediğimiz araçları hırpalayabiliyor, bi samurai nin başarısı göz aradı edilemez çeşitli avantajlı olduğu yerlerde...
en iyi arazi aracı en kolay modifiye yapılan-en fazla yükseltmeyi yapabileceğiniz araçtır...ne yazıkki özellikle de pajeroyu tr şartlarında 3-4-5-6 inch yükseltmeniz nerdeyse imkansızdır...
bağımsız süspansiyonu olan biçok arazi aracı extreme şartlarda çok başarılı olmaz, ve tercih edilmez...
velhasıl pajero güzel ve alınabilecek sayılı araçlardan biridir ancak bu işte son noktadır diyemeyiz...saygılarımla...

yaniii. gönül isterki sudada batmasakta göldede gezsek.derin suda geri vites yapmasak. para varsa son nokta olmaz insan yapısında.

bend eonu diyorum pajero görev aracıdır verdiğiniz görevi yerine getirir yolda bırakmadan biryerini kırmadan kaçtane araç vardır pajero gibi orjinal arazide sıkıntı çıkarmayan maksat aracı modifiye yapıp bütün mühendislik hesaplarını alt üst edip aracı araziye uygun hale getirmek değildir modifiyeli aracı zorlamak biryerini koparmak anlamına gelir bu bir gerçektir inanın sayamıyacağım kadar araçlarla arazide dolaştım kesinlikle pajeroyla hiçbirinin bir alakası yok hangi marka varsa aklınızda buyrun sorun ben bildiğimi söyliyeyim unutmayın türkiyede enn çok kullanılan arazi araçları offroadda kullanılan hemen hemen her aracı gördüm ve son sınırlara kadar zorladık hepsini 31 yaşındayım arazi deneyimim gerçekten çok diye düşünüyorum selamlar saygılar tüm dostlara

Gunay72' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.

ben aranıza yeni katıldım. 3 kapı pajero almayı düşünüyorum.
bu aracın fiyatı ve off road için uygunluğu konusunda yorumlarınızı alabilrmiyim?
teşekkürler...

araç 98 model 100k km, ve 15k€ fiyatı var.

http://www.sahibinden.com/98_model_v6_3_5_mitsubishi_pajero-33WQQaXQQ15415717WQQpXQQdisplayitemaracım satılık vasıta bölümünde görebilirsin tek kapı 3500 1998 model

1995 model, 2.5 dizel 200 bin km, 3 kapı pajero ,26 binlira iyimi temiz görünüyor. ???

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri